Daca l-ai intreba pe Quirinius, cel ce s-a ocupat de recensamintul de atunci din Iudeea, ti-ar spune exact.
Din cate se stie, era un sat. Probabil avea cateva mii, 2000-3000
" a trimis sa omoare pe toti pruncii de parte barbateasca, de la doi ani in jos, care erau in Betleem si in toate imprejurimile lui" (Matei 2:16) Nu numai in Betleem. E o diferenta.
De unde stii? Ai fost acolo?
La evrei, sa nu fi avut copii era considerat un blestem. Sa ai cit mai multi, o binecuvintare. Posibil ca la fiecare familie sa fi fost minim 3-4 copii in medie.
Scrie undeva că au fost uciși 120.000 de copii?
Nu, nu ai zis asta.
acum 22 ore | OctavianDanielMaria explică (pentru cristi202):
Si de unde 120.000 de copii sub 2 ani?
Nu te-au corectat. Discuția voastră continua in jurul posibilității uciderii a 120.000. Erau pe atunci atâția copii in Betleem sau nu...
Deci ați continuat să discutați o afirmație absurdă.
Și poți arăta cum te-ai corectat? Unde ai scris " scuze, am afirmat o tâmpenie"?
Singurul despre care eu stiu ca a facut o cercetare amanuntita in acest sens, a fost William Foxwell Albright (poate ca sunt si altii care au venit ulterior cu date noi, dar personal nu cunosc).
Acesta a determinat ca in urma recensamantului ordonat de Caesar Augustus (acesta a fost si primul care a decis sa se faca recensaminte periodice in anul 28i.e.n., cand inca era consul) inaintea nasterii lui Iisus, Betleemul avea o populatie de aproximativ 300 de locuitori, copiii mai mici de 1 an fiind mai putini de 10 (6-7).