ti-ai facut fiţuşca asta cu argumente "anti ateism" si hop-top, dai copy-paste imediat. Biologii tai sunt teisti. Recent s-a descoperit o noua proteina, se presupune ca cea care a dus la aparitia vietii nu mai exista, parca asa am inteles, se descopera noi componente ale corpului uman, de asta stiinta nu se opreste cand descopera ceva, pentru ca stie ca nu stie totul, spre deosebire de oamenii de stiinta teisti, care se pare ca nu stiu ca atmosfera de acum nu stiu cate miliarde de ani, sau cat o fi fost de fapt, nu e deloc cea de acum.
Mi se pare imposibil sa cred ca din nimic a aparut o entitate care a creat tot universul in complexitatea lui, la fel nu cred ca toata complexitatea a aparut dintr-un atom sau din nimic nu cred, rational vb nu trebia sa existe nimic ceea ce exista nu e rational, logic nu stiu de ce exista universul dar e bine ca exista traim si noi sai descoperim minunile
Toti credem in existenta Divinitatii.
Diferenta dintre noi e data de intensitatea convingerii...
No ***? De cind te erijezi in purtatorul de cuvint al tuturor din jur?
@daniela281: Nu poti "crede" in inexistenta unui lucru. Cert e ca nu exista dovezi solide nici ca e, nici ca nu e. Si mai cert e ca asa cum e reprezentat de biblie si alte asa-zise carti sfinte, dumnezo' e penibil. Si nici Carlin nu avea dreptate ca sintem porn pentru dumnezo'. Ar fi penibil sa fii la un nivel suprem de existenta si sa te frece grija ce fac furnicile de de-alde noi.
Greșit.
Te indoiesti fara dovezi.
Deci vrei sa spui ca si ateii cred in divinitate?
"Toti credem in existenta Divinitatii.
Diferenta dintre noi e data de intensitatea convingerii..."
Nu e adevarat, milan.
Ori crezi ori nu
Nu poti crede in existenta unui ceva daca e vorba de intensitatea convingerii.Se contrazice un pic.
Daca intensitatea e aproape nula, atunci nu mai poate fi vorba de a crede in existenta unei divinitati.
--Nu vad cum ai putea crede daca intensitatea convingerii tale e de 1% pro divinitate.
Credinta ori o ai ori nu, ori oscilezi, nu cred ca e cu jumatati de masura...
Parerea mea...
Pana una alta, nimeni nu a putut explica aceasta: "Care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui "Creator""?
- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există...
Dat fiind ca sunt contradictii in Biblie, pui contradictiile ca fiind 2 la puterea cate contraziceri sunt? Sa zicem ca sunt vreo 400, accepti ca sunt 2^400 interpretari morale ale acesteia?
Sau faci doar calculele ce iti "convin" si sunt tot atat de irelevante ca si afirmatia mea anterioara?
ti-ai facut fiţuşca asta cu argumente "anti ateism" si hop-top, dai copy-paste imediat. Biologii tai sunt teisti. Recent s-a descoperit o noua proteina, se presupune ca cea care a dus la aparitia vietii nu mai exista, parca asa am inteles, se descopera noi componente ale corpului uman, de asta stiinta nu se opreste cand descopera ceva, pentru ca stie ca nu stie totul, spre deosebire de oamenii de stiinta teisti, care se pare ca nu stiu ca atmosfera de acum nu stiu cate miliarde de ani, sau cat o fi fost de fapt, nu e deloc cea de acum.
Nu stiu daca drumul adevarat e al ateismului sau al credintei ..sau poate chiar un mix intre ele?
--Nu cred ca exista dumnezeul in care crede toata suflarea.
Orice altceva e posibil sa existe, undeva, cumva.
Mulţi, probabil chiar şi tu. Pentru că nu ai definit termenul "Dumnezeu", poate fi extins către orice alt dumnezeu provăduit de religiile trecute şi prezente. Nici tu nu crezi că există alt dumnezeu în afară de cel în care tu crezi, astfel pentru restul religiilor tu nu crezi în dumnezeul respectiv. Din 5000 de zei nu crezi în 4999, ateul face un pas mic, şi nu crede în 5000 în loc de 4999.
Te indoiesti fara dovezi, Dumnezeu chiar exista cine te-a creeat pe tine si restul si totul din zurul tau si cu Biblia e tot o dovada ca Dumnezeu exista ( CUM SA ZICI ASA CEVA )? :o
Tu gresesti. Monstrul Zburator de Spaghete te-a creat! Cum poti sa crezi in alt dumnezeu? :O