Bravo EmaS! Ia-i raspuns potrivit, Satan le orbeste mintea necredincioasa la multi, din egoism, pentru ca lui ii este hotarata distrugerea si vrea sa atraga pe cat mai multi de partea Lui. Iehova Dumnezeu care ne-a creat din iubire cerceteaza inima, El stie cine trebuie sa fie de partea Lui.
Ființă supranaturală, considerată în credințele religioase drept creatoare a lumii și cea care determină destinul oamenilor. As pune si niste ghilimele, dar nu cred ca este cazul.
Este un singur Dumnezeu, Iehova (numele apare in Scripturile ebraice si grecesti crestine din vechime si nu numai)Trebuie insa sa manifestam credinta si in Isus, Fiul sau. Ioan3:16 Viata noastra depinde de Dumnezeu. Crezand ca e o minciuna, ne amagim si mai mult. Esti fericit asa, traind cu impresia ca Dumnezeu e o minciuna? Multi oameni gandesc asa pentru ca nu reusesc sa inteleaga Biblia. Insa Dumnezeu vrea sa o intelegem. 2Timotei 3:16, 17 Succes! Mi-am exprimat opinia, asa cum ai cerut, nu sari cu gura daca nu esti de acord.
Yehova,Andonai,El shaddai. Adevarat ca Yehova apare de multe ori in Biblie, dar nu este unicul sau nume. Iar ca raspuns la intrebarea lui George: Dumnezeu este pentru mine salvatorul si creatorul meu.
Sigur, lui Dumnezeu i se atribuie multe nume precum Suveran, Fauritor, Creator, Dumnezeu chiar...insa astea sunt doar apelative precum Presedinte, Conducator, Guvernator, Superior s.a. El insa are si un nume personal pe care ne indeamna sa il folosim El vrea pe deasupra si sa le vorbim oamenilor despre numele Sau (Ioan 17: 26). Faptul de a-l striga pe Dumnezeu pe nume stabileste deja o relatie profunda intre noi si El, la fel ca intr-o prietenie dintre oameni. Ei se striga pe nume, un semn ca sunt apropiati
Acum sincer sa fiu depinde si de caz. Yehova inseamna DUmnezeu este cu noi.
Nu, in Exodul 3:14 este scris asa: "EU VOI DEVENI CE VOI VREA SA DEVIN". Asta inseamna Iehova. Dumnezeu poate sa indeplineasca orice rol pentru a-si duce la indeplinire scopul
Scuze greseala mea traducerea era alfel: Eu Sunt Cel ce Sunt! El Shaddai inseamna Dumnezeu este cu noi.
Nu e nimic! Traducerile oricum pot sa difere. Dar ideea este aceeasi.
Nu faza e ca eu am gresit nu ca traducerea difera. Acum mai sus am corectat mai exact cu se traduce numele de Yehova.
Da, si eu ziceam ca difera oricum traducerea pe care ai scris-o tu la Iehova si cea care am scris-o eu :" Eu voi deveni ce voi vrea sa devin', 'Eu sunt cel ce sunt'...insa sensul e acelasi
Da asa e.
Uuuuuuu creste inimioara in mine cand vad ca dau peste oameni destupati la cap si vad ca nu exista dumnezeu
Nu exista nimic de genul, crede-ma e aiurea sa crezi ca exista ceva de genul, supranatural, uuuu buhuuuhuuu sunt fantoma... sau chestii din astea sa fim seriosi, avem o varsta trebuie sa ne purtam ca atare, nu?
Daca ar fi existat ceva de genul pana acum eram MORTI.
Salut. Părerea mea este că cine spune că Dumnezeu nu există trebuie să fie capabil să explice cum am apărut.
Sunt dispus să ascult ce te-a convins că "Dumnezeu... este o mare minciună".
Oare cine te-a creat in uterul mamei tale, cine ti-a dat darul vorbiri, cine poate sa-ti adauge un centimetru la inaltimea ta cine iti mentine respiratia si te ajuta ca corpul tau sa asimileze hrana, te-ai vazut cum esti creat? Acest lucru vrea Satan sa creada oameni ca este o minciuna ce bucurie ii faci, si-Lintristezi pe cel caruia ii datorezi viata.
Asa este, cum spui. Interesant este ca si multi oameni de stiinta, care studiaza Universul sau care fac tot felul de cercetari au ajuns la concluzia ca toata creatia este atat de complexa, incat ar fi imposibil ca dintr-un accident sa se creeze o asemenea frumusete. Daca stam doar si analizam Galaxiile si ceea ce se afla in Univers, observam cat de minunat este conceput totul. Dintr-un accident ca Big-Bang nu poate sa apara pur si simplu TOTUL, ceva asa de frumos. Ceea ce vedem extraordinar in jurul nostru dezvaluie cu adevarat faptul ca Cineva a fost in spatele acestor lucruri. Creatia dezvaluie personalitatea minunata a Creatorului. Natura e un dar, viata e un dar, iar faptul de a nu crede si a-L ignora pe Dumnezeu e o insulta...
Nu are rost sa-ti explic,caci tu nu vrei sa-l accepti pe Iisus,El nu te obliga,dar tu pierzi,gandeste-te mai bine inainte sa faci afirmatii despre care habar n-ai.
Ai cercetat,ai citit,te-ai informat despre ce vorbeste? NU! Esti om,plin de pacat ca si mine,de aceea vorbesti in nestiinta.
Dumnezeu este Tatal Nostru,Cel care a creat minunata lume,si frumusetile sale naturale.
El este persoana care ma asculta mereu, care imi ofera iubire neconditionata si ma iarta mereu, chiar daca pacatuiesc grav.
El ma iarta, El imi arata calea, El e totul pentru mine.
El este Tatal meu sufltesc, iar Maica Domnului mama mea.
"Dumnezeu este Calea Adevarul si Viata" Cel ce va crede in El va avea viata vesnica.
Ia aminte la ce spui! Pentru noi toti Dumnezeu e cineva foarte important! Pentru mine ca un tata adevarat! Il simt ca e mereu prezent langa mine si ma sfatuieste de bine! Imi stie toate sotiile pe care le fac si avem o relatie foarte buna prin rugaciuni. Cand zic ca nu o sa Il mai supar, asa o sa fie! Deci, te rog, schimba-ti opinia negativista!
MaddyBwaa întreabă: