| Maxim96 a întrebat:

Ce a fost pana a crea Dumnezeu lumea vazuta si nevazuta?
Rog frumos fara jigniri, caci raportezhappy

61 răspunsuri:
| Dumniezău a răspuns:

Cum ce a fost!?! Nimic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Interesanta intrebare!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Există întrebări la care nu se poate oferi un răspuns. De fapt, Biblia arată că vom avea veşnic de învăţat ceva nou despre Dumnezeu şi creaţia Sa. (Eclesiastul 3:11) De aceea, e bine să fim modeşti şi să acceptăm că unele lucruri pur şi simplu nu le putem înţelege pe deplin.

| Maxim96 explică (pentru Dumniezău):

Pai asta nu inteleg! Dumnezeu exista din eternitate, dar pana a crea lumea ce a facut?

| Polonic1 a răspuns (pentru Maxim96):

Vindea seminte.

| Dumniezău a răspuns (pentru Maxim96):

S-a relaxat.A baut un capucino si dupa aia a creat lumea.

| UnunderstoodArtistHere a răspuns:

Creatia lui Dumnezeu depaseste limitele conditiei umane asa cum si judecata sa e mult prea ampla pentru a putea fi vreodata inteleasa de miste minti limitate.

| Dumniezău a răspuns (pentru UnunderstoodArtistHere):

Orice minte e limitata.Chiar daca e a lu dumnezeu.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Dumniezău):

Pacat ca nu exista.

| UnunderstoodArtistHere a răspuns (pentru Dumniezău):

Inainte de a decide care e religia care ma caracterizeaza am citi toate bibliile si am ajuns la concluzia ca toate au aceeasi idee:a creatiei ce nu poate exista in lipsa unui creator.Acest creator e clar mult mai inteligent ca noi pentru ca daca ne-ar fi dat inteligenta pe care o are el toti am fi creatoti, nu simpli oameni.Asta e logica pura si nu poti spune ca acest creator e limitat, ca noi pentru ca noi nu putem face ce face el.

Si acum vine intrebarea mea? Daca crezi ca dumnezeu a creeat lumea, din ce a creeat-o? Ca doar nu se poate ca dintr-o data sa apara elementele necesare vietii si dupa aia sa aparam si noi.

| sabrina103 a răspuns:

Dumnezeu cu Fiul si cu Duhul Sfant care traiau intr-o dragoste perfecta.

A creat lumea din dragoste si compasiune.Nu-i nevoi de ceva material pentru a fi transformat in altceva ca asta-i deja un alt subiect.

A creat lumea din dragoste si compasiune.Nu-i nevoi de ceva material pentru a fi transformat in altceva ca asta-i deja un alt subiect.Tu nu intrebi asta din curiozitate ci din neincredere.Dar daca tu crezi ca aceasta creatie din care faci parte si tu nu are in spate nici un creator, presupun ca nu ai o teorie privitoare la unde se duc spiritele noastre dupa ce parasim trupurile.Se spune ca, calatoria se sfarseste acolo unde a inceput.

Deja te bagi in alchimie aici

| danay72 a răspuns:

Prima persoana creata de Dumnezeu a fost Isus Cristos.Coloseni1:15-17

Da bine, oricum mai bine nici nu iti acordam atentie ca nu meriti.Crezi in dumnezeu acolo si nu ma mai bate la cap cu basme.Hai pa.

| Dumniezău a răspuns (pentru danay72):

Parca prima persoana a fost adam si nu Gizaz.

| MMihai a răspuns:

Ce a fost pana a crea Dumnezeu lumea vazuta si nevazuta?==nimeni nu îți poate răspunde la asta,
că nu trăia pe atunci.

| danay72 a răspuns (pentru Dumniezău):

Conform Bibliei a fost Isus, iar impreuna cu Isus, Dumnezeu a creat totul.Geneza1:26 arata ca vorbea cu cineva cand a creat omul.

| andreiush25 a răspuns:

Inca nu s-a gasit raspuns la aceasta intrebare. Decat speculatii si probabilitati.

P.S : Barbosul nu exista.

| Lizzu a răspuns (pentru Polonic1):

Cui? laughing

| Lizzu a răspuns (pentru danay72):

"Prima persoana creata de Dumnezeu a fost Isus " --> laughing, scuze.

Si cu cei doi oameni primordiali cum ramane? laughing stii tu, Adam si Eva, da ei, ei. Cu ei cum ramane?

Unde arata ca dzeu vorbea cu cineva cand a creat totul?
Unde in Geneza? Eu nu-mi amintesc asa ceva.
Cum sa vorbeasca cu cineva?

Cred ca esti confuza ....sau cel mai probabil, cartea aia are efect negativ asupra mintii umane pure.

| Lizzu a răspuns:

Buna,Maxim.
Ai mai pus intrebarea aceasta parca si acum ceva timp daca nu ma insel. Daca atunci nu ai gasit raspuns, nu cred ca vei gasi nici acum.

Sau daca vei gasi va fi un raspuns pe care tu deja il accepti in fiinta ta, un raspuns pe placul tau.

Nimeni nu stie ce-a fost inainte de crearea materiei vazute si nevazute...
Eu una nu stiu cum la inceput a fost "creat" totul din nimic, din vid.
Se spune ca Universul e plin cu materie, cu vid care este de fapt materie si nu gol.

Poate energia manipulata intr-un fel anume creeaza materie solida si vazuta. Creeaza lucruri palpabile, daca intelegi. Am citit asta undeva.
Suntem inconjurati de energii iar acestea pot crea materie la un moment dat.

| danay72 a răspuns (pentru Lizzu):

Coloseni1:15 arata clar ca Isus a fost cel intai nascut din toata creatia. Apoi geneza1:26, foloseste expresia sa facem om, nu sa fac om dupa chipul si asemanarea noastra.Dar probabil ca nu ai reusit sa citesti versetele.

DA, stiu ca spune "sa facem om" si nu "sa fac om" dar eu asta spuneam, ca sfanta treime a existat deodata inainte de creatia omului.
Adica si sfantul duh si dzeu tatal si dzeu fiul, toti au existat intr-unul singur. Asa se spune, nu?

Deci nu avea cum sa creeze pe Iisus inainte de primii oameni pentru ca Iisus a trebuit sa apara mult mai tarziu decat primii oameni.

Vorbeste la plural pentru ca sunt 3 persoane intr-una singura... 3 dintotdeauna si nu create pe rand.

| 22SWAG22 a răspuns:

''Ce a fost pana a crea Dumnezeu lumea vazuta si nevazuta?''
Am gasit raspunsul asta ieri intr-o punga de pufuleti, ti l-as fi zis, dar cand am vazut ca ai scris '' Dumnezeu a creat'', mai demoralizat punandu-mi IQ-ul in pericol.

| danay72 a răspuns (pentru Lizzu):

Biblia arata ca e o diferenta intre Dumnezeu, Isus si duhul sfant.De fapt, Biblia nu sustine trinitatea.Matei26:39,Ioan8:17,18,1corinteni15:24-28,Ioan14:28,Filipeni2:5-11

| Polonic1 a răspuns (pentru Lizzu):

Exact.
Nu avea cui sa vanda seminte asa ca a creat universul sa aiba clienti.