" Învierea reprezintă şi o victorie asupra morţii sub toate aspectele ei. Iisus a învins moartea din toate punctele de vedere şi noi, cu siguranţă, o vom învinge la un moment dat când vom reuşi să urmăm nu numai declarativ dar şi practic, Calea, Adevărul şi Viaţa! "
"Dovezile privind Învierea lui Iisus Hristos sunt atât de copleşitoare încât mă silesc să le accept prin dovada că ele nu lasă nici un fel de loc îndoielii".
Or fi coplesitoare ca poveste dar e si adevarata?
Atat de multe amanunte despre vorbele lui Isus de parca zici ca erau ziaristii cu reportofoane dupa el, ori ucenici lui erau nestiutori de carte si ne punem intrebarea, de unde au stiut evanghelisti vorbele lui Isus daca nu le-a consemnat nimeni si nici unu dintre ei nu afirma ca au fost martorii evenimentelor?
Daca ar fi fost doar un om cu o teorie a lui, si-ar fi asezat-o in scris si ar fi ales o companie de oameni scoliti si priceputi la vorba. Ucenicii au fost insa
tineri fara carte avand doar "priceperea" sinceritatii si a dorintei de a afla. Unul dintre ei nu a crezut in cuvantul celor 11, ci vrut sa vada adevarul cu ochii lui.
Da, a existat Isus din Nazaret, dar Hristosul (ideea de Mesia) este pura fictiune.
Eu sunt convinsă 100% că Iisus Hristos este cine spune Noul Testament că este și anume Dumnnezeu întrupat, Mântuitorul lumii și al meu,
Invierea lui Isus, un dulgher rezvratit din Iudeea, a fost folosita ca pretext pentru un nou cult, care s-a transformat intr-un final intr-o religie. Aceasta religia a reusit sa ii motiveze pe oameni, ca sa lupte cu greutatile acelor vremuri romane. Insa, Isus nu a inviat niciodata, corpul sau a fost cel mai probabil furat din mormant, iar apoi, au venit cu aceasta poveste, care l-a transformat pe Isus, intr-o legenda.
La intrebarea mea care incepe cu ''Dincolo de credinta oarba...'' s-a dovedit clar ca trupul lui Iisus nu a fost furat.Defapt e imposibil sa fi fost furat.
Tu vorbesti de niste intamplari de acum 2000 de ani, parca s-au intamplat acum o saptamana, in curtea ta. Daca americanii au pus la cale atentatul de la 11 septembrie? Daca iluminati controleaza lumea? Daca oamenii nu au ajuns niciodata pe Luna si a fost doar o inselatorie uriasa? Poate sunt doar niste conspiratii, dar totusi ne pun putin pe ganduri si este vorba de ultimul secol. Ce sa mai spun de ce s-a intamplat acum 2000 de ani. Nu inteleg cum te consideri atat de omniscient in ale istoriei... Deschide ochii si uita-te la lumea in care traiesti!
Wow tu chiar nu te saturi de scris dar ma rog, Isus Hristos NU exista! Multi spun ca exista iar cand cineva le pune o intrebare de baraj cum ar fi "Daca exista de ce nu il vedem?" iar multi raspund cu o minciuna ca sa se scoata cum ar fi " Nu il putem vedea pentru ca daca l-am vedea am muri".