| EmaS a întrebat:

Cati dintre voi realizati ca mantuirea sufletului cat si realizarile materiale vin de la Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Cu recunostinta vin inaintea lui Dumnezeu sa ii multumesc pentru tot ce mi-a dat si pentru tot ce mi-a luat.
Chiar daca nu am nici un merit El imi arata iubirea Sa prin painea cea de toate zilele, prin faptul ca am ce imbraca prin faptul ca El imi umple inima de bucurie, de pace, pentru toate ii multumesc.
Astazi imi dau seama de harul maret, de iubirea si de rabdarea Sa.
Cu cate blandete si cu cata duiosie m-a chemat pe nume sa vin la El sa imi dea odihna de care aveam nevoie.
Astazi oricine aude glasul Sau sa nu-si impietreasca inima, caci nu se stie cand va mai avea aceasta ocazie.
Ziua de maine nu e a noastra.
Timpul nu asteapta Azi este istorie, Maine este mister.

46 răspunsuri:
| temugin a răspuns:

Nu vreau sa par cinic, dar am o intrebare...esti ortodoxa? ca vad ca in afara de religie nu te mai pasioneaza si altceva!

| EmaS explică (pentru temugin):

Ma pasioneaza multe lucruri.Insa,Dumnezeu ocupa primul loc!

| temugin a răspuns (pentru EmaS):

Am vazut!

Ma bucur ca se observa acest lucru.As vrea la fel sa spuna si Dumnezeu despre mine!

Aoleu...esti afazica!
tu crezi ca prefacatoria asta a ta cu credinta nu e un pacat? credinta adevarata nu se exprima celorlalti, pentru a vedea cat esti tu de credincioasa vorbelor lui Dumnezeu! adevarata credinta se tine in suflet, draga mea, nu pe tpu.ro!

| mixxjim a răspuns:

Cred ca astea sunt teme si intrebari care se dezbat la biserica, in cercurile sau site-urile religioase si cu familia, prietenii tai si cei din anturajul tau, nu stiu cam ce ai vrea si putea sa afli de pe un site de acest gen, sigur nu o sa dai tu deshteptarea omenirii cu intrebari de genul asta. doamne ajuta!

Ea vine din interior si se vede la exterior.Se vede ca nu stii cum se manifesta o credinta autentica.

| EmaS explică (pentru mixxjim):

Macar stiu ca am incercat!

Eu stiu foarte bine, draga mea, crede-ma, nu e nevoie sa-ti spun ce sunt!
Am impresia ca tu esti o sarlatana care duce numele domnului in desert, daca vrei sa vorbim in termeni biblici!
spre binele tau iti recomand sa termini cu prefacatoria ta, nu trebuie sa convingi pe nimeni de smerenia si de dragostea fata de dumnezeu, pentru ca fiecare trebuie sa urmeze o cale aleasa de el. Ce faci tu aici se numeste incercare de convertire si contravine total dogmelor ortodoxe!
Am sa iau legatura si cu administratorul site-ului, in caz ca nu incetezi!

Extraordinar! Tocmai ca daca ai fi o crestina autentica nu ai avea atata venin in limba. Dumnezeu este dragoste.Cine Il are pe Dumnezeu in inima are si dragoste pentru Cuvantul Sau, pentru semeni. Chiar te rog sa iei legatura cu administratorii acestui site,(eu fac postari cu bun simt si pertinente), cine te opreste? Culmea este ca nu te deranjeaza postarile blasfemiatoare ale lui Soimos! Se pare ca tu aperi o dogma si nu pAdevarul! Halal crestina!

| Bezea a răspuns:

Mademoiselle EmaS, de ce vorbiți de parcă ar fi o știință exactă ceea ce spuneți și nu o părere personală? O mică întrebare dacă-mi permiteți chiar dacă știu că probabilitatea să primesc un răspuns este mică.
În lume sunt aproximativ 24. 000 de decese pe zi din cauza foametei. Vizita papei în mexic/cuba a costat în jur de 2-3 Milioane de euro... Ce părere aveți despre această situație? Din câte înțeleg eu și orice alt om care gândește logic => este mai important să atragi lumea spre credință decât să faci ceva cu adevărat folositor(exact ceea ce se încercați să faceți pe acest site dumneavoastră și toate persoanele care sunt pe contul EmaS).

| fabiola a răspuns:

In credinta nu se fac statistici!

| mixxjim a răspuns (pentru temugin):

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, mai ales tinand cont ca majoritatea utilizatorilor acestui site par a fi copii sub 18 ani. daca e nevoie, aveti sustinerea mea la administratorii site-ului.

Vorbeste te rog fumos la masculin!
deci, sa lamurim o treaba, intr-o nota in care nu mi-as fi dorit sa conversez cu tine!
Eu sunt student in ultimul an la master, la teologie (daca ai auzit vreodata)!
Nu permit uneia ca tine sa predice despre calea adevarata si dragostea pentru dumnezeu, cand nici tu nu stii exact cum sta treaba.
Sfatul meu este sa consulti un psiholog, apoi sa te duci sa te spovedesti, draga mea! Lasa preotii sa-si faca treaba, nu te mai baga tu acolo unde lucrurile depasesc mult nivelul tau de intelepciune si de cunoastere! Nu inteleg, in ultima faza, ce cauti tu aici? ce treaba ai tu cu copii astia care oricum, dupa cum vezi te cam iau peste picior!
Sa-ti fie rusine pentru comportamentul tau neortodox!

| Allrc24 a răspuns (pentru temugin):

Amice nu stiu cum ai intrat la teologie dar adevarul este ca mantuirea nu este meritul omului esti de acord cu mine? mantuirea vine prin credinta in moartea si invierea lui Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, CREDINTA PE CARE OMUL NU O POaTE MANIFESTA DE LA SINE INSUSI.Credinta este o consecinta a prezentei Harului Duhului Sfant in viata omului.
"Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

Efeseni 2:8-9". spune-mi te rog cu ce a gresit?

"Eu sunt student in ultimul an la master, la teologie (daca ai auzit vreodata)!
Nu permit uneia ca tine sa predice despre calea adevarata si dragostea pentru dumnezeu, cand nici tu nu stii exact cum sta treaba.
Sfatul meu este sa consulti un psiholog, apoi sa te duci sa te spovedesti, draga mea! Lasa preotii sa-si faca treaba, nu te mai baga tu acolo unde lucrurile depasesc mult nivelul tau de intelepciune si de cunoastere!" amice viitor preot unde e smerenia? ce faci tu e mandrie.

"Nu inteleg, in ultima faza, ce cauti tu aici? ce treaba ai tu cu copii astia care oricum, dupa cum vezi te cam iau peste picior!"
nu intelegi care e rolul ei?
"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca si aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Matei 22, 37-39)

arata-mi o singura postare in care ema a jignit pe cineva. scopul ei e simplu.
aducerea cat mai multi oameni pe calea credintei. grija principala a omului e mantuirea sa iar apoi mantuirea aproapelui.asta face ema. ce e in neregula?
spune cumva erezii? e contrar dogmelor ortodoxe? amice crede-ma ca stiu cu c se mananca ortodoxia. duci lipsa de cunostinte elementare nu stiu cum ai ajus la master.
se duce ortodoxia de rapa cu preoti ca voi.
de curiozitate ce parere ai despre ecumensim? nu m-as mira daca ai fi de acord sa te unesti cu ereticii de catolici si protestanti.

| MishuD a răspuns:

Dumnezeul vostru este unul FALS!

Monstrul spagetti zburator este adevaratul CREATOR al lumii.

Mai multe informatii aici : http://www.venganza.org/

| Allrc24 a răspuns (pentru temugin):

Cu atat mai bine daca este luata peste picior si nu cedeaza in a propovadaui calea credintei...
"Fericiţi veţi fi voi când va vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri."

"Ce faci tu aici se numeste incercare de convertire si contravine total dogmelor ortodoxe!" nu cred...
Dumnezeu lucreaza prin oameni.
„Iată, Eu stau la uşă şi bat Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el.". dupa rationamentul tau Iisus greseste cand indeamna oameni la pocainta si reintrarea in biserica(nu ca institutie publica sau cladirea in sine ci ca Mireasa a lui... DACA AI AUZIT DE ASTA!

aporpo cum vezi tu preotia? ca un simplu job? nu amice preotia devine un mod de viata. la tine merge principiul"fa ce spune popa nu ce face popa". cand esti hirotonit preot te schimbi total. viata ar trebui sa fie cat mai aproape de cea a unui calugar.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

"Toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primi"scrie pe calendarul din 2012.Deci de aici deducem ca Dumnezeu ne ajuta in toate dar nu trece in extrema cealalta, adica daca noi cerem sa cada un Mercedes in curte, El iti da pentru ca poate, dar nu isi are folosul.De exemplu eu stiu niste oameni care au mers nu mai stiu in ce loc si s-au intalnit cu un om mai putin bogat ce le-a spus ca are ceva de la Dumnezeu pentru ei, si le-a dat la fiecare cate o Fanta Shokata, eu unul nu am crezut pana ce am patit si eu ceva, orice am cerut de la Dumnezeu, El mi-a dat, de fiecare data mi-a dat si nu mi-a venit sa cred! Orice:bucurie sufleteasca si materiala, ce mai? Oricebig grin

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru temugin):

Ea doar incearca sa va aduca la credinta, sau sa va READUCA. Ea nu se "da mare"! Eu chiar ii sunt recunoscator pentru ceea ce face si o respect.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru MishuD):

Bai voi aveti ceva cu monstrul ala...nustiu al catelea raspuns vazut de mine contine gramada aia de fainoasestraight faceceva original?

