Exact nu cred in religie pentru ca a fost inventata de om, dar mi-e greu sa cred ca noi oamenii suntem cele mai evoluate, superioare fiinte, chestii, care exista. Trebuie sa fie ceva mai puternic si mai presus decat noi, eu asa zic. Trebuie sa fi exista ceva si inainte de noi, chiar daca consideri ca omul e evoluat din maimuta, trebuie sa fi existat si ceva inainte de maimuta. Mi-e greu sa cred ca dintr-o data puf a aparut universul, pamantul, omul, plantele si animalele.
Pe mine sincer ma ajuta gandul ca exista cineva mai puternic decat mine care ma mai ajuta cand am nevoie. Cand omul se afla intr-o situatie nasoala care se rezolva ca prin minune, daca este credincios spune ca l-a ajutat Dumnezeu, daca e ateu spune ca a avut noroc. E cam acelasi lucru. Daca am o problema credinta ma ajuta sa fiu mai optimista si sa nu imi pierd speranta ca va fi totusi bine si pana acum am avut mult noroc.
Cred intr-o forta superioara, un Dumnezeu, dar nu cred in preoti sau doge bisericesti. Sunt credincioasa dar nu religioasa.
Dar de ce sunteti atat de multi care credeti ca este neaparat necesar sa evolueze din ceva mare in ceva mai mic? Adica, sa ma fac inteles mai bine, vreau sa spun ca Dumnezeu, ipotetic vorbind, ar fi mai presus decat omul.Asadar,este necesar sa credeti ca din ceva mare se naste ceva mai mic? Din punct de vedere al evolutiei, este invers! Din ceva mic se naste ceva mare.In felul acesta,observam ca de-a lungul timpului omenirea a evoluat,iar prin aceasta evolutie expansiva omul, prin capacitatea lui intelectuala, prin rationamentul si constiinta sa, a creat Divinitatea cu un anumit scop, mai precis un scop al moralitatii umane.Stiti citatul acela : "Daca nu ar fi existat Dumnezeu, ar trebui inventat unul", sau ceva de genul.Asa suntem noi, oamenii, indeosebi cei slabi, ne place sa fim dominati neaparat de ceva mai puternic ca noi.
De la ceva mai mare in ceva mai mic (cum ai spus tu in primul rand) se numeste involutie nu evolutie...
Daca Dumnezeu nu e mai presus ca omul si nu exista, inseamna ca omul e cea mai superioara fiinta si mie se pare aiurea avand in vedere ca oameni sunt cum sunt, superficiali, condusi de placeri si vicii. Eu zic ca trebuie sa exista ceva mai dezvoltat ca noi fie ca il numeste Dumnezeu, extraterestru, Alah, Ra sau mai stiu eu cum.
Eu nu sunt dominata de ceva mai puternic, religia te domina nu credinta. Dumnezeu meu nu imi spune fa aia ca altfel vei fi pedepsit, nu. Dumnezeu mi-a dat constinta tocmai pentru a face ce doresc eu pentru a fi fericita, si fara a fi amenintata cu stiu eu ce pedeapsa. Daca faci un lucru pentru ca tu consideri ca trebuie, ca asa vrea forta superioara, si nu pentru ca vrei sa faci acel lucru, atunci da, esti dominat si manipulat, dar stai linistit nu e cazul la mine asa ca te rog nu mai genereliza. Studiaza deismul.
Bun,imi place tipul asta de gandire la crestini.Si eu sunt de aceeasi parere, chiar daca-s ateu.
Nu neaparat. Unii dinozauri au evoluat in pasari(mai precis porumbei).
Unele specii de caini au devenit mai mici decat stramosul lor, lupul: pichinez, pudel, mops...
Asta e ca si cum ai avea un cufar cu comori legat cu un lacat fara a avea cheia pentru a-l deschide. Exemplu practic la ce ai zis tu
Stai putin, daca o fiinta e mai mica decat alta nu inseamna ca e mai involuata/evoluata. Marimea nu are nici o legatura cu gradul de evolutie...
Pai u, eu ti-am explicat care e diferenta cand vine vorba de evolutie. Daca o specie se trage din alta si specia evoluata este mai mica asta nu inseamna ca a involuat. Mediul necesita o alta marime fata de cea pe care o avea creatura pentru a supravietui. S-a adaptat la mediul in care a ajuns pentru a trai. Deci, a evoluat. Tu ai spus: "Din ceva mai mare in ceva mai mic(bla bla bla e involutie)".
Exact nu cred in religie pentru ca a fost inventata de om, dar mi-e greu sa cred ca noi oamenii suntem cele mai evoluate, superioare fiinte, chestii, care exista. Trebuie sa fie ceva mai puternic si mai presus decat noi, eu asa zic. Trebuie sa fi exista ceva si inainte de noi, chiar daca consideri ca omul e evoluat din maimuta, trebuie sa fi existat si ceva inainte de maimuta. Mi-e greu sa cred ca dintr-o data puf a aparut universul, pamantul, omul, plantele si animalele.
Pe mine sincer ma ajuta gandul ca exista cineva mai puternic decat mine care ma mai ajuta cand am nevoie. Cand omul se afla intr-o situatie nasoala care se rezolva ca prin minune, daca este credincios spune ca l-a ajutat Dumnezeu, daca e ateu spune ca a avut noroc. E cam acelasi lucru. Daca am o problema credinta ma ajuta sa fiu mai optimista si sa nu imi pierd speranta ca va fi totusi bine si pana acum am avut mult noroc.
Cum poti sa-i spui cuiva ca e copil cand si tu la randul tau esti copil?
sunt cat de cat credincios dar in modul meu, nu in modul care m-a invatat familia, biserica, societatea.
Nu m-am referit la copil la modul propriu. Acel tip chiar m-a enervat, nu te baga.
In ceea ce priveste parerile tale, imi place cum gandesti, scurt si la obiect doar ca...nu e mai bine sa crezi in tine decat sa crezi in forte divine pe care nici nu le vezi si nu ai nicio certitudine ca ele exista?
PS: Iti place Uzzi?
Am eu certitudinile mele. tot ce trebuie sa stii e ca dumnezeu apreciaza mai mult un om bun fara prea mari tangente cu religiile, inventate tot de om pana la urma, decat un nenorocit care plange toata ziua prin biserici. de ce sa te duci pana la urma in biserica daca se spune ca el ar fi peste tot, a...ca e "casa domnului", casa domnului cu aer conditionat si electricitate. mai de mult omorau oamenii de stiinta iar acum se folosesc de inventiile lor.
daca mi s-a dat un creier si un caracter personal, inseamna ca mi s-au dat cu un scop, nu sa urmez obligat vreun model, nu sa imi impuna altcineva un model.
si da, imi place uzzi, il ascult de prin 95-96...plus ca suntem si vecini. cateva blocuri distanta.
Lasa versurile ca nu impresionezi pe nimeni. Apropo, e Cheloo.
Nici nu vreau sa impresionez pe cineva.
Odata ce asculti mafia nu ai cum sa nu auzi de Parazitii. Nu intra pe latura rap-ului cu mine ca sunt cunoscator, aici vorbim de alte chestii.
De crezut cred, însă sunt foarte dezamăgit de ceea ce se petrece cu preoții noștri. Foarte mulți au uitat ce trebuie ei să facă, lăsându-se pradă celor ce le sunt interzise. Îmi aduc aminte că acum câțiva ani am fost cu bunicul meu care trebuia să livreze niște pietriș unei mănăstiri. Livrarea se făcea pe timp de noapte din motive clare. Ajungând acolo, ne-au invitat să rămânem peste noapte. Efectiv nu vă pot spune ce era acolo: băutură, dezmăț, fețe bisericești bete și dezbrăcate, femei. Am rămas total dezgustat și mi-am pierdut orice fel de încredere în preoți. Avem și câțiva preoți buni, dar mai puțini. Părerea mea e că dacă e să crezi, crezi în Dumnezeul acelei religii și nu în așa-zișii mesageri ai Domnului care sunt mai pământești decât oricare dintre noi.
Toate cele bune,
C.
Toate cele bune,