Amandoua, cand esti sarac te corupi sa fii bogat si cand esti bogat te corupi sa fii si mai bogat.
Mult mai usor sa sa corupi un sarantoc decat un bogat, pe un sarac il poti corupe si cu o paine,pe un bogat cu mult mai multe,cu banii poti corupe pe oricine vrei, oricum cum o iei banii sunt viata ei sunt cei mai importanti in viata, cine prefer sa traiasca in saracie treaba lui, parerea mea banii isi dau viata si tot ei tio iau, ce ai fara banii? nimic, absolut nimic
Saracia, in general, are la baza oameni mai nepasatori, mai putin ambitiosi, care pretuiesc mai putin(bani, lucruri, orice) si cu idealuri mai mici, in schimb bogatia are la baza oameni care ar fi oarecum in antiteza primei categorii.
Nu as putea sa spun care dintre cele doua categorii sunt mai usor de corupt. Eu cred ca un anumit caracter este mai usor de corupt, caracter care este prezent in ambele categorii.
Bun rapunsul tau! Imi place! Intr-adevar saracia este, in linii mari o caracteristica a oamenilor mai nepasatori, mai putin ambitiosi, care au idealuri mici, care nu-si doresc mai mult. Insa, aceasta idee este valabila mai mult in tarile dezvoltate in care sint reale posibilitati de inavutire, dar oamenii nu le fructifica.
Sa nu uitam totusi ca sint si tari foarte sarace in care oamenii, chiar cu ambitii si idealuri, nu au conditiile necesare sa devina bogati!
Si mai exista o categorie de oameni, mai mica ce-i drept, care aleg deliberat saracia, ca fiind o stare care ii duce mai usor spre mintuire.
Da, bogatia sau ierarhia omului in societate depinde de mai multe aspecte, de societate, parinti, etc, din care poate veni o sansa, posibilitate, sprijin, indrumare, etc. Totusi si in tarile cu un potential economic scazut, unde sansele omului de a se ridica(imbogati) sunt mai scazute, tot exista o diferenta de trai intre cele doua categorii de oamenii(rezumati in raspunsul anterior), doar ca la scara mai mica, probabil.
Referitor la oamenii din categoria mai mica, nu cred ca ei aleg deliberat saracia, ei au doar alte prioritati. Ei sunt mai "buni", mai emotivi, asfel caracterul plus principiile si valorile le stabilesc prioritatile.
Bogatia te corupe mai repede, daca esti sarac se spune ca esti si corect tocmai pentru ca esti sarac.
Oamenii care devin bogati peste noapte sunt cei mai periculosi iar cei care castiga in timp nu stiu unde sa se opreasca si isi doresc tot mai mult.
Nu e chiar asa! Oamenii sint saraci din mai multe motive nu neaparat pentru ca sint corecti!
Sint insa de acord cu tine ca oamenii care devin bogati peste noapte sint ceva mai "periculosi", dar stii de ce? Pentru ca nu au avut timp sa-si formeze acea educatie si comportament de om bogat, care ii face sa aprecieze si oamenii din jur, si societatea care in care traiesc, si tara in care isi desfasoara afacerile. Din aceasta cauza, a lipsei de educatie, bogatii de peste noapte devin un fel de tirani nedrepti in societate, ajungind sa fie dispretuiti in final.
Da, corect dar un om sarac oricand are posibilitatea sa fure sa dea in cap altuiva sau sa se incurce cu infractori, saracia te corupe mai degraba la nivel psihologic mai putin la modul practic oricumdepinde si de oameni si educatia lor.
In Romania sunt foarte multi oameni bogati care s-au imbogatit dupa ce 20, 30 ani au stat la coada vacii sau oii, ii vedem la tv tot mai des si ne intrebam de ce ii acccepta societatea, televiziunile, politica, etc.
Sigur ca saracia nu este o virtute! Dupa cum nu este nici bogatia! Cred ca ai dreptate intr-o oarecare masura atunci cind spui ca dorinta de imbogatire corupe pe om. In cazul acesta ce sa facem, sa nu ne mai dorim sa fim bogati? Care este solutia? Poate un om sa-si doreasca sa fie bogat si in acelasi timp sa nu fie corupt de pacatele aferente?
Crede-ma, sa doresti sa devii miine mai bogat decit azi nu este rau! Pina la urma acesta este motorul dezvoltarii, al progresului! Nu trebuie sa te opresti niciodata, (iar oamenii bogati intr-adevar nu se opresc niciodata!), mereu e bine sa-ti doresti ca in viitor sa fii mai sus decit esti astazi.
In toate tratatele de economie, stagnarea este echivalenta cu pierdere!
Jardeline? saracia in biblie[fiindca santem la religie]este tezultatul lenei, prostiei si sommului mulr si des.si omeneste vorbind, te co-rupe in gura de foame si de neajunsuri.iar bogatia daca nu esti un bun administrator al bunurilor ce ti le-a dat Dumnezeu, te co-rupe in c.r de durerea celorlalti, fiindca asa cum spunem noi oamenii; satulul nu-l crede pe cel flamand.niciodata.dreapta masura regleaza si le aduce pe toate la limita de echilibru.dar si intelepciunea conteaza.fiindca decat sa-i dai saracului un peste, sa manance astazi, mai bine il inveti sa prinda peste si va avea hrana mereu.deci? iti doresc sanatate si virtute, sa ai bani, sa ai ce...manca.
Esti belea, omule! Mi-a placut raspunsul tau si m-a amuzat! Daca il scriai un pic mai lizibil era super!
Mai scrie-mi! Gindesti bine.
Evident ca da, uitate si tu imprejur, toti care sunt saraci, sunt foarte usor de corupt, mai ales parintii
Bogatia, nu este si logic, cine nu isi doreste foarte multi bani cu un minim de efort!
Hm... Interesant.
Pai, in primul rand, degeaba esti bogat in lumea asta, dar nu esti ca un Fiu al Domnului. Degeaba ai bani si bijuterii, daca nu imparti cu cei saraci, care intr-adevar ca au nevoie mare de un asemenea lucru, degeaba esti bogat in lumea asta, daca vei fi sarac in cealalta, deagaba esti imbracat in bijuterii, pentru ca ele nu valoreaza nimic in comparatie cu o floare din Rai, care ''este mai bogata de mii si mii de ori de cate bogatiile lumii la un loc.''
''Si lumea trece, si pofta ei, dar cine face voia Domnului ramane-n veac'' ( 1Ioan 2, 17).
De-asemenea, se zice si ca ''saracia naste monstri''. Dar nu trebuie sa te gandesti ca esti sarac, pentru ca exista sus un Tata Ceresc.
Avem, spre exemplu si pilda cu bogatul nemilostiv si cu saracul Lazar.
Dar, bineinteles ca, daca nu te increzi in Dumnezeu, ambele pot corupe fiinta umana.
Sanatate si o seara buna!.
Si eu inclin foarte mult spre ideea ta! Saracia este din multe puncte de vedere mai periculoasa pentru sufletul omului! Si atunci de ce nu li se spune oamenilor (eventual indrumati) pe diferite canale (biserica, media, scoala, etc.) sa fie bogati, adica sa-si doreasca sa fie bogati?
Nu! Nu li se spune oamenilor sa-si doreasca sa fie bogati pentru ca nu exista in tara noastra o cultura (o conceptie) pro-bogatie si pentru ca intr-adevar bogatia indeparteaza mult mai usor pe om de Dumnezeu.
Un om bogat fara educatie crestina, va crede ca bogatiile pe care le are ii sint suficiente pentru a trai mult, sanatos si frumos, si va ajunge la un moment dat sa zica "Nu mai am nevoie de Dumnezeu!".
Concluzia este ca nu e pacat sa fii bogat, chiar este recomandat. Este pacat sa fii bogat si sa uiti de Dumnezeu!
Ambele corup persoanele in felul lor, dar dupa parerea mea bogatia este cea care face omul corupt. Intr-adevar cand esti sarac pari mai slab si coruperea te " cuprinde "mai usor, dar de obicei coruperea vine da la cineva sau de la ceva, pe cand, cand esti bogat de corupi singur. Increderea, stiinta ca ai bani, ca nu depinzi de nimeni te face sa se autodistrugi, sper ca-mi intelegi opinia.
Cred ca inteleg opinia ta. Vrei sa spui ca bogatia altereaza firea umana mai mult decit saracia. Pina la un punct sint de acord cu tine, pentru ca, da, bogatia indeparteaza mai usor si mai repede pe om de Dumnezeu. Adica la oamenii bogati scade dragostea si credinta pentru Dumnezeu. Nu la toti, dar la o buna parte, da.
Dar, dupa parerea mea oamenii saraci cad mai usor si mai repede prada pacatelor decit bogatii. Lipsa de educatie, lipsa celor necesare de zi cu zi, problemele si disperarea, ii face pe oameni mai indirjiti, mai egoisti si mai reci unii cu altii. De aici, pina la comiterea pacatelor nu mai este decit un pas.
Ai afirmat chiar tu un lucru " Lipsa de educatie ". Pacatul este mai mic atunci cand este facut din nestinta, dar te-ai gandit ca faptele din disperare ar putea fi mai usor iertate de Dumnezeu? Egoismul nu apare din saracie, apare cand crezi ca esti mai bun decat altii, iar ei nu devin mai reci unii cu altii, ci mai apropiati, simt ca pot sa se ajute reciproc.
Te intreb sincer : Ai vazut vredata o familie de tigani? Ai observat ca cu toate ca sunt saraci ei sunt uniti? Era o veche vorba : saracia este cea mai buna invatatura. Poate ca noi interpretam saracia ca pe un lucru gresit. Reflecteaza la ce ti-am spus, poate vei intele mai multe.
Nu! Egoismul nu apare cind te crezi mai bun