Eu cred ca sunt bune si disputele la ceva.Am observat ca unii atei invata fara sa vrea cate ceva despre Dumnezeu si religie.
Pfoai mi-e nu imi ceri? Sa vezi ce semnatura sexy am!
Not gay, but... yep!
Da, de unde ai auzit?
Ai auzit prost.
-.-... esti un bastard!
Poate oi fii nebun ca nu cred intr-o zeitate, care se schimba la cateva sute de ani, probabil ca se invechesc sau ceva, le trebuie un nume nou, unde au disparut zeii Greciei? Unde este zeul dacilor, Zamolxis? Pai sa iti spun eu, au fost eliminati de catre culturile si religiile aduse de alte popoare. Povesti care par mai reale. Stiu foarte multe despre religie, asta m-a facut sa nu mai cred in zei.
Iudeismul este o religie veche care inca nu s-a pierdut.De ce? Pentru ca este religia adevarata.
Cred ca stii faptul ca a aparut acum 2012 ani (cu o marja de eroare de aprox 7 ani dupa spusele papei, deoarece se pare ca Iisus nu s-a nascut cand se credea nici in anotimpul nici in locul ). Inainte de asta oamenii aveau statui la care se rugau. Dupa ceva ani un anumit domn Mohamed a avut o revelatie, el crede ca i-a vorbit un zeu (Alah), a scris propria sa carte sfanta (Coranul). Acum vreo 2 -3 luni a aparut un reportaj despre alta personalitate musulmana care a avut o revelatie atunci cand a vazut niste scantei. Nu prea imi place sa dau detalii in scris deoarece ia destul de mult timp si nu te pot lamuri 100%. Voi incheia aici, este o tara "libera" si crezi in ce vrei.
Categoria Religie este o categorie in plus pe TPU. Dar face mult trafic, deci e bine-venita
Exista o droaie de crestini care cred in teoria evolutiei, pana si Vaticanul a ajuns s-o accepte, asa ca nu se poate spune ca ideile evolutioniste ar fi anti-crestine sau anti-religioase, la fel cum faptul ca Pamantul e rotund nu e anti-crestin sau anti-religios.
Religia Il prezinta pe Dumnezeu si stiinta descopera din lucrarile Sale.
Urasc Vaticanul, punct.
Isus a zis ca crestinii isi iubesc dusmanii, deci nu esti crestin.
Taci din gura, nu zi tu despre crestini cand tu nici nu esti asa ceva.
De ce vrei sa te numesti crestin daca nu aplici ce predica Isus?
Fiindca nu sunt crestin adevarat.Si nici nu am de gand sa fiu.
@quickhelpf, eu nu te-am injurat vreodata, sunt sigur de asta.Si nu ti-am vorbit jignitor.M-ai bagat la ignore pentru ca sunt ateu si nu accepti parerile altora.E simplu.
Ma tu crestin nu esti asta tio spun direct, daca ai fi crestin ai avea habar de cea ce spus isus in pildele lui
de cand categoria asta se numeste crestinism? fiecare se poate exprima liber
ps daca ai ceva cu mine personal da-mi mesaj nu trebuie sa urli in gura mare sami faci reclama am cunoscut eu multi miei ca tine in realitate care urlau pe net
1)Pune mana pe o carte, incepe cu gramatica.
2)M-am referit la modul general, nu doar la Crestinism.
3)Nici tu nu stii ce esti, ateu sau credincios? Imi vorbesti du despre pilde, auzi la tine.
4)Da,am ceva cu tine, te cam iei in gura cu oamenii credinciosi si apoi imi vorbesti de Pildele lui Iisus.
5)Multa sanatate!
E plictiseala fara atei.
Daca tot intepati ateii, normal ca ei trebuie sa se apere + ca suntem hartuiti de fanii prietenilor imaginari.
Ce mi se pare funny, e ca nu trebuie sa judecam, voi cu atat mai mult ca vi se cere de catre strapan, si totusi, judecati. Cea mai misto judecata e "nebunul spune in sinea lui ca nu exista dumnezeu", si mi-a placut cand l-am citat pe Voltaire si a venit Ema cu un copy-paste de pe un site ortodox unde bineinteles ca Voltaire era judecat, Darwin la fel, si cam toti care nu va impartasesc credintele. Noi ne amuzam cu voi, voi va enervati pe noi, (mania e pacat) pai e frumos?
Mental? E ateu? (sper sa nu se afle si el pe aceasta pagina :o )
App., uite ce vorbeam (intrebarea de mai jos, acum am vazut-o): "Ce parere aveti despre Dumnezeu si credinta in el? De asemenea, ce credeti despre cei ce neaga existenta Lui?"
Este categoria religie, deci orice discutie care ia forma unei dezbateri pe aceasta tema zic eu este binevenita atat timp cat se pastreaza un ton decent. Cand discuti despre un domeniu nu o faci numai asertand lucruri pozitive in beneficiul acelui domeniu, ci o faci si aducand contrargumente
Iti simti atacata credinta/religia/adevarul? Adevarul mereu iasa la iveala, adevarul nu pierde. De ce ti-e frica, ce anume nu-ti place? Daca raymusic are dreptate si tu esti cel care gresesti?
Poate ca si ateii vor sa-l cunoasca pe Dumnezeu, poate ca si ei vor sa inteleaga povestea biblica, adevarul. Tu prin propunerea ta le iei, sau le ingustezi aceasta posibilitate.
Discutiile in contradictoriu pot fi constructive pentru ambele parti, cu conditia ca omul sa fie deschis la alte idei.
Tu nu esti deschis/a la alte idei, tu nu accepti argumente, pe tine nu te intereseaza alt adevar, tu detii adevarul. Trist.
"De ce nu se poate ca la aceasta categorie sa se vorbeasca despre lucruri legate de existenta zeilor, fara sa se vina cu pareri contradictorii"...
1 - Exista o chestie care se numeste "libertatea de exprimare". Capisi?
2 - Daca eu afirm ca exista alte miliarde zei sau ca zeii altor religii sunt cei reali, automat intru intr-o contradictie cu tine, "tu crestinul". Capisi?
3 - Evolutia nu are legatura cu religia. Totusi, unele ramuri ale crestinismului (presupun ca tu acum vorbesti din pdv crestin nu neutru) accepta evolutia ca fiind corecta. Ba mai mult, accepta si Big Bang-ul deci indignarea ta este ilogica.
4 - Du-te "dupa blocurile gri" si incepe sa strigi "cine e cu mine".
Completare : Daca tot vrei "fara sa se vina cu pareri contradictorii", atunci du-te pe un site strict crestin. Daca vrei doar sa ti se spuna ce vrei sa auzi sau daca vrei doar sa iti confirme altii ce vrei tu sa auzi, mergi pe un site strict crestin. Stiu ca tu prin cuvantul "religie" intelegi doar "crestinism" dar afla ca gresesti.
Ma mir ca nu incepi sa te crezi persecutat de atei.
Si tu?
1) Libertate de exprimare, intr-adevar, dar pentru atei de fapt ce-i intereseaza ca x crede in Buddha sau y in Flying Spaggeti Monster. Daca vor sa vorbeasca de credinta exista o alta categorie, o stii si tu.
2)Aici ai picat naspa... eu am zis existenta "zeilor", fiecare cu religia lui, punem sa ne contrazicem cat vrem dar acele contradictii sunt intre credinta - credinta, nu intre ateism - credinta
3)NU SUNT CRESTIN,nu e treaba ta ce sunt, cred in teoria Big Bangului, doar ca atunci cand sunt pe categoria Religie ma abtin sa nu strig in gura mare : "SUNT ATEU, VOI CRESTINILOR, SUNTETI NISTE TAMPITI".
4)Sunt multi cu mine, stai linistit.
Nu, prin cuvantul religie nu inteleg doar crestinism, am repetat, nu sunt crestin.
Sanatate!
"SUNT ATEU, VOI CRESTINILOR, SUNTETI NISTE TAMPITI"... esti sigur ca toti ateii striga asa ceva la aceasta categorie? Si chiar daca toti ar striga asa ceva, de ce ei nu au voie dar crestinii au voie? Aici se potrivea o poza de pe net, ceva gen : un popa ii da cu o cruce in cap unuia si il injura dupa care acea persoana ia crucea si o rupe. Popa zice "ai respect pentru credinta altora".
De foarte multe ori vad/aud persoane care incearca sa cenzureze opinia/intrebarile ateilor. De ce? De ce tu (nu ma refer la tine) ca si crestin ai voie sa pui intrebari si sa mergi de la om la om sa-ti faci publica opinia dar un ateu nu are? Intr-o tara ca Rromania, crestinii sunt persecutati de atei. Interesant nu? Peste tot pe unde te uiti, de mic ti se baga crestinismul pe gat. Daca ai tupeul sa pui intrebari esti privit urat. In Rromania, cand vine vorba de ateism, totul e pe modelul "taci si-nghite". Unii s-au saturat sa taca. Daca pretinzi ca tu detii adevarul absolut si ca toti trebuie sa-ti urmeze religia/zeul, atunci trebuie sa dovedesti ca ce spui tu este real/corect.
Nu prea cred ca ai vazut multi atei care sa strige "SUNT ATEU, VOI CRESTINILOR, SUNTETI NISTE TAMPITI". Nu spun ca nu sunt, dar sunt mult mai multi crestini care spun asa ceva de atei decat sunt atei care spun despre crestini.
Cred ca ai prins ce am vrut sa zic, mi-e somn ca n-am dormit deloc.
"nu intre ateism - credinta"... si ce importanta are? Ai impresia ca asemenea discutii (sau in unele cazuri dezbateri) sunt rele? Nu e prea ok sa vrei doar confirmari. Daca vrei sa ti se raspunda doar cu ce vrei tu sa auzi, atunci "Huston, avem o problema" si cred ca iti dai seama singur de ce.
Mi-a placut cand ai zis "Rromania", dar nu sunt rrom, imi pare rau.
Tot ce zic eu e sa se opreasca lupta intre cele doua parti.De ce nu poate credinciosul sa se ocupe de partea lui iar ateul de partea lui?
Cat despre acel mic citat: "SUNT ATEU, VOI CRESTINILOR etc..." l-am intalnit doar ca in alte variante.Nu vreau sa dau nume ca sa fiu acuzat de cei ce se afla aici si ne citesc conversatia.
Eu consider ca numele de Rromania se potriveste cel mai bine acestei tari din diverse motive.
"De ce nu poate credinciosul sa se ocupe de partea lui iar ateul de partea lui?"... pai e foarte simplu. Ateul isi vede de treaba lui dar... dupa cum am mai zis si in alte comentarii (nu doar aici dar pe tema asta), in aceast tara ti se forteaza crestinismul pe gat de mic. Daca ai tupeul sa zici ca esti ateu sau ca nu vrei sa urmezi turma toti se uita urat la tine, incep sa te insulte si sa te ameninte (cu iadul). Ba mai mult, multi spun "daca nu-ti convine pleaca", "ai respect pentru credinta altora (ti-am explicat cum e cu faza asta)", "taci" si multe altele. Ai incercat la scoala spre exemplu sa zici ca nu mai vrei sa participi la orele de crestinism?
Intelegi ce vreau sa spun.
Daca nu ar fi fost asa iar crestinii ar fi tinut religia lor pentru ei atunci ateii nu ar mai avea nici o treaba. In plus, mai sunt unii care o ard cu "oh vai, suntem persecutati".
E foarte simplu : ateii s-au saturat sa taca iar acum, crestinii se cred persecutati sau "intr-o lupta". Nu e nici o lupta intre cele 2 parti. Nu ai observat ca lupta e tot timpul "crestini vs atei"? Cand ai auzit ultima data de lupta "hindusi vs atei", "animisti vs atei" sau altele de genul.
Asta-i tot ce se intampla... ateii s-au saturat sa taca si incep sa puna intrebari si sa ceara dovezi lucru care crestinilor nu le convine. De ce? Pai simplu, pentru ca nu pot sa aduca dovezi suficient de bune. Refugiul lor este "oh vai, suntem persecutati" sau "lupta dintre crestini si atei".
Aceasta "lupta" nu exista. E doar in imaginatia unora.
Oamenii sunt pasionali, ce sa-i faci?! Atata vreme cat "luptele" se duc cu argumente fair-play si in mod decent, care-i problema? E libera opinia tuturor. Numai bine!
Foarte de acord :-), in parte :-)
problema nu e faptul ca pe aceasta categorie isi uzeaza tastatura si cei care n-au nici un Dumnezeu ci modul in care isi exprima necredinta si uneori chiar ura fata de cei care au interes fata de cunoasterea mai adanca a celor spirituale.
trebuie ingaduinta insa din partea celor evlaviosi pentru ca ei au si ajutor exterior de la Cel de Sus sa rabde si sa iubeasca chiar si pe dusmani. vor veni vremuri mult mai grele cand cei care s-au lepadat de Hristos vor prigoni mai palpabil, deci merita sa ne "tabacim" de pe acum spinarea :-). daca acum nu rabdam, ce vom face mai tarziu? :-)