Răspuns utilizator avertizat
| phantomitza a răspuns:

Pai un crestin orice lucru vine in viata lui considera ca e dat de la Dumnezeu pentru ca nimic nu poti fara Dumnezeu unii nu accepta asta, dar asa e big grin

| MishuD a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Bai voi aveti ceva cu "dumnezeul" ala...nustiu al catelea raspuns vazut de mine contine gramada aia de "creatura invizibila imaginara" ceva original?

Pricepi ce zic? Sau o sa faci pe "prostul" si o sa te plangi ca repet ce zici?

| temugin a răspuns (pentru Allrc24):

Dragul meu, nu trebuie sa-mi dai citate religioase, ca nu e cazul!
ce am vrut eu sa spun este ca emas, sau cum o cheama are apucaturi sectiste! un crestin adevarat nu se comporta asa! nu inteleg, insa care este problema ta? s-a interzis dreptul la replica?
in al doilea rand nu inteleg rostul comentariilor tale, nu e problema ta cum am intrat la teologie sau cum o sa fiu ca preot.
in slujba oamenilor ca tine o sa fiu, adica a oamenilor care inteleg gresit total privilegiul de a fi credincios si nu recunosc acest lucru nici in ruptul capului.
daca esti credincios, nu trebuie sa faci valva pe siturile de socializare si sa te dai smerit in fata celorlati.
si preotul, ca sa te fac sa intelegi, nu este calugar (sau aproape calugar)! d-aia i s-a permis sa aiba familie, casa, masa si parohie! preotul e responsabil sa faca enoriasii sa inteleaga ceea ce am spus, nu sa apuce pe calea pe care ai apucat tu sau emas

| temugin a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Foarte bine, e alegerea ta, insa nu e o practica ortodoxa! si cu asta am incheiat!

Dragutule nu dai dovada ca esti la teologie asta in care ai spus adevarul.Si nu uita ca eu studiez impreuna cu sotul meu care are doua seminarii teologice.Eu macar dau dovada de o crestina autentica in schimb tu faci de ras crestinismul.Ma faci sa cred ca la tine este vorba doar de o slujba bine platita. Tu nu esti un crestin nascut din nou.Stii ce scrie la Galateni 5? Dupa roade ii veti cunoaste. Dumnezeu este dragoste.Stii care este diferenta dintre noi doi? Eu scriu fiind motivata de dragostea lui Dumnezeu care locuieste in inima mea, iar tu o faci pentru ca este o slujba banoasa. Duminica a fost un preot ortodox care s-a intors la Dumnezeu si ne-a spus multe din practicile voastre.Nu vreau sa denigrez preotii, o face Navare.

Aoleu, esti penibila! poate sa aiba sotul tau si 1000 de seminare teologice, ca tu oricum nu mai poti sa fii salvata! ai luat-o pe aratura si gata!

Isus este Calea, Adevarul si Viata.Iertarea lui Dumnezeu nu tine de religie. Ea poate sa fie primita prin credinta in jertfa Domnului Isus. Spune Biblia:,, De ai avea pacate cat nisipul marii, iti vor fi iertate.,, Nu poti tu sa pacatuiesti cat poate ierta Dumnezeu. Conditia este ca tu sa regreti pacatele, sa ii ceri iertare Lui Dumnezeu, si sa nu le mai faci.Trebuie sa umbli in ascultare de Cuvantul lui Dumnezeu, sa postesti, sa te rogi, daca vrei sa fii mantuit.(vedem talharul de pe cruce, a fost mantuit in ultimul ceas al vietii), dar nu trebuie sa ne bazam pe acest lucru, s-ar putea sa nu avem harul acesta! Martin Luther dupa ce si-a luat doctoratul in teologie a ajuns la concluzia ca nu o religie ci o relatie personala bazata pe drafoste iti aduce mantuirea.,, Ceea ce era cerut omenirii nu era o respectare strictă a legilor și a obligațiilor religioase, ci un răspuns de credință, răspuns acceptat de Dumnezeu. Această credință trebuia să se bazeze pe dragoste, nu pe frică.,,

Halal preot! Domnul Isus a iertat pe cei mai pacatosi oameni si nu a spus nimanui ca nu are speranta! Stii cine a vorbit prin gura ta? Cand satana incearca sa iti prezinte lupta ca fiind fara speranta, cand iti spune ca nu mai e de nici un folos, ca mai bine sa renunti ca nimanui nu ii pasa de sufletul tau, atunci indreapta-ti atentia spre Marele Preot care traieste vesnic ca sa mijloceasca pentru sufletul tau. Tu ca si preot nu ai voie sa spui nimanui ca este un caz pierdut.Hristos este singurul mantuitor pentru cei mai mari pacatosi.De ai avea pacate cat nisipul marii, sangele lui Isus le poate ierta.

| FucktheSystem a răspuns (pentru MishuD):

Asta le-am zis și eu dar nu m-au crezut, niște orbi.

Întrebări similare