Pai asa scrie, ca s-a recenzat la domciliul stramosului lui, David, care traise cu o mie de ani in urma. Asa e povestea, nu e ce cred eu.
In evanghelie. Sau loc de nastere in loc de domiciliu.
Iti dai seama ca in momentul respectiv toti evreii erau fiii lui David, iata de ce: https://www.nationalgeographic.com/......l-royalty/
Sa nu-mi spuna ca s-au dus la Betleem toti evreii sa fie recenzati.
Pai nici eu nu cred in Biblie. Iata un motiv: toti din Imperiul Roman se duceau sa fie recenzati la locul de nastere al stramosilor lor cu o mie de ani in urma. Iti dai seama ce bulversare a imperiului ar fi fost? Ce haos?
Nu stiu ce sa cred; chiar toti care imi raspundeti la comentariu sunteti analfabeti functional?
Am scris ca, atunci, recensamantul SE FACEA (indicativ imperfect) in functie de locul nasterii.
Normal ca acum, SE FACE (indicativ, prezent) dupa alte criterii si in alt mod.
Chiar nu puteti face diferenta intre timpurile verbale?
Eu nu ma refeream la asta. Ma refeream la faptul ca *toti* cetatenii romani si restul (adica sclavii sau popoarele ocupate) ar fi fost obligati sa se recenzeze la locul de nastere al stramosilor lor cu o mie de ani in urma (David traise cu o mie de ani inaintea lui Iosif). Iar acest lucru nici macar nu este o minciuna credibila, este o fantezie mult prea trasa de par.
Dupa cum am spus: pentru mine povestea e o minciuna mult prea trasa de par. Deci te certi cu persoana gresita.
OctavianDanielMaria întreabă: