Dacă ești om educat, ceea ce sper să devii, afli acum, că te referi la un mit, o narațiune de tip special care nu trebuie recepționată ad literam, adică literă cu literă, cuvânt cu cuvânt ca la clasa 1-a, ci ca având valoare simbolică. Astfel a da nume unui animal, mai exact a unei specii animale, este o activitate specific umană, care continuă și azi, deci mai durează și azi.
Si popii cum o iau? Cum vrei sa combat crestinismul daca nu cu ad literam-ul. Ce invoca popii cand zic ca femeia e necurata si nu are voie sa intre in biserica? Se refera la menstruatie.
Cum vrei sa combat crestinismul.
Eu nu vreau asta, în primul rând.
Dacă chair vrei să îl combați, să te întrebi cu cine ai succes în combaterea ta. Pe cine crede, nu îl convingi tu cu argumente logice și raționale, la asta te-ai gândit?
Tu vorbeai?
Exact, eu vorbeam.
Eu nu incerc să combat, cred că și religia și ateismul au părțile lor bune, aleg din ele și nu mă prefac că trăiesc pe un site.
Catolicii si ortodocsii nu o iau ad literam. Vezi si tu ce inseamna mit. Nu inseamna ceva 100%neadevarat sau inventat. In loc sa pui intrebari pe TPU la 30 si de ani si sa gi asa de penibil, citeste si tu carti despre teologie si vezi acolo daca ce scrie te ajuta sa crezi sau sa nu crezi. Simplu.
Nu o iau? Vrei sa vedem ce zice Calistrat?
De ce nu poate femeia la menstruatie sa intre in biserica?
Ia uite ce zice Calistrat https://www.facebook.com/Octaviand22/videos/322444923367159
Nu am timp sa ascult ce spune un anume ieromonah de nu stiu unde. Eu iti sugerez sa gasesti lucrari scrise de cei din centrele universitare mari si sa citesti, nu sa cauti pe clipuri ca mno, nu ne place sa citim. Sunt opinii contradictorii oricum din ce stiu, prea putini sustin procaria aia cu interdictia de a intra in biserica. Cum si ateii au specmene (tind sa cred ca e cazul tau) si religia are. In fine, nu nimic nou sub soare, de prin 1700 discutia asta dintre atei si credinciosi a avut aceeasi forma.
De dragul discutiei: nu mai are valoare Biblia daca nu e luata textual, ca asa nu o sa difere de o alta carte de povesti. Serios? Nu tin la prostia aia cu menstruatia? Pai nu are cum sa le verifice pe femei, ca asa le-ar interzice. Lasa prostia asta cu ''nu trebuie luata textual'', ca te faci de ras
Si lasa prostia asta cu ''nu am timp sa ascult'', ca il ascultasi
Sau alta faza: de ce femeia nu e preot? Stii ce verset iau aici? ''Femeia nu are dreptul sa invete'', cam asa era versetul.
Dupa logica ta ''Sa nu o luam textual'', ar veni ca Jesus nu a murit pe cruce.
Sa vedem. Barbosul a facut omul, apoi a adus animalele la el sa le numeasca, si nu s-a gasit nici un ''ajutor'' potrivit pentru (omul Adam) si asa a facut-o pe (femeia Eva) Deci femeia nu e om
Daca tu iei ad literam tot ce scrie in cartea aia primitiva atunci prostia e a ta.
Vezi ca si tu o iei. Eu vreau sa o combat.
Eu dau nu iau.
Facem si noi glumite.
Asta este cea mai reușită glumă, să combați creștinismul. ))
Pentru un ateu așa cum te declari, ești cam nebun tu.
E parerea ta.
Da este părerea mea. Și tot părerea mea este că îți pierzi timpul prețios, numai că la asta o sa imi dai dreptate după câțiva ani pe care o să îi pierzi pe acest site.
Privește la sora ta Pandora V, întrebările tale și ale ei sunt copiate la indigo, din moartea rațiunii.
Cine e Pandora V?
PandoraV este o fată care crede în mintea ei că este pasionată de psihologie dar are niște întrebări la fel de penibile și inutile cum sunt ale tale.
Da, sunt pasionată de psihologie.
Nu face păreri despre cineva pe care nu îl cunoști personal, în realitate, doar pe baza întrebărilor sau a răspunsurilor sale.
Nu cred că toate întrebările mele sunt penibile și inutile, doar pentru faptul că ție nu îți place o parte dintre ele.
Ceea ce contează până la urmă pe acest forum e să ne respectăm între noi, să nu ne insultăm, iar dacă nu ne convine ceva, să ne exprimăm în mod civilizat, că și așa sunt unii care înjură și răspund sarcastic, chiar și acolo unde nu e cazul.
Uite cine se credea ''Dastept in cap''.
Ai 14 ani?
Și eu sunt pasionată de astronomie, asta nu ma face automat astronom.
Scenetele pe care le scrii pe TPU nu au legătură cu psihologia.
Nu ți-am adresat jigniri, am zis numai că tu crezi în mintea ta că ce faci pe TPU este psihologie.
Nu este. Tu faci ce face Dany1988122, ceva inutil.
Întreabă pe TPU câtă psihologie conțin scenetele tale dacă ești așa de sigură pe tine. :
Pai da. Eu pun intrebari, si cine vrea sa raspunda, raspunde. Ca nu il oblig eu sa raspunda.
Inutil dupa parerea ta.
Normal că după părerea mea, că dacă era și părerea ta, nu mai existau aceste întrebări de imatur și această discuție.
Ce logică! O să combați creștinismul în trei zile.
Întrebările sunt logice și foarte bine puse. Dacă era cartea cu povești știință și nu era doar minciună primitivă și absurdă folosită cu succes pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori, atunci și întrebările erau altfel. Se lucrează cu materialul clientului.
Eronat. Nu am considerat niciodată că fac psihologie pe TPU.
Apropo, urmează și alte întrebări-scenariu. Fii pe fază!
Nu ne intereseaza metodismul tau epistemologic ci particularismul. Nu ne intereseaza detaluil acesta ci argumentul, nu ne pierdem in scepticism ca tine. Nici nu stii ce insemna "principiul economiei".
Daca nu recunosti acesti termeni iti dau cu ei de cap. Pentru ca mai marii tai ii folosesc. Daca nu ii recunosti nici pe ei trebuie sa te bagam la alte clase pregatitoare sau sa te excludem din joc. Asa eu nu stau sa vorbesc cu unul care nu vorbeste lineal ci se duce in zigzag. Asta este de ajuns ca sa te descalificam din dezbatere. Daca incep subiectul cu tine, pun pariu ca pierzi coerenta si incepi alte teme.
Facem pariu ca esti un relativist si vorbesti dupa cum iti vine la ureche si nu ai nici o baza stiintifica? De asemenea produsuri suntem satui. Eu daca iti fac acest comentariu este pentru incadrarea oamenilor liberali. Suntem satui de portretul vostru, datorita voua ne guverneaza cei mai slabi.
Copile, ai reaparut?
Haha, din mers ca nu am timp pentru tine. Daca as avea timp pentru tine as fi tatal tau. Insa cum nu sunt, iti raspund din mers.
Narcisist
Asa se numeste cand am alte lucruri mai importante decat tine? Tu crezi ca imi mai sta capul si la tine? Trebuie sa imi spui mersi ca iti dau o cantitate de atentie.