anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce a aparut prima data? Adam&Eva sau dinozaurii?

Răspuns Câştigător
| VelaJohnny a răspuns:

Legat de ce zice suffarstar, daca ar fi cunoscut scrierea in ebraica veche si ar fi pus ochii pe Scripturile ebraice, adica Vechiul Testament ar fi vazut ca apare deja acolo. „Elohim" este un termen ebraic, crestinii ce sa modifice din manuscrisele evreilor iudaisti? Si hai sa iti arat un citat legat de Elohim de pe wikipedia:

„Cel mai des întâlnit titlu este Dumnezeu (El / Elohim). În ebraică, acest cuvânt se pare că înseamnă Cel Puternic. (.) Termenul Elohim (dumnezei) este forma de plural al lui elohah (dumnezeu).[59] În Biblie, această formă se referă la un număr de dumnezei (de ex. în Geneza 31:30), dar de cele mai multe ori este utilizat ca formă de pluralis majestatis, indicând demnitate sau excelență. Referindu-se la acest aspect, eruditul Aaron Ember a scris: Că limbajul Vechiului Testament a abandonat idea de pluralitate a termenului Elohim este arătat în special prin faptul că este construit aproape invariabil cu un verb predicativ la singular și preia un atribut adjectival la singular. Elohim trebuie explicat la un plural intens, denotând măreție și maiestate, fiind egal cu Dumnezeul cel Mare [60]. (...) Termenul Elohim este însă folosit și pentru alți dumnezei: în Judecatori 16:23-24 este folosit pentru zeul filistean Dagon (cel cu coadă de pește), iar în 2 Imparati 19:37, pentru zeul asirian Nisroc. Pentru un evreu vorbind cu un filistean sau cu un asirian, termenul de Dumnezeu (Elohim) ar fi fost așadar insuficient pentru a-l identifica pe dumnezeul căruia i se închina. Dicționarul The Imperial Bible Dictionary ilustrează foarte potrivit diferența dintre Elohim și Iehova. Despre numele Iehova se scrie: "Este întotdeauna un nume propriu, indicând pe Dumnezeu în persoană și numai pe el, în timp ce Elohim are mai mult caracterul unui substantiv comun care într-adevăr indică de obicei, dar nu în mod necesar și nici consistent, pe Dumnezeul Suprem. /.../ Evreul poate zice Elohim-ul, Dumnezeul adevărat (ca fiind opus tuturor dumnezeilor falși), dar niciodată nu spune Iehova-ul, pentru că Iehova este numele doar a Dumnezeului adevărat. "

Sursa: https://ro.wikipedia.org/....../wiki/YHWH

37 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns (pentru VelaJohnny):

Am scris la caterinca ca era beat. Dar nu prea le ai cu umorul. Din nou, interpretezi conform Bibliei tale."Dacă vei da în mâinile mele pe fiii lui Amon, oricine va ieşi pe porţile casei mele înaintea mea, la întoarcerea mea fericită de la fiii lui Amon, va fi închinat Domnului, şi-l voi aduce ca ardere de tot.""
"Si s-a facut obicei in Israel, ca in fiecare an fiicele lui Israel sa mearga sa planga pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an."

Incerci sa pari amuzat dar raspunzi doar la ce-ti place. Esti vai si amar de tine, te-au prostit aia in ultimul hal, nu esti in stare sa gandesti de unul singur. Toti Martorii sunteti la fel, toti ganditi la fel, toti veniti cu aceleasi argumente. Ai comentat la ceva ce am spus eu acolo? NU. Ai venit cu traducerile tale si atat. Ti-am aratat negru pe alb ca zeul la care te inchini e un criminal. Poporul evreu era un popor migrator care ucidea fara mila pe toti cei care aveau alt zeu. Crezi ce vrei, nu ma intereseaza de tine.

| 6684464 a răspuns (pentru ediGGAR):

Gen. 1 : 24.

| 6684464 a răspuns (pentru ediGGAR):

Dinozaurii.

| sanboss a răspuns:

A fost ADAM SI EVA nicidecum ADAM SI GHEORHHEO cum e azi...

| Dandanache a răspuns (pentru ediGGAR):

Asa e. In Biblie nu scrie nici de Decebal si Traian. Suntem un popor fara istorie. Si logica.

| sublime89 a răspuns:

Adam si Eva nu au existat, e doar un mit. Dinozaurii in schimb au existat, si avem fosilele lor ca dovada. Deci daca avem de ales intre ceva ce nu a existat si ceva ce a existat, si sa spunem care a aparut prima data, raspunsul e cam clar. Asta daca vrem sa ne luam dupa realitate. Daca vrem sa ne luam dupa biblie, atunci acolo scrie ca animalele au fost create inaintea omului, deci dinozaurii ar intra si ei in acea categorie. Problema e ca cei care au scris biblia nu stiau de existenta dinozaurilor, deci nu sunt mentionati. Dar cum am spus si la alta intrebare, creationistii sunt obsedati parca de dinozauri. Cand e vorba de trecutul pamantului sau al vietii, imediat vorbesc despre dinozauri, de parca astea ar fi singurele animale disparute pe care le cunosc. Demonstreaza doar cat sunt de limitati, si cat de putine lucruri cunosc despre istoria vietii pe Pamant.

| doctorandus a răspuns (pentru suffarstar):

Steiner era la cutite cu Demetrescu.

Întrebări similare