Eu nu sunt sigură dacă în Biblie scrie sau nu că, credincioşii făceau cruce pe vremea lui Isus. Deci fiecare religie are liberă voinţă să îşi inventeze idolii şi semnele pe care vor să le facă. Eu una, nu fac cruce. E de ajuns că am credinţă în Dumnezeu.
Poate crestin-ortodoxi, eu sunt din aceasta religie si nu sunt de acord!
Si de ce nu esti de acord? ca moise a adus niste porcarii pe o piatra pe care scria sa nu iti faci chip cioplit si alte tampenii?
Daca murea spanzurat? Ce faceai? Umblai pe strada cu spanzuratoarea la gat?
Deci tu nu esti de acord pentru ca a murit pe cruce. Misto
De ce sa facem semnul unui instrument de tortura? Ion 4:23, 24 asta trebuie sa facem noi!
De ce le spui poruncilor "prostii", Doar pentru ca tu nu le poti respecta?
Cati ani ai? Pluralul la ortodox este ortodocsi.
Suntem la categoria religie nu lb romana! Raspundemi daca vrei la intrebare ortodocsule!
Le spun prostii pentru ca asta sunt din punctul meu de vedere.Nu pentru ca nu le pot respetca.De respectat, le pot respecta fara nici o problema dar fara a avea vreun beneficu
In primul rand nu doar ortodoxii isi fac cruce! Si catolicii isi fac cruce(doar ca difera putin). Prin cruce dam marire Tatalui,Fiului si Sfantului Duh; si ii si invocam,sa fie cu noi, sa ne asculte, sa ne apere, sa ne daruiasca pacea, sa fie cu noi la drum etc.Doar ca daca faci cruce doar asa...si pe strada injuri si nu te abtii de la pacat o faci degeaba.Cati ani ai?
Nu conteaza cati ani am eu, dar tu crezi ca i-L invoci pe Dumnezeu facand cruce? Ioan 4:23, 24 te rog citeste! El trebuie sa fie cu tine oriunde si nu trebuie chemat(invocat)de un semn inventat de cele doua religii pentru profit!
Nu vreau sa para ca ma cert, vreau doar sa stiu parerile voastre si sa o spun si pe a mea!
Cred ca isus probabil a existat.Dar nu cred ca a fost un zeu.Si nu cred nici ca dumnezeu exista
Da ma rog atunci de ce-mi contesti decizia de a nu face cruce?
Pentru ca pentru religia voastra este unul din cele mai importante lucruri.Si nu cred ca atunci cand iti faci cruce trebuie sa te gandesti la ea ca la un obiect de tortura ce mai degraba ca locul unde isus si-a dat viata pentru voi, si v-a luat pacatele pe care nici macar nu le-ati facut
Tu de ce nu crezi? putea sa moara oricum altfel! Noi nu trebuie sa ne facem cruce nicaieri nu ne spune Isus asta! El ne spune sa o purtam! Este exact ca si cu traditia de Paste cand se vopsesc oua, ca atunci cand vine mos craciun asa e si cu crucea Isus nu spune nicaieri de ele(si nicaieri in Biblie nu le intalnesti)dar noi oamenii le facem!
Oameni ortodoxi si catolicii astia le fac, si pentru astia cu romana pe care-i intereseaza doar cat de corect e scrisa o propozitie nu ce vrea ea sa spuna: scriu cum vreau eu!