Ateismul din cate stiu e un sistem de gandire sau credinte. Ar avea legatura mai mult cu adevarul, decat cu dreptatea.
Ateismul nu este un sistem de gandire, credinte este lipsa unui sistem, ce dreptate sa nu aiba ateismul fiind o lipsa de teism, exista vreo dovada ca exista vreun creator, atunci sa o vedem si noi, daca ar exista nu ar fi 6000 de religi crestine
Ok. Deci ateismul se bazeaza pe dovezi sa inteleg?
Daca e o lipsa de ce dovezi sa aiba nevoie
Dacă nu ai dovezi asta nu înseamnă ca nu exista. Ateismul e ilogica.
Ce inseamna ateismul in parerea ta? nici ca exista, ateismul este o lipsa nu o afirmatie pro sau contra, ateismul este lipsa credinteti atat
Deci e o rana in sufletel.
Da,suferim din iubire cu toti
Da. Din pacate asa e.
Exista o multime de literatura numita "apologetica" ce justifica in principiu ca pozitia crestina e adevarata.
Sunt foarte cunoscute cartile lui CS Lewis, dar mai sunt alte carti. Scriitori contemporani care scriu apologetica din lumea crestina sunt intre altii: Lennox, WL Craig, Craig Evans (asta e autorul meu preferat, dar e greu de gasit), Ravi Zacharias.
Ca fost evanghelic dar un crestin sofisticat (asta e numele standard care include crestinii ce accepta teoria evolutiei, intre altele), anumite carti apologetice le vedeam efectiv foarte idioate.
Daca vrei sa vezi o astfel de carte de introducere e "Case for Christ" de Lee Strobel (azi o vad ca o carte foarte proasta, dar cand eram crestin o vedeam convingatoare, nu stiu de ce).
In rest, ateismul per-se nu prea poate fi criticat de crestini deoarece ateismul e o non-pozitie. E ceva de genul ca un crestin spune: "Eu cred ca Iisus e Dumnezeu" si ateul spune: "Acel Iisus nascut din virgina?", credinciosul: "Da", si ateul continua: "Eu nu te cred".
Ateismul pur si simplu are pozitia ca teistul nu a adus nivelul necesar de dovezi ca sa aiba meritul sa crezi in pozitia teista.
Oricum, daca ai intrebari cheie, sunt bucuros sa ti le raspund
Si CS Lewis ce carti a scris in acest sens? Sau ce genuri de carti ai citit tu dar in romana te rog, engleza nu stiu prea bine. Multumesc.
Am citit Mere Christianity ce e printre primele recomandate de CS Lewis, cica e tiparita de Humanitas:
https://www.librariaonline.ro/......-p10139092
Nu exista asa ceva, pentru ca acele contra argumente la adresa ateismului ar trebui sa contina dovezi reale, demonstrabile si repetabile.