anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce alegeți dintre catolicism și ortodoxie?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hahaha, pai iti dai seama ca fiecare acum o sa zica ca fix religia lui e aia buna nu?

| CostinAlamariu a răspuns:

Ortodoxie

| StrongHeart a răspuns:

Catolicismul se trage din radacini ortodoxe. Dar au luat-o pe aratura rau. Vezi inchizitia spaniola.
Nici nu cred ca se pune problema de alegere. Toti il hulesc pe patriarh, dar il primesc cu aplauze si bucurie pe papa, cand una din dogmele bisericii catolice este infailibilitatea papala.
Asa ceva e inadmisibil.
Nicio institutie din lume nu ar trebui sa se autodeclare infailibila.
Nimeni in fata lui Dumnezeu nu este drept, chiar daca te tragi din Sf Petre, nu ai dreptul sa te declari infailibil pentru ca e o blasfemie la credinta pe care o predici.
Vaticanul e mai mult despre politica decat despre credinta.
Nu am auzit de biserica ortodoxa sa arda pe rug vrajitoare si sa isi flamanzeasca oamenii. Iar daca cineva a calcat stramb in biserica, a fost automat caterisit. Desigur mai exista si sectele protestante care ataca ortodoxia. De alea nici nu are rost sa discutam.

| anonim_4396 explică (pentru StrongHeart):

Vaticanul nu se trage din Sf Petru asta e vrăjeală nu e biserica lui Dumnezeu catolicismul ei au 10 rugăciuni scrise pe papi de-a lungul istoriei care nu au cuvântul lui Dumnezeu în ele ca cele ortodoxe. Toate celelalte secte biserici false spun Dumnezeu să te binecuvinteze ei mormani fara insuflare Dumnezeiasca.

| StrongHeart a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe scurt, nu au Sfântul Duh.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Advent Aștept pe Domnul Isus.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Ortodoxia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ortodoxia e biserica lui Dumnezeu în ea e scris renascentismul. Vechiul testament, noul testament, biserica ortodoxa a treia civilizație. Dumnezeu lucrează doar cu sfinții și trimiși iar catolici își aleg ei papa. Cuvântul lui Dumnezeu îl afli in ortodoxie in era moderna. Biblia sa scris până în anul 30 și din anul 30 sa scris renascentismul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru a înţelege şi defini corect fenomenul reîncarnării mai trebuie luat în consideraţie un al treilea element şi anume Spiritul. Spiritul se reîncarnează. Dar adoptând modelul „trihotomic" (trup-suflet-Spirit), ieşim din cadrul de referinţă tradiţional creştin.

Este o dilemă în care trebuie să alegem una din două. De aceea, unii clerici luminaţi, deşi cunosc realitatea spirituală, refuză să accepte reîncarnarea. Cu alte cuvinte, reîncarnarea există, dar nu îşi are locul în Biserică. Aşa gândesc unii clerici luminaţi, preferând să ţină pentru ei cunoaşterea „marilor taine" ale vieţii sau să o ignore, pur şi simplu, fiindcă ar necesita reforme radicale teologice, pe care masa de credincioşi riscă să nu le înţeleagă.

În mesajele divine, pot apare unele confuzii de limbaj. Am putea spune că trupul şi sufletul formează împreună omul „istoric", efemer, iar Spiritul ar fi „omul" veşnic. Atunci când o comunicare cerească vorbeşte despre „om", trebuie să fim atenţi despre care „om" este vorba: cel istoric sau cel etern. Este o chestiune delicată, care necesită experienţă şi discernământ din partea mediumului sau a exegeţilor mesajelor spiritiste.

Să facem o comparaţie cu natura. Omul „istoric" este ca un copac: trupul său este ca rădăcina, iar sufletul este precum tulpina şi coroana de frunze. Deasupra copacului tronează Soarele - el corespunde Spiritului. Soarele dă viaţă copacului, deşi uneori cerul este înnorat. Tot aşa, omul „istoric" poate trăi şi parţial separat de omul „veşnic", dar este o vieţuire incompletă, plină de erori. Aşa este viaţa celor mai mulţi dintre noi. Numai sfinţii iluminaţi reuşesc o deplină comuniune cu Spiritul lor. Cerul lor e mereu senin.

Moartea omului este precum tăierea copacului de la rădăcină. Rădăcina începe să putrezească, nemaiavând coroana pe care să o hrănească. Iar tulpina este transformată în 1) lemne de foc sau 2) scânduri preţioase. Oarecum similar, sufletul omului 1) începe să se disipeze în aer, dar 2) esenţa sa cea mai preţioasă este păstrată în depozitul Spiritului (numit perispirit). Această „esenţă de suflet" îmbogăţeşte experienţa (înţelepciunea, memoria etc) şi calităţile (morale, intelectuale, emoţionale etc) ale Spiritului.

Sufletul nu-şi pierde continuitatea conştiinţei (adică veşnicia) când fuzionează cu Spiritul, fiindcă conştiinţa sa provenea chiar din conştiinţa Spiritului. Conştiinţa este liantul care le leagă chiar şi când sunt separaţi, în trupul omului.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ortodoxia!

| DEVdani a răspuns:

Cultul, religia si traditiile inventate de omul muritor, NU MANTUIESC sufletul OMULUI!

Omul este MANTUIT prin Fiul Lui Dumnezeu, prin Domnul Isus Hristos.

Ioan 14:6

Isus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.
Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Daca doresti sa ai parte de MANTUIRE, ALEGE pe Domnul Isus.

Incepe sa citesti Sfanta Scriptura si implineste Cuvantul Domnului.

Incepe cu Noul Testament si implineste ce scrie acolo.

Marcu 16:15-16

Apoi le-a zis: Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.

Care este SECRETUL?

Secretul este sa IMPLINIM Cuvantul Lui Dumnezeu.

Matei 7:21

Nu oricine-Mi zice: Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri.

Degeaba suntem oameni RELIGIOSI, nu vom avea parte de MANTUIRE!

Psalmul 119:11

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!

Domnul Isus sa te binecuvanteze cu mantuire.

Citeste Biblia si alege pe Domnul Isus.

Fiecare OM, trebuie sa aiba o RELATIE personala cu Fiul Lui Dumnezeu si sa implineasca Cuvantul Lui.

Întrebări similare