Este o teorie posibila. Viata pe Pamant a ajuns de pe Marte prin intermediul meteoritilor sau chiar de pe alte planete.
Se crede ca Marte a fost prim care a sustinut viata, avand apa. Viata a disparut odata cu campul magnetic al Planetei.
Cand a disparut campul magnetic, planeta a fost supusa vantului solar care a spulberat atmosfera.
Este posibil ca in acest interval (de la aparitia vietii pe Marte pana la disparitia ei) un meteorit, sau chiar mai multi sa fi transportat viata de acolo pe Pamant. Desigur, sub forma de bacterii. Datorita climei favorabile de pe Terra aceasta sa fi evoluat.
Este posibil.
Sa gasit in antartica microbii de origine martiana, eu sprijin teoria asta mai ales ca se stie ca meteoriti transporta apa =esentiala vietii, plus multe alte minerale, cand s-a format sistemul solar era diferit pamantul era bombardat de comete cu gheata, minerale, s-a facut un experiment care demonstreaza ca viata supravetuieste impactului cu pamantul, multi cercetorii spun ca speciile existente parca sunt de pe alta planeta sau adaptat ele dar ceva e diferit
Una dintre cele mai mari elucubraţii.
In primul rând, nu există dovezi ştiinţifice care să susţină această teorie. E doar o... poveste interesantă (pentru unii).
Apoi, asta nu doar că nu ar explica nimic de fapt, ci dimpotrivă, ar ridica o serie de intrebări in plus. Pentru că apare nelămurirea firească: pe extratereştrii (viaţa de pe alte planete) ăia cine i-a făcut, CUM au luat fiinţă? Au avut un Creator, sau au evoluat şi ei din vreo...maimuţă extraterestră?
Sau dacă e vorba strict de nişte,, germeni de viaţă'', pe ăia cine i-a făcut, cum au ajuns să,, plutească'' prin univers, ca mai apoi să fie aduşi accidental pe planeta Pământ?
Şi uite-aşa, am rezolvat...Nimic. Ne invârtim in jurul cozii ad infinitum.
Iar faci afirmati mincinoase, si meteoritul gasit in antartica de origine martiana cu microbii cum e?
Dupa tine toata speciile au evoluat din maimute?
"In primul rând, nu există dovezi ştiinţifice "
S-au gasit constructii similare bacteriilor pe meteoriti cu provenienta Martiana.Pe suprafata planetei Marte avem nenumarate santuri ce puteau fi sapate de apa prin eroziune.
Si teoria asta nu explica cum a aparut viata, explica cum viata calatoreste prin tot universul.
Daca oamenii nu puneau intrebari nici nu gaseau raspunsuri
Dar nu am susţinut niciodată că oamenii nu ar trebui să işi pună intrebări. De unde deducţia asta?
Tot ce am spus a fost că acestă teorie nu oferă nicio lămurire, ci dimpotrivă, ridică intrebări care ne introduc intr-un cerc vicios interminabil.
Ai spus "intrebari in plus" ca si cum deja ar fi prea multe intebari si ca nu mai trebuie altele. ei bine eu asa am inteles scuze daca tu ai vrut sa zici altceva prin asta
Când am spus asta, am fost ironică şi analogia se referea strict la oameni şi la eventuale forme de viaţă extraterestre inteligente. Greşeala mea.
LisaJulie întreabă: