Cerneala e sfintita ai?
Nu, mai am doar sfinte scripturi(abcedare ).
Eu pot spune ca Il cunosc. A durat ani pina sa ajung sa Il cunosc, dar Il cunosc. Stiu ce gindeste, stiu ce vrea, stiu cum se raporteaza la mine, si nu numai, ci si la ceilalti. Stiu ce planuri are, stiu ce ii displace, stiu ce nu vrea de la mine. Stiu ca ma iubeste mult, orice ar fi, sau orice as face eu, stiu ca acea dragoste ma tine aproape de El si ma ajuta sa nu fac prostii, stiu ca El iubeste pe toti oamenii, fie ei buni, fie rai, si de aceea pot si eu sa ii iubesc. Stiu ca fara El, viata mea ar fi seaca, searbada, fara sens si directie, asa cum a si fost pina ce am ajuns sa Il cunosc.
Iti prezint trei minuni, cele mai mari minuni facute in viata mea:
1) Mi-a schimbat la 20 de ani viata. Cadeam incet incet, si la 20 de ani am ajuns o epava, in loc sa ma lansez in viata. Injuram ca un porc, vorbeam urit si batjocoritor cu oricine, minteam de inghetau apele, traiam pe degeaba, caci nu eram in stare sa fac ceva bun. In ziua in care L-am intilnit pentru prima oara, am si scapat de injuraturi. Nu am realizat asta decit dupa 2 zile, desi stiam ca era o problema asta pentru mine, si incercasem eu sa ma mai las de injuraturi, dar fara nici un succes. Si de atunci, incet incet, am invatat sa devin om. Mai gresesc si acum, dar schimbarea e extrem de evidenta.
2) In 1998, pe patul de moarte, bolnav fiind de o boala grava, cu dureri insuportabile incit daca mai continuau o singura zi mi-as fi pus capat zilelor, a venit din nou la mine, si de atunci vindecarea a aparut. Tot incet, incet. Dupa doi ani, eram un om nou, iar durerea aceea nu a facut altceva decit sa ma propulseze in viata. Asta datorita Lui.
3) In 21 noiembrie anul trecut a ars casa in care stateam cu chirie cu toate lucrurile mele si a sotiei mele. Nu aveam nici un ban sa investim sa reparam casa, insa de Craciun, acoperisul era reparat, si temopanul (trei usi si trei geamuri) erau puse. Desigur ca oamenii ne-au ajutat, insa El cel mai adesea ajuta prin oameni - lucrurile au fost regizate, am putut vedea asta de la inceput. Iar acum, desi inca nu am terminat la casa, pot spune ca am ce imi trebuie, ca El a avut grija sa nu duc lipsa de nimic dupa incendiu.
4),5), 6)... Lista poate continua. Mult. Am experimentat multe minuni. Unele mai frumoase ca altele, unele mai clare ca altele ca fiind minuni. Si asa am ajuns sa Il cunosc pe Dumnezeu. Si nu e doar o parere - e ceva extrem de real.
Chestia cu injuratul nici nu are rost sa o comentez.
Adica in loc sa multumesc doctorilor si medicinii moderne, multumesti unui duh.
In loc sa multumesti oamenilor care au dat din buzunarul lor bani sa iti puna acoperis si geamuri, tu multumesti unui duh.
Bravo, esti pe drumul cel bun.
Desigur ca chestia cu injuratul nu are rost sa o comentezi. Nu ai cum, e prea evident ce s-a intimplat.
Ce sa multumesc doctorilor si medicinii moderne? Ca mi-au zis in fata ca nu stiu ce am? Iar eu muream de dureri in fata lor? Daca vrei sa stii, atunci nu am luat nici o pastila, desi timp de trei ani am fost grav bolnav. Asa ca e la fel de evident cine m-a ajutat, chiar daca e "doar" un duh. Insa e suficient de puternic incit sa ii vindece pe oameni.
Cit despre multumirea fata de cei care m-au ajutat la necaz, intra pe http://www.tpu.ro/......juta-dupa/ si vei vedea acolo ca e la fel de evident si in legatura cu multumirea fata de cei ce m-au ajutat, nu numai fata de Dumnezeu. Daca vei citi cu atentie, vei putea vedea ca am multumit personal fiecaruia de care stiam sigur ca m-a ajutat.
Asa ca, da, sunt pe drumul cel bun.:)
Nu este un raspuns, este o intrebare ce nu-mi da pace.
Tu inainte ca Ema sa iti schimbe perceptia despre Dumnezeu si sa te faca sa crezi in El erai ateu?
Ce anume te facea atunci sa fi ateu, cum il percepeai atunci pe Dumnezeu?
Ce anume din ce ti-a spus Ema te-afacut sadevii crestin? Cum il percepi acum pe Dumnezeu?
Salut,foarte bune intrebarile,da eram ateu inrait! Stii de ce? Pentru ca nimeni nu ma invata cu adevarat de Dumnezeu! Eu mai deschideam cateodata Biblia sau auzeam cum stau lucrurile si vedeam ce fac preotii! Si spuneam,cum sa existe Dumnezeu? Astia fac atatea din astea si nu stiu ce! Multa lume incerca sa ma invete despre icoane, cruci, colacei si alte din astea pe care ortodocsi le cred sfinte! Nu vroiam de mic sa le inghit, nu le suportam de asta eram ateu! Dar Doamna Ema m-a facut sa cred in Dumnezeu cel adevarat, m-a facut un inchinator in duh si adevar, m-a facut sa cred in Dumnezeu nu intr-o religie anume sau intr-o icoana sau nu mai stiu ce!
Ce aia ateu inrait? cei ai avut tu se numeste lipsa cunoasteri a bibliei, credintei, credinta nu consta in religie asta scrie in biblie, acum esti penticostal?
Ai fost pe dracu "ateu inrait", erai doar un razvratit cu tine insuti si vroiai sa pari mai cu moţ, de fapt tu respingeai doar ritualurile, in realitate habar ai ce inseamna cu adevarat ateu sau credincios.
Ai dreptate
Toti ortodoxii sunt satanisti doar voi pocaiti sfinti
In continuare esti ateu cu 2700 de zeii
E nu zau! Nu-l acceptam pe Dumnezeu pentru ca cei ce ma invatatu de El nu ma invatau bine!
Nu sunt penticostal inca si ce ai spus tu este 70%gresit! Ai dreptate nu consta doar in Biblie sunt multi cei ce nu cunosc Biblia dar sunt crestiti buni dar mult mai buni sunt cei ce si cunosc Cuvantul si-L si indeplinesc!
Il cunosc pe Dumnezeu prin rugaciune, dupa rugaciune nu mai am pofta de lucrurile omenesti!
Stai in pustiu banuiesc, sti tu cap 5, 6, 7 din noul testament
La atatea dorinte implinite, atatea vise simbolice, atatea dovezi date de catre El...mi-a schimbat viata numai in bine!.Nu pot sa-I dau nimic in schimb decat sa-mi dedic viata Lui.
Doar e Tatal nostru, slava Lui!
O zi binecuvantata!
Hai sa-ti spun o monune cetita intr-o carte; in razboi, in timp ce nemti si rusi trageau unii in altii si se omorau, in noman's land,{portiunea dintre cele doua armate,} se jucau doi fazani, si se zburataceau prin zapada.nu a tras nimeni in ei.ar fi fost o crima.ce spuneti? a fost o minune sau o simpla chestie obisnuita? danyR? da am avut parte de minuni in viata mea si de schimbari in bine.dar mai am de lucrat si nevoie de ajutor de a Domnul.
Eu cred in Dumnezeu! Mi-a salvat viaţa...n-are rost să spun mai mult că mă cert cu ateii.
El in cunosc pe Dumnezeu si m-am intalnit de multe ori cu el in biserica si la Sf Euharistie (Impartasanie) nici nu pot sa va descriu cum te intalnesti cu Hristos in timpul Sf Impartasanii.
Eu il cunosc mai personal asa. Am fost cu el la gradinita, am facut scoala generala impreuna. Acum suntem la licee diferite dar inca tinem legatura... A facut minuni, m-a ajutat la un test, are iq de mensa :-o.
Lasand gluma la o parte. Dumnezeu nu exista, nu are cum sa faca minuni...
Nu ma prinsesem ca-i gluma! Glumeam, asta crezi tu ca El nu exista? Uite eu sunt dovada clara ca Dumnezeu exista! Nu vrei sa stii comportamentul meu inainte de al cunoaste pe Dumnezeu(cu adevarat)noroc cu acest site si cu Doamna Ema, a doua mea mamica!
Legat de icoane te rog să cercetezi atent :
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Christianity
În special
"Christ Jesus, the Good Shepherd, 3rd century."
"Virgin and Child. Wall painting from the early catacombs, Rome, 4th century."
Prin icoane oamenii slăvesc lucrarea lui Dumnezeu prin trimişii Săi care s-au întrupat şi au primit Har Sfânt, NU încearcă o reprezentare a Lui Dumnezeu Tatăl care e necuprins de mintea omenească şi de lucrurile pământeşti.
DACĂ primii creştini din Europa secolele III-IV (ştim că apostolii au ales şi hirotonit prin Har Sfânt episcopi, preoţi, deaconi şi mulţi slujeau şi în catacombe) NU vedeau în icoane o idolatrie.
Crezi tu că sunt o idolatrie?
Atenţie! acei creştini se închinau în catacombe, NU aveau nici un interes meschin material, ba chiar îşi riscau viaţa să aducă slavă lui Dumnezu. Mai mult ca sigur percepeau icoana ca pe o fereastră spre transcedental. Şi Dumnezeu are un templu construit de Solomon în care sunt elemente de artă ce slăvesc creaţia Sa.
Legat de ortodoxie încearcă să observi şi viaţa monahală din Mănăstiri şi viaţa de nevoinţe pe care o duc aceşti oameni. Încearcă să stai de vorbă cu un monah. Şi îţi spun asta pentru ca să îţi formezi o experienţă Duhovnicească personală; neîngrădită şi nemanipulată de televizor sau de alţi oameni.
Nu căuta numai cazurile clinice care apar la televizor!
Nu privi doar partea administrativă din Biserică, Ci vezi mai departe de ea!
Nu uita că lumea în universalitatea ei a intrat pe o pantă morală descendentă!
Îţi spun din proprie experienţă că cei ce caută DOAR la faţa oamenilor caută piatră de poticneală, nu pe Dumnezeu.
Dacă ar fi să cercetăm pe fiecare cine crezi că ar fi fără de păcat?
Te rog să mă ierţi dacă te-am supărat sau tulburat.
Nu m-ai deranjat cu nimic stai linistit, fiecare priveste lumea si pe Dumnezeu cum vrea eu am ales sa-L privesc doar pe Dumnezeu si atat!
Ok man, e hotărârea ta, eu doar ţi-am zis să cercetezi atent autenticul înainte să faci o decizie atât de importantă în viaţa ta.
Numai Isus Hristos il cunoaste pe Tatal Nostru, nimeni altcineva nu l-a cunoscut. Daca avem o relatie cu Dumnezeu? daca in urma relatie am capatat ceva schimbari, binecuvantari, eu personal da! si daca ai vrea sa ai o relatie cu Dumnezeu exista ceva ce te poate ajuta...
pixeltinker întreabă: