| 6684464 a întrebat:

Ce alta religie(/religii) ii indeamna pe oameni sa nu creada in alti zei(/zeitati/idoli)?

11 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Cele mai tari religii, crestinismul si islamismul. Pe bune, animismul e mult mai tare.

| VelaJohnny a răspuns:

Budismul nu promoveaza vreo divinitate (teoretic, practic budistii il idolatrizeaza pe Budah, intr-un fel parca ar fi zeul lor, si nu realizeaza asta)

| drutzix a răspuns (pentru VelaJohnny):

Budistii il privesc pe Buda ca invatator, la fel cum privesc musulmanii pe Mahomed sau crestinii pe ucenicii lui Isus.
Mai informeaza-te si tu inainte sa vorbesti.

| VelaJohnny a răspuns (pentru drutzix):

Buda e exemplul suprem si cauta sa il imite in toate. De asemenea, sunt statui cu el, fiind foarte promovate. E liderul spiritual intr-un anumit sens, el a stabilit niste principii pentru a fi urmate. E idolul budistilor, e divinizat, desi nu i se roaga, totusi se inchina unor chipuri sau relicve ale lui Buda.

Tu te inchini bibliei sau o consideri ca o cale spre iluminare?
Asa si budistii il considera pe buda ca primul om care a atins nirvana si ii cer ajutorul sa le spuna cum pot si ei sa faca asta dar nu se roaga/inchina la el cum te inchini tu la dumnezeu.
Budha e ghidul nu zeul, la fel cum tu consideri biblia ghidul spre rai si nu o zeitate.

Tu auzi ce zic? I se inchina statuilor si relicvelor lui Buda. Chiar daca nu il considera o divinitate, il divinizeaza, e idolul lor spiritual, pe el il au ca model.

Si tu nu intelegi ca nu il divinizeaza?
Prima data ai spus altceva ('il idolatrizeaza pe Budah, intr-un fel parca ar fi zeul lor') sau uiti de la mana pan' la gura?

Pai iti e greu sa intelegi. Am scris „ intr-un fel parca ar fi zeul lor". Ce inseamna sa ai un idol? Intr-un fel sa iti fie zeu. Nu am zis ca e zeul lor, dar din unele puncte de vedere e un zeu. Repet, ca sa nu fiu inteles gresit iar, nu indeplineste toate cerintele pentru a putea spune ca e zeul lor, dar o parte din cerinte da. D-asta „intr-un fel parca ar fi zeul lor".

| Idris a răspuns (pentru drutzix):

Musulmanii il vad pe Mohammed un trimis al lui Allah, la fel si pe Iisus.(Pacea fie asupra lor!). Cat despre Buda, acesta ar putea sa fie un trimis sau nu, insa nu se specifica nimic in mod clar.

| drutzix a răspuns (pentru Idris):

Stiu, exact de asta am spus ca se aseamana in sensul ca nu sunt priviti ca zei ci ca mesageri.
Buda e primul om care a atins nirvana si budistii il privesc ca pe un invatator care sa ii ajute sa atinga si ei aceasta stare. El nu este trimis de nimeni deoarece budistii nu au zei.
Cat despre Mohammed presupun ca este vazut ca un mesager care ii ajuta pe musulmani sa ajunga in rai prin Coran (corecteaza-ma daca gresesc pentru ca nu sunt musulman)

| Idris a răspuns (pentru drutzix):

Mohammed (Saw) nu ne ajuta sa mergem in rai si nici nu are putere divinsa. El(saw) a transmis mesajul pe care Allah (Swt) la revelat si depinde de fiecare dintre noi daca vrem viata vesnica din Jannah (Rai) sau viata vesnica din Jahannam(Iad). Ca si musulmani, ar trebui sa actionam si sa ne purtam precum profetul Muhammed(saw) deoarece Allah Azzawajal spune in Quran ca am avut o pilda buna in Trimisul Sau si este un exemplu de urmat, ca Mohammed a fost cel mai bun dintre oameni si cu un bun si inalt caracter moral.