Faptul ca Dumnezeu răspunde la rugăciuni, și uneori iți răspunde personal!
"Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire." Iov 22:21
Atunci cand medicii nu i-au mai dat nici o sansa de viata sotului meu, am strigat la Dumnezeu din toata inima si El mi-a raspuns.Mi-a spus ca va trece prin multe si grele incercari, dar se va intoarce din nou in mijlocul familiei.Si pana atunci eram credincioasa,dar de cand Dumnezeu a facut aceasta minune in viata noastra,Il iubesc pe Dumnezeu din toata inima mea, si cred Cuvantul Sau care este Da si Amin.El transforma raul in bine, incercarea in binecuvantare.
Berea e dovada ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa fim fericiti.
Exact.
Nimic.
Am ajuns la concluzia, că ori nu există, ori nu îl mai interesează, de oameni.
E un verset superb in Biblie: "Dumnezeu sade in locuri inalte si in sfintenie, insa este cu omul al carui duh e zdrobit si mihnit." In suferinta, in durere, El intotdeauna a fost acolo sa aline, sa ajute sa refaca totul cum a fost in viata mea. Si de aceea stiu ca ma pot increde pe deplin in El.
Dumnezeu dorește să crezi și să te încrezi în El, dar atenție! Trebuie să putem deosebii încrederea reală, față de sentimentul, că am avea încredere. Anumite evenimente ne pot crește doar sentimentul că am avea încredere mai mare în Dumnezeu " sămânța crescută pe stâncă ". Dumnezeu nu are un stas cu toți oamenii pentru a le mării încrederea în El, Dumnezeu lucrează diferit cu fiecare persoană în parte și probabil că, ce e benefic pentru mine, pe tine să nu te influențeze în niciun fel, bineînțeles că Dumnezeu cunoaște și acest aspect al caracterului uman.
Ce mi-a întărit credința în Dumnezeu? Nu există un eveniment anume, ci totalitatea evenimentelor petrecute de până acum, experiența vieții de peste 40 de ani și modul cum a lucrat Dumnezeu în viața mea, cu răsturnări de situație, zile de necaz, zile de bucurie și în special am experimentat pe pielea mea, că Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt, iar acest lucru nu-l poți numi întâmplare, de vreme ce mereu se întâmplă întocmai.
Punand la incercare Cuvantul lui Dumnezeu,care nu este fara putere. Avem multe fagaduinte in Biblie si daca asculti de Dumnezeu, esti cel mai binecuvatat.El mi-a raspuns la rugaciuni, mi-a implinit toate nevoile mele.Eu ma incred in El si cei ce se incred in El nu vor fi dati de rusine.
Aflarea ca in rai femeile nu poarta haine si ca nu exista gravitatie deci n-o sa vad sani lasati.Cand am avut nevoie de ajutor nu mi-ai dus privirea spre cer si am cerut ajutor, m-am ridicat de pe fundul meu imens si am facut ce trebuia sa continui SINGUR!, cine a fost langa mine cand am avut nevoie? doar eu, si ca sa nu il manance pe cineva in fund sa-mi zica povestea aia vestita, "Eram pe o plaja si mergeam cu domnul langa mine, ma simteam iubit, se vedeau urmele noastre de pasi pe plaja, dar cand am avut nevoie de ajutor nu a mai fost langa mine si am vazut doar un set de pasi pe plaja, si dumnezeu mi-a raspuns, ai vazut doar un set de pasi ca atunci eu te caram in brate si eram langa tine.", da, sa nu aud povestea asta.Eu sunt sfantul Klepto care se ajuta doar pe el si nu are aureola pe cap, are un san imens, doar de mine am nevoie, chiar daca mi-ar place si compania altor persoane.
Mai nou imi place regresia in toate, prietenie, dragoste, viata sociala, de ce nu si in non-credinta, ce este dupa stadiul de ateu?
My way of life, my curse, my serenity, nu-mi spui ceva nou, stiu ca sunt unicul prost si unicul special in felul meu defect.
N-am nevoie de dumnezeu si am realizat ca n-am nevoie nici de dragostea nimanui(din nou, sentimentul asta ii ca moda, revine si moare, iar revine si iar moare, dar de data asta l-am ingropat definitiv) si mai ales n-am nevoie de mila si compasiunea ta pe net.
Unde ai fost cand aveam nervi? Unde ai fost cand as fi dat drumul la o mare de injuraturi, care ar fi intrecut si potopul lui Noe cu tot cu arca?
Sincer imi plac persoanele ca tine, aud ceva de rau si gata, "esti sinucigas, suna la o linie telefonica de ajutor", ce usor puteti sa judecati...
Da, viata mea nu a fost usoara, si nu o sa devina mai usoara, dar sti ce? eu ma bucur de asta, sunt multumit si in pace si am atins seninatatea din Nirvana. Daca n-am avut o viata buna si din cand in cand mai rabuneste ceva din mine, asta nu insemna ca in acel moment fac niste calcule si masor o craca de pom sa stiu daca ma poate tine sau nu.
Cum tu m-ai facut pe mine sinucigas, eu te fac pe tine impotent, nea Pringles ce esti.Tu ai aroma de crestin defect si ipocrit care judeca in necunoastere de cauza nu? Parca voi erati aia care ajutati si alte abureli.Nu-ti fa griji, debia astept sa mai dau de tine.
Macar sa ma fac un guru spiritual ca Bivolaru mai intai, prind niste bunaciuni si dupa aia o sa fac o sinucidere in masa, macar daca plec sa plec cu un bum mare nu?
"Nu mă simt obligat să cred că acelaşi Dumnezeu, care ne-a înzestrat cu simţuri, raţiune şi intelect, ar pretinde să nu le folosim."
Galileo Galilei
Sufletul da de inteles ca va ajunge in alta lume cand trupul omenesc cedeaza vietii. Si de aici trag concluzia ca exista Dumnezeu.
Urmatorul banc; Venea Papa Benedict cu masina dintr-o anumita vizita si ii spune soferului sa-l lase s-o conduca si el sa-si mai aduca aminte.Zis si facut, se urca papa la volan si da-i viteza cu 120km/h.soferul;-Parinte las-o mai moale sa nu ne agate politia. Drept raspuns o calca papa la 160km/h.Hop si masina politiei in spate,ii trage pe dreapta si politistul il recunoaste pe papa la volan si da prin statie;-Seful,cineva a incalcat regulamentul grosolan,iar ala;-Arde-l urit pe dobitoc.-Seful,ma tem ca nu prea se poate.-Cine naibii este ma,seful statului?-Nu sefu,cineva mai important.-Cine-i mai,papa?-Nu sefu, este Dumnezeu, papa doar conduce masina.Asta m-a facut sa cred in doamne-doamne.
Si cateva intamplari din viata mea, dar mai mult intamplari din vietile altora, aflati in situatii extreme ( lectura unor carti).
De mic copil, trezindu-ma in fiecare dimineata, ma uitam in jurul meu simtind ca ceva imi lipseste. De fiecare data totul era la locul lui. Cartile in biblioteca, hainele in cuier, periuta de dinti in suportul sau. Si totusi simteam ca ceva imi lipseste. Raspunsul era: Dumnezeu. Si-atunci am inceput sa caut o cale prin care sa ajung la el. Am inceput sa citesc, sa ma documentez. Dar tot nu era suficient. Informatii erau cu nemiluita, insa nicaieri nu gaseam pasii prin care sa pot ajunge la El. Pana intr-o zi cand am fost la o conferinta, dupa ce am vazut un afis pe un stalp, urmata de niste cursuri saptamanale. Cu rabdare am urmat aceste cursuri, in urma carora, in timp, am descoperit acesti pasi pe care consider ca orice om ar trebui sa ii faca in viata. Acum nu pot spune ca am ajuns la Dumnezeu, insa stiu cu siguranta ce pasi trebuie sa urmez. Sa crezi fara sa stii in ceea ce crezi nu e neaparat rau, insa sa crezi in ceea ce stii este cu adevarat o certitudine. Pace!
Experienta personala.Prima a fost cind am nascut iar restul cind mi-am pierdut serviciul si eram peste tot refuzata si in sfirsit am gasit un loc care era cu mult mai bun decit toate celelalte de unde eram refuzata.Deci mereu cind am avut mai mult nevoie si bineinteles m-am si rugat eram mereu ajutata.
Am crezut in Dumnezeu cu putere si icna voi crede pentru ca Dumnezeu e sfat.Cand suntem tristi ne gandim la tot ce e mai bun adica Dumnezeu.Cu totii am avut momente de tristete si poate ca pe unii dintre noi Dumnezeu le-a facut un bine
Logica si ordinea faptelor si evenimentelor ce se succed in biblie de-a lungul timpului, plus implinirea lor cu exactitate. frumusetea vietii duhovnicesti pe principii duhovnicesti ce nu pot fi clintite de nimic ce e omenesc.principiul dupa care Dumnezeu a ales cele mici,cele slabe, cele neinsemnate ale lumii sa le coboare pe cele tari, mandre si puternice ale lumii.smerenia,pentru a injosi mandria. taria slabiciunii pentru a vadi slabiciunea tariei si puterii lumesti.priceperea lui Dumnezeu de a face ca tot raul sa se transforme in bine.frumusetea iertarii,si frumusetea facerii de bine altora dupa principiul; mai fericit cel da decat cel ce primeste,valabil si in sentimente si material, si trupeste, si duhovniceste.mai omeneste vorbind; dar din dar se face raiul.
O sa sune ciudat,dar am simtit multe chestii,parca imi arata cineva prin anumite persoane ce sa fac,apoi intamplari caresurveneau cand eu aveam nelamuriri in privinta mea,ceva se intampla pe strada,sau auzeam ceva asemanator,sau citeam ceva pe un ziar lipit pe un stalp, cineva care lucreaza pentru tine cand u nu mai stii nici in ce parte sa o iei, nu ziC de ajutorul primit.SUFERINTA SI NECAZURILE MEREU M-AU APROPIAT DE DZEU.
Sansa pe care mi-a dato cu fata pe care o iubesc atunci cand am crezut ca nu se mai poate face nimic si nu o sa-mi gasesc fata potrivita
DeProfundis99 întreabă: