| OctavianDanielMaria a întrebat:

Ce cautau Iosif si Maria la recensamantul din Iudeea? Ca ei nu locuiau acolo(nu erau cetateni ai Iudeei, ci locuiau in Nazaret.

45 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Putina istorie nu strica niciodata!
La vremea respectiva, recensamantul se facea in functie de locul DE NASTERE, nu de domiciliu.
Daca tot citesti Biblia, macar incearca sa si intelegi ce citesti.

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ardnaxur1961 a inceput f in raspunsul ei foarte bine. A adus istoria in discutie. Pentru ca de ea e vorba aici. Recensamintul in antichitate se facea diferit de cum se face acum. Si multe alte lucruri erau diferite, de aceea, cand citesti un text, fie biblic, fie din alta perioada, ca sa il intelegi pe deplin trebuie sa tii cont de cateva reguli. Una e cea a celor 4 A, care e simpla si frumoasa. Ce a fost Acolo si Atunci, nu mai este Acum si Aici. Deci trebuie sa te intorci in istorie xa sa descoperi realiratea, sa vezi cum a fost atunci. Multe din problemele ridicate de Biblie si-ar gasi raspunsul daca am tine cont de aceasta regula simpla.
Cum a fost pe atunci recensamintul? Ardnaxur1961 a explicat deja. Eu cred ca raspunsul ei e cel mai bun.

| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da, daca esti nascut in Anglia, ar trebui sa te duci in Anglia sa faci recensamintul, conform cu recensamintul din vremea lui Iosif si al Mariei. Ardnaxur1961 a zis deja, se facea in functie de locul nasterii, nu ca acum. Daca UE ar fi facut sa dispara delimitarile dintre natii, nu ar mai fi contat inainte de Brexit ca te-ai nascut la Londra si esti cetatean de Bucuresti. Recensamintul a fost facut de romani, ei considerau terioriul stapinit de ei ca fiind aceeasi tara, nu contau popoarele ce traiau sub stapinirea lor. Si atunci e mai usor de inteles.

| doctorandus a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Si daca tie iti impune sa te recenzezi la domiciliul stramosilor cu o mie de ani in urma, tu unde te recenzezi?

Spartacus cu rascoala lui ar fi fost mic copil pe langa bulversarea produsa de recensamant.

| doctorandus a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Pai asa scrie, ca s-a recenzat la domciliul stramosului lui, David, care traise cu o mie de ani in urma. Asa e povestea, nu e ce cred eu.

In evanghelie. Sau loc de nastere in loc de domiciliu.

Iti dai seama ca in momentul respectiv toti evreii erau fiii lui David, iata de ce: https://www.nationalgeographic.com/......l-royalty/

Sa nu-mi spuna ca s-au dus la Betleem toti evreii sa fie recenzati.

Pai nici eu nu cred in Biblie. Iata un motiv: toti din Imperiul Roman se duceau sa fie recenzati la locul de nastere al stramosilor lor cu o mie de ani in urma. Iti dai seama ce bulversare a imperiului ar fi fost? Ce haos?

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu stiu ce sa cred; chiar toti care imi raspundeti la comentariu sunteti analfabeti functional?
Am scris ca, atunci, recensamantul SE FACEA (indicativ imperfect) in functie de locul nasterii.
Normal ca acum, SE FACE (indicativ, prezent) dupa alte criterii si in alt mod.
Chiar nu puteti face diferenta intre timpurile verbale?

| doctorandus a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Eu nu ma refeream la asta. Ma refeream la faptul ca *toti* cetatenii romani si restul (adica sclavii sau popoarele ocupate) ar fi fost obligati sa se recenzeze la locul de nastere al stramosilor lor cu o mie de ani in urma (David traise cu o mie de ani inaintea lui Iosif). Iar acest lucru nici macar nu este o minciuna credibila, este o fantezie mult prea trasa de par.

Dupa cum am spus: pentru mine povestea e o minciuna mult prea trasa de par. Deci te certi cu persoana gresita.

| cristi202 a răspuns:

Chiar. De ce?
O intrebare prea simpla. Daca nu ai gasit raspunsul la asta, (acum ti s-a dat pasajul din Biblie cu raspunsul), crezi ca poti afla raspunsul la intrebari metafizice pe care Biblia le abordeaza? Cauta intii. Se vede ca ai pus intrebarea fara a avea interesul sa cauti. Cautarea iti aduce raspunsul. Si apoi gindeste. Biblia e o carte profunda. Cei superficiali pot gasi ca pot ride de ea. Dar, gindind, incercind sa pui lucrurile cap-coada, cam ca intr-un joc de puzzle, incepi sa descoperi valoarea ei, sa descoperi realitatile pe care ea le aduce in discutie.

| sanboss a răspuns:

WOW ce descoperire big grin

| sanboss a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Este fascinant, ( inregistrare statistica a populatiei ) De ce s-a dus IOSIF SA SE INSCRIE ACOLO? LUCA 2: 4 Iosif a plecat şi el din Galileea, din cetatea Nazaret, înspre Iudeea, în cetatea lui David, numită Betleem,[h] pentru că era din casa şi spiţa lui David, 5 ca să se înscrie împreună cu Maria, logodnica lui, care era însărcinată.

AICI AI RASPUNSUL CLAR, DOAR CA TU NU VREI SA IL VEZI

2TIM 2:23 Fereşte-te de întrebările* nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri.
Cand mai pui intrebari vezi sa fie folositoare la ceva.

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru sanboss):

Tot pe undeva, prin Biblie, zice ca sa nu te pui cu prostul, ca are mintea odihnita? sau era in alta parte?

Tu cauta sa intelegi ce scrie in vs ce ti l-am dat din LUCA 2:4... nu stau sa imi pierd vremea cu tine. Cu Biblia in fata ratacesti!

| sanboss a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Nu imi aduc aminte sa scrie ceva de genul in Biblie ( nu stiu ), dar oricum ramane valabil ce spui big grin

Nu scrie ca avea buletin de Nazaret. Pe vremuri si la noi in Romania, trebuia sa mergi gen in orasele mari ( certificate, inregistrari, taxe ). Acm ma dau jos din pat ( locuiesc la sat comuna ) si rezolv totul.

Asta este singura varianta : Locuiau in Nazaret dar provenea din Betleem. ( ca sa iti explic de ce Betleem si nu alta cetate sau sat in alt subiect )

Deci intrebarea pe care ai pus-o e o prostie la care gasesti clar raspunsul IN LUCA 2... Locuia in Nazarat, dar pentru inscriere trebuiau sa mearga in locul de unde proveneau.

Eu locuiesc 50km de TM... ca sa imi fac certificatul de nastere, ce crezi nu il fac la sat trebuie sa merg acolo unde m-am nascut. am adresa in buletin aici la sat, platesc impozite, gunoi am animale si degeaba... TREBUIE SA MERG IN TM findca acolo m-am nascut sa imi fac certificatul de nastere.

Mai clar de atat nu am cum sa iti explic

Tot asa s-a intamplat si atunci LUCA 2 cum se intampla in ce ti-am spus... Eu ti-am explicat ca sa intalegi facand o comparatie, dar vad ca degeaba cu tine

Subiect inchis... citeste Biblia...

Cand gasesti in Biblie invataturi de facut masini sa imi arati si mie... Cand gasesti in Biblie ca trebuie sa te pocaiesti fa-o si spune-mi si mie