| wdexwjmwd a întrebat:

Cati dintre cei care spun ca sexul inaintea casatoriei e pacat, si-au inceput viata sexuala dupa ce s-au casatorit?

32 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Multi vorbesc, putini fac.
Eu, datorita lui Dumnezeu, ca mi-a purtat de grija, am putut sa o si fac, si la 37 de ani, prima oara doar dupa nunta. Si sotia mea la fel. Unii rid de asta, dar e unul din cele mai frumoase lucruri din viata mea.

| doctorandus a răspuns:

Ei cred asta la modul teoretic.

| rocco09 a răspuns (pentru doctorandus):

Ei cine?

| doctorandus a răspuns (pentru rocco09):

Cei care spun ca sexul dinaintea casatoriei e pacat.

| rocco09 a răspuns (pentru doctorandus):

Ai facut tu statistica?

| doctorandus a răspuns (pentru rocco09):

In primul rand toti cei care cred asta o cred in mod teoretic, altfel ar afirma alte puncte de vedere si nu acesta. Daca si cu practica stau la fel de bine ramane de vazut, dar cunoscand cam ce poate majoritatea romanilor, ei isi incep viata sexuala inainte de casatorie. Si sunt destui care s-au pocait la multi ani dupa ce si-au inceput viata sexuala, asa ca ei au adoptat tardiv acest punct de vedere.

| rocco09 a răspuns (pentru doctorandus):

Ce ai afirmat in prima parte nu are nici o logica, mai apoi eu stiu pe cativa care o cred, si au si crezut-o "practic" atunci cand s-au casatorit!, prin urmare ipoteza ta e total nefondata, nu era vorba e cei care s-au pocait dupa ce s-au casatorit!

| doctorandus a răspuns (pentru rocco09):

In prima parte am afirmat cat atat cei care au aplicat cat si cei care n-au aplicat practic acest principiu cred in el din punct de vedere teoretic, altfel nu l-ar afirma drept punct de vedere propriu. A crede teoretic in ceva este o preconditie pentru a-l avea drept punct de vedere. Ca urmare, logica primei parti este impecabila. Toti cei care cred ca Basescu e un idiot cred acest lucru din punct de vedere teoretic, inclusiv cei care au ajuns la concluzia ca Basescu e un idiot in urma convorbirilor personale avute cu el.

In al doilea rand, eu dadeam exemple de oameni care nu au aplicat acest principiu pentru simplul motiv ca au ajuns sa creada in el ulterior incalcarii lui in practica. De ex. o curva care se pocaieste poate crede si ea ca este un pacat sa faci sex inainte de casatorie. Astfel de oameni exista si sunt exemple de oameni care au incalcat practic acest principiu desi acum ei cred in el.

Mai departe, chiar si printre pocaiti sunt tineri care-si incep viata sexuala inainte de casatorie, cu toate ca ei cred ca acest lucru este un pacat. Iata alta categorie de oameni care incalca practic principiul in care cred teoretic.

| Jardelin a răspuns:

O intrebare absurda! Chiar te astepti sa afli o cifra?!

Răspuns utilizator avertizat
| Jardelin a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Eu nu le cunosc, iti spun sincer! Vrei sa mi le spui tu pe cele pe care le stii?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci eu dacă nu mă voi duce niciodată cu persoana iubită să ne " oficializăm " dragostea în faţa preotului, înseamnă că voi duce o viaţă plină de păcate? Nasoală mentalitate au unii.

| rocco09 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nasoala, dar reala, daca accepti crestinismul i-l iei la pachet si cu ce ti se pare "nasol", daca nu, poti fi orice altceva! Mai ales la cat e variata e oferta!

| C0nstantin a răspuns:

Eu zic ca e pacat sa nu faci cand ti se ofera ocazia laughing

| cristi202 a răspuns (pentru C0nstantin):

Si ce pacat e cind ai ocazia sa faci, o faci, si te trezesti cu ceva cu ochisori, sau cu niste bubite interesante, nu?
happyhappy

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Da, dar sti ca, chiar si protejat, un risc tot exista? e adevarat, e mult mai mic, insa exista, si riscul de a capta o "bolicica" venerica e mult mai mare, chia rprotejat fiind. Daca e sa privesti realist chestia asta, vei recunoaste ca nu exista protectie absoluta. Ci doar un risc minim. Si atit. Daca vrei protectie absoluta, abtine-te! Abstinenta e cel mai sigur mod de a te proteja. Insa mai e o problema, am auzit de asemenea cazuri tragice. Ea (de regula) sau el s-a protejat pina al casatorie, a facut-o doar cu sotul (sotia) ei (lui), ca mai apoi sa descopere ca a contactat SIDA pentru ca sotul (sotia) a avut contacte sexuale inainte de casatorie, protejate sau nu. Am cautat pe net, si "siguranta" pe care o ofera prezervativul in fata SIDA e de 15-20%, adica intre 15 si 20 de persoane dintr-o suta pot face SIDA la un contact cu cineva infectat. Ai crede ca e un risc minim, insa e mare, chiar foarte mare. 18% inseamna a sasea parte, deci e ca si cum ai juca la ruleta ruseasca, in care pui intr-un pistol cu butoias un singur cartus, invirti la nimereala butoiasul, si apesi pe tragaci pupa ce ti-ai pus pistolul la timpla. Ai face asta? Desigur ca nu! Insa asta e cu contactul "protejat". Desigur ca nu toti sunt infectati, ci doar un numar minim de oameni, deci riscul scade, insa el exista, si nu e de neluat in seama.

Răspuns utilizator avertizat
| C0nstantin a răspuns (pentru cristi202):

Folosesti protectie geniule ca pentru aia s-o inventat prezervativele.

| C0nstantin a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Iti dai seama la om i-a trebuit 37 de ani sa isi gaseasca sufletu pereche, o dat la manivela si dupa casatorie o facut dragoste doar cand o vrut sa faca un prunc ca doar Biblia precizeaza ca faci sex doar casa te inmultesti nu pentru placere (daca o faci pentru placere vezi Sodoma & Gomora).

| cristi202 a răspuns (pentru C0nstantin):

OK, Master, dar cit de sigure sunt prezervativele?!?
Iti dau un articol de pe net, care aduce cite chesti demne de luat in calcul, in considerare:
"Datorită numărului important de aspecte în ce priveşte problemele legate de contracepţie (de exemplu, clinicile şcolare, "epidemia" sarcinilor adolescentine şi răspândirea SIDA) există multe informaţii contradictorii în privinţa eficacităţii celor mai obişnuite metode contraceptive temporare, folosite în lume – prezervativele - pentru a preveni sarcina, SIDA şi bolile venerice.
În prezent sunt disponibile, în mod obişnuit, două tipuri de prezervative masculine. Acestea sunt prezervativele din latex şi prezervativele din membrană animală (piele). În general, experţii sunt de acord că prezervativele din piele nu sunt eficace în prevenirea SIDA şi a bolilor venerice. Există neînţelegeri în privinţa eficacităţii prezervativelor din latex în prevenirea SIDA şi a bolilor venerice.
O întrebare complicată
Există multe controverse asupra faptului dacă prezervativul din latex oferă protecţie faţă de virusul HIV. Centrele pentru Controlul Bolilor afirmă că prezervativele din latex care nu s-au rupt şi care au fost utilizate corespunzător pot să blocheze virusul SIDA[1]. La baza acestei declaraţii se află o serie de studii care arată că prezervativele de latex sunt 99% eficiente în stoparea virusului SIDA.
Sunt inerente două serioase lipsuri în fiecare din aceste studii:
(1)dimensiunea mică a mostrelor folosite în fiecare din aceste studii (numai unul la 10 prezervative din fiecare marcă) şi
(2)nu a fost simulată relaţia în fapt a condiţiilor in-vivo.
Defectele care apar în mod natural, inerent, la cauciucul natural (latex) sunt până la cinci microni, în dimensiune. Spermatozoidul mediu este de aproximativ 50 microni în diametru şi virusul SIDA mediu are dimensiunea de aproximativ 0, 1 microni[2]. Aceasta înseamnă că în termeni de mărime, un virus SIDA poate să treacă printr-un defect al latexului la fel de uşor cum poate o pisică domestică să treacă prin uşa deschisă a unui garaj. Susţinătorii pro-avort şi alţii neagă hotărât acest fapt, dar nu oferă dovezi pentru a-şi sprijini afirmaţiile.
Înainte de a trage concluzia că prezervativele din latex nu protejează împotriva virusului SIDA, trebuie să se ia în considerare doi factori:
(1) efectele tensiunii de suprafaţă sunt extrem de puternice la nivel molecular. Este foarte îndoielnic că un virus SIDA, într-o suspensie pe bază de apă, de orice tip ar fi în stare să treacă printr-o gaură chiar de o sută de ori diametrul său în absenţa mişcării, frecării, presiunii şi stresurilor corozive.
(2) prezervativele din latex cu "pereţi dubli", ceea ce înseamnă că toate sau cele mai multe dintre goluri lăsate de primul strat vor fi astupate de cel de al doilea. Fotografiile SEM (microscop de scanare electronică) ale prezervativului întins nu prezintă defecte vizibile, nici chiar la o mărire de 2.000 ori[3].
Oamenii din întreaga lume sunt expuşi propagandei care implică ideea că prezervativul este protecţie faţă de SIDA. Dacă ei ar şti cât de frecvent se rupe sau lăcrimează prezervativul, s-ar gândi de două ori. Acest poster este din Kenya.
O analiză inginerească a unei imagini SEM
Punctul (2) de mai sus este folosit în mod repetat de susţinătorii prezervativului pentru a dovedi că prezervativele din latex sunt extrem de eficiente în blocarea virusului HIV. Într-adevăr, când un prezervativ din latex este întins şi vizualizat la mărirea maximă posibilă cu un microscop electronic de scanare, nu par să fie prezenţi pori.
Dacă o imagine SEM a latexului întins nu prezintă pori, trebuie să ne amintim că întinderea este numai un tip de stres al materialului: stresul lateral uniform. Nu este posibil să avem o "imagine" exactă a porilor dintr-un prezervativ prin SEM, căci fizic este imposibil să se simuleze în mod simultan printr-o imagine SEM celelalte patru tipuri de stres care i se aplică unui prezervativ în timpul interacţiunii: (1) stresul de presiune (perpendicular pe axa stresului lateral), (2) stresul de forfecare (puternice stresuri de alunecare sau angulare la punctele critice), (3) stresul de fricţiune (apare abraziunea în timpul mişcării laterale între două suprafeţe de contact) şi (4) stresul de coroziune cauzat de amestecul de secreţii corporale şi lubrefianţi, al căror efect de aplicare repetată şi simultană a stresului mecanic este mult crescut.
Să spui că un prezervativ din latex este sigur pentru că nu prezintă pori atunci când s-a aplicat numai unul dintre cele cinci tipuri de stres este la fel cu a spune că un nou tip de maşină se poate utiliza în siguranţă într-o cursă lungă, pentru că poate fi condusă în linie dreaptă la 25 MCP pe un drum nivelat neted fără să facă vreo pană.
Faptul că prezervativele din latex conţin într-adevăr pori, a fost clarificat de un studiu major al Administraţiei pentru Hrană şi Me-dicamente, în 1992, primul care a simulat condiţiile de fapt ale interacţiunii sexuale. Studiul a arătat găuri detectabile, de dimensiunea particulelor HIV, la o treime dintre prezervativele testate[4].
Iar acei care dezbat meritele şi defectele prezervativului trebuie să-şi amintească şi că partea de cap a spermatozoidului uman este de aproximativ 50 microni (0, 002 inch) în diametru, iar capul unui virus HIV este de aproximativ 0, 1 microni în diametru[5]. Aceasta înseamnă că o celulă de spermă, care este blocată în mod eficient de un prezervativ din latex fără ruptură, este de 100 de milioane de ori mai mare decât un virus HIV.
Acest contrast în privinţa dimensiunii este comparabil cu cel dintre un elefant de cinci tone stând pe lângă o mică muscă de casă.
Pericolul primar
Chiar dacă prezervativele din latex par să fie permeabile pentru virusul SIDA, cel mai mare pericol de infectare stă în tendinţa prezervativului de a crăpa şi de a se lăsa pătruns.
Chiar dacă numai câţiva viruşi SIDA pot să treacă printr-un por de prezervativ, riscul infectării ar fi totuşi extrem de mic, dar în acele cazuri în care prezervativele se rup în mod catastrofal, este inevitabilă expunerea la virusul HIV. În cazul rupturii în timpul interacţiunii cu o persoană infestată cu virusul HIV, există posibilitatea unei morţi prelungite şi dureroase.
Frecvenţa rupturii prezervativului depinde de mulţi factori, inclusiv de tipul de lubrefiant folosit sau de felul prezervativului. Tehnologia Contraceptivă a adunat rezultatele a cincisprezece studii recente, implicând un total de 25.184 prezervative folosite la interacţiuni heterosexuale şi s-a găsit că 5, 36 % dintre aceste prezervative s-au rupt şi 3, 67 % au crăpat total sau parţial, dintr-un total de 9, 03%[6].
De fapt, puţine studii au folosit cupluri vii pentru a testa proporţia de transmitere a HIV. Un studiu al universităţii Miami Medical School a arătat că trei din zece femei ale căror soţi erau infectaţi cu HIV, au folosit cu regularitate prezervative, au contractat complexul legat de HIV (ARC) într-o perioadă de 18 luni[7].
Aceasta se traduce printr-o proporţie de infectare de 21% pe an, 38% pe doi ani, 51% pe trei ani, 70 % pe cinci ani şi 91% pe 10 ani. Un articol din The Lancet a concluzionat: "Consecinţele posibile ale cedării prezervativului, când unul dintre parteneri este infectat cu HIV, sunt destul de serioase şi probabilitatea cedării este suficient de mare pentru ca utilizarea prezervativului de către grupurile de risc să nu se poată descrie ca "sex protejat"… Prezevativele au o proporţie de cedare substanţială: 13-15% dintre femeile ale căror parteneri sexuali folosesc prezervativul ca unică metodă de contracepţie, ajung însărcinate într-un an"[8].
Eficacitatea faţă de bolile venerice
Cele mai multe dintre autorităţile în domeniul sănătăţii sunt de acord că prezervativele (când se folosesc perfect, nu se rup, n-au lipsuri, nu crapă) blochează în mod eficient boli venerice ca gonoreea şi sifilisul. Totuşi, folosirea greşită a prezervativului sau ruperea sa pot anula eficienţa lui.
Mai mult decât atât, chiar folosirea perfectă a unui prezervativ, care nu se rupe, nu va proteja împotriva bolilor venerice care se răspândesc prin contact la nivelul pielii, cum ar fi papillomavirus -ul uman (HPV) şi virusul herpes simplex (VHS), care infectează adesea întreaga suprafaţă genitală. În cele din urmă, multe boli venerice, cum ar fi gonoreea şi herpesul, se transmit prin sex oral, care se practică de obicei cu parteneri sexuali multipli[9].
Aceste probleme se consideră parţial ca o revenire a unor boli venerice. Infecţia genitală cu chlamydia este cea mai obişnuită boală venerică bacteriană din SUA şi este cea mai importantă cauză a infertilităţii, care se poate preveni, şi a sarcinilor ectopice. Patru milioane de noi cazuri de chlamydia sunt raportate în fiecare an.
Negii genitali (condyloma acuminata) sunt cauzaţi de papillomavirus -ul uman (HPV), cea mai comună boală venerică virală din SUA, reprezentând trei milioane de noi cazuri anual. HPV este estimat ca fiind prezent la 50% dintre tinerele femei active din punct de vedere sexual şi, la fel ca şi alte boli venerice, are legătură cu partenerii sexuali multipli şi cu contactele precedente.
Există aproximativ 1, 5 milioane de noi cazuri de gonoree în SUA în fiecare an, dintre care multe sunt cauzate de pronunţata rezistenţă la tratament şi mai mult de un sfert dintre toţi bărbaţii infectaţi nu au simptome. Gonoreea poate, de asemenea, să infecteze şi alte membrane mucoase, inclusiv gura. Boala poate avea consecinţe extrem de serioase dacă se lasă netratată, inclusiv sterilitate, abcese pelvice şi severe probleme de sănătate pentru copiii născuţi din mame bolnave.
O problemă deosebit de periculoasă este hepatita B în unele ţări în curs de dezvoltare. Ea poate duce la hepatită cronică, ciroză, cancer, căderi hepatice (de ficat) şi moarte. Nu există tratament pentru hepatita B şi până la 20% din populaţia obişnuită din multe ţări în curs de dezvoltare prezintă semne de infecţie.
Herpesul genitaleste cauzat de virusul herpes simplex (VHS) şi infectează aproximativ 30 de milioane de oameni astăzi în SUA, dintre care cei mai mulţi nu prezintă simptome. Cei care prezină simptome pot avea ulceraţii dureroase în zona genitală sau a gurii.
Boala inflamatorie pelviană (PID) este un rezultat al infecţiei cu un alt virus de boală venerică şi viruşi/bacterii la fel ca gonoreea şi E Coli. PID afectează un milion de femei americane în fiecare an, dintre care 20% necesită spitalizare. PID inflamează de asemenea trompele uterine şi este cea mai importantă cauză a sarcinilor ectopice.
Sifilisul una dintre cele mai mortale boli venerice a atins cel mai înalt nivel în anii 1940, cu 40.000 de noi cazuri de infecţie pe an, în America. Sifilisul netratat poate duce la leziuni, paralizie, anevrisme, orbire şi chiar la moarte.
Experţii în probleme de sănătate adaugă adesea că există "epidemii" de sarcini ale adolescentelor, SIDA, alcoolism, utilizare de droguri şi bineînţeles violenţă împotriva "uzinelor" de avort. Multe dintre acestea sunt exagerate şi nu sunt documentate cu analize statistice adecvate.
Dar declararea unei epidemii de boli venerice, cu siguranţă, că nu este exagerată. Cu o sută de milioane de oameni infestaţi cu una sau mai multe din cele 20 de boli venerice, numai din SUA, este nerealist să ne aşteptăm ca un strat subţire ca o hârtie şi aproape fără greutate, de poliuretan sau latex, să încetinească epidemia.
Desigur, cei care fac educaţia sexuală şi vânzătorii de prezervative ne spun că aceasta nu este o soluţie "realistă". N-au dreptate! Căci abstinenţa/fidelitatea este singura soluţie care va funcţiona, este, de asemenea, singura soluţie realistă. Poate că, dacă specialiştii în sănătate vor lupta fără succes încă un deceniu sau două, încercând să oprească epidemia de boli venerice cu mijloace care nu sunt practice, vor ajunge şi ei la aceeaşi concluzie."

| cristi202 a răspuns (pentru C0nstantin):

Si inca una simpatica, Master.
http://zopi.ro/......nta-trecut

| cristi202 a răspuns (pentru C0nstantin):

A, si am uitat sa te intreb: cu privire la articol, hai, e bla-bla, se poate spune, dar ce zici de acele marturii de pe acel site pe care ti l-am dat, nu ti se pare ca in practica prezervativul nu e chiar atit de sigur. Baiete, nu exista metoda absolut sigura in lumea asta, orice metoda iti ofera doar un anumit procent de siguranta. Si tu oricind poti fii in afara acelui procent.

| C0nstantin a răspuns (pentru cristi202):

Daca ajungi sa te uiti la 2 lei cand vine vorba sa iti cumperi prezervative de calitate este partea a doua... Nici nu ma mir ca is o gramada de dobitoci care folosesc prezervative 3 la 1 leu din piata.
Legat de raspunsul la intrebare sa fii impreuna cu o femeie timp de cativa ani si sa formati un cuplu si nu intretineti relatii sexuale, eu unu as zice ca aveti probleme la mansarda... pune mana si citeste niste articole sa vezi ca iti ajuta viata de cuplu faptul ca le intretii. Iar daca tot te iei dupa porcariile din Biblie faci sex doar cand vrei sa ai un copil si punct, adica 1 - 2 ori maxim 3 ori toata viata asta in cazul in care nu vrei sa ai echipa de fotbal.

| cristi202 a răspuns (pentru C0nstantin):

Deci pentru tine, toti si-au luat prezervative de doi lei, nu, din cazurile aduse in discutie? Oare asa sa fii fost? (Pacat ca ii consideri dobitoci, sau ce, nu sunt si ei oameni ca si tine?) Iata inca un link, cu niste aprecieri ale unor prezervative care nu sunt de 2 lei: http://www.serafimpantea.ro/2012/01/15/o-minciuna-numita-prezervativ. Si, mai omule, nu vrei sa intelegi ca oricine e bine informat in domeniu iti va recunoaste ca un risc tot exista, minim el poate, dar exista!?
Eu nu cred ca aveam probleme la mansarda daca puneam cu partenera mea accentul mai mult pe comunicare, pe stabilirea increderii, pe a face efectiv o multime de lucruri pentru a ne cunoaste cit mai bine. Mie nu mi se pare normal o relaytie in care cei doi doar se giugiulesc, se saruta si fac doar sex, iar cind dau de adevaratele probleme ale vietii, nici nu stiu ce au de facut, pentru ca nu se cunosc deloc unul pe altul decit cind sunt la pat. Si de regula, cind incepi cu sexul, te cam rezumi la atita, nu mai conteaza si alte lucruri in relatie, si atunci numai relatie nu poate fi numita aceea.
Si daca vrei sa stii, Biblia incurajeaza foarte mult sexul. Desigur, in cadrul casatoriei. Dar o face. Nu este impotriva. Cu sotia poti sa o faci cind vrei, nu ai limite. Nuiti interzice sa te bucuri de ceva ce poti avea in mod legitim.

| cristi202 a răspuns (pentru cristi202):

Si, daca tot am inceput, inca una, Master:
"Cele mai recente studii, publicate de respectata Cochrane Collaboration, au ajuns la concluzia ca prezervativele pot reduce transmiterea virusului SIDA cu 80%." Deci nu vorbesc pe degeaba. Fraza citata o gasesti in articolul http://www.ziare.com/......lor-692979

| C0nstantin a răspuns (pentru cristi202):

Si 90% din ceea ce mancam cauzeaza cancer si ce o sa facem? Nu o sa mai mancam nu? sau cum? Tu nu intelegi ideea, daca esti prost si folosesti prezervative ieftine ai parte de suprize (sanse mult mai mari sa iei ceva boala si lasi o femeie insarcinata) decat daca folosesti produse de calitate.
Legat de articolul ala cu marturile: "prostia si domnia se platesc"

| tenshi261 a răspuns:

Nu cred ca e pacat

| TomaSorinel1974 a răspuns:

E pacat viata sexuala inaintew de casatorie

Răspuns utilizator avertizat
| Cristi_Sporiș_1994 a răspuns:

Parintii mei si-au inceput viata sexuala dupa casatorie. eu mi-am inceput-o de la 14 ani :/