Arca lui Noe era incredibil de mare. Vezi că au găsit-o niște arheologi pe Muntele Ararat, aproape intactă. Dacă vrei, poți citi despre ea.
Avea o lungime de aproximativ 4 kilometri (4.000 de metri).
Să știi că la Dumnezeu toate sunt cu putință.
Arată-mi tu unde a văzut careva un inorog? Iisus Hristos a existat (până și cercetătorii atei recunosc) și mulți oameni L-au văzut și I-au consemnat pildele, predicile și miracolele.
Arca lui Noe.
Nu există "Iisus cel istoric". Există un singur Iisus, Care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Restul sunt doar bălării.
"Corabia însă să o faci aşa: lungimea corăbiei să fie de trei sute de coţi, lăţimea ei de cincizeci de coţi, iar înălţimea de treizeci de coţi." (Geneza 6; 16)
Idee este că nu avem de unde știi cât era un cot pe vremea aia (decât cu câteva aproximări nesatisfăcătoare), așa că aici dovezile arheologice sunt grăitoare: lungimea arcii era de 4 km = 300 coți. Simplu, nu?
Dovada stă în întreg Noul Testament. Cei care l-au scris au fost martori oculari ai evenimentelor descrise (mai puțin Marcu, care nu era apostol ci ucenic al Sf. Petru - am mai discutat despre asta de pe un alt cont, suspendat acum), așadar se poate avea mai mare încredere în sfinții evangheliști, care au trăit faptele relatate de ei, decât în niște atei amărâți care-și dau cu presupusul la două milenii distanță.
Cercetătorii care au găsit arca zic că are cam 4 kilometri. Vezi articolul de la Digi24.
Da! Matei, Ioan și Luca au fost apostoli și L-au cunoscut pe Iisus. Petru și Pavel (și ei apostoli), chiar dacă nu au redactat evanghelii, au scris diferite epistole de o valoare teologică enormă.
Vezi, vezi, că minciuna e păcat. Iar cine încalcă o lege, le încalcă pe toate.
Doar pentru nu ai luat parte la un eveniment, înseamnă că cel care a luat parte la el nu ți-l poate relata? Eu cred că Iisus le-a relatat apostolilor nașterea Sa, precum și episodul din templu (pentru că, logic vorbind, altfel nu prea aveau cum să știe).
Da, adică minciună. Și e păcat!
Singurul care aburește pe-aici ești TU!
"Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău." (Ieșirea 20; 16).
Vezi ca astea sunt "dovezi" de apologeti, nicidecum arheologice verificate.
* Pardon!
Luca nu era nici el apostol. Dintre evangheliști, Matei și Ioan au fost sfinți apostoli!
Tu esti @Iubesc Romania?
Cine întreabă?
Cot.
Unitate de măsură pentru lungime reprezentând distanța de la cot până la vârful degetului mijlociu. De regulă, israeliții foloseau un cot care echivala cu 44, 5 cm. Însă ei foloseau și cotul lung, care era mai lung cu un lat de palmă și echivala cu 51, 8 cm.
Arca - aproximativ 133 m lungime, 22 m lățime și 13 m înălțime
Știrea că ar fi fost găsită e falsă.
Ți-am scris dimensiune aproximative.
Iarăși frânezi... Ai auzit de la mine de 4 km? Sau că de obicei nu înțelegi din prima?