Catolicii si ortodocsii nu o iau ad literam. Vezi si tu ce inseamna mit. Nu inseamna ceva 100%neadevarat sau inventat. In loc sa pui intrebari pe TPU la 30 si de ani si sa gi asa de penibil, citeste si tu carti despre teologie si vezi acolo daca ce scrie te ajuta sa crezi sau sa nu crezi. Simplu.
Asa se numeste cand am alte lucruri mai importante decat tine? Tu crezi ca imi mai sta capul si la tine? Trebuie sa imi spui mersi ca iti dau o cantitate de atentie.
De ce nu poate femeia la menstruatie sa intre in biserica?
Ia uite ce zice Calistrat https://www.facebook.com/Octaviand22/videos/322444923367159
Nu am timp sa ascult ce spune un anume ieromonah de nu stiu unde. Eu iti sugerez sa gasesti lucrari scrise de cei din centrele universitare mari si sa citesti, nu sa cauti pe clipuri ca mno, nu ne place sa citim. Sunt opinii contradictorii oricum din ce stiu, prea putini sustin procaria aia cu interdictia de a intra in biserica. Cum si ateii au specmene (tind sa cred ca e cazul tau) si religia are. In fine, nu nimic nou sub soare, de prin 1700 discutia asta dintre atei si credinciosi a avut aceeasi forma.
De dragul discutiei: nu mai are valoare Biblia daca nu e luata textual, ca asa nu o sa difere de o alta carte de povesti. Serios? Nu tin la prostia aia cu menstruatia? Pai nu are cum sa le verifice pe femei, ca asa le-ar interzice. Lasa prostia asta cu ''nu trebuie luata textual'', ca te faci de ras
Si lasa prostia asta cu ''nu am timp sa ascult'', ca il ascultasi
Sau alta faza: de ce femeia nu e preot? Stii ce verset iau aici? ''Femeia nu are dreptul sa invete'', cam asa era versetul.
Dupa logica ta ''Sa nu o luam textual'', ar veni ca Jesus nu a murit pe cruce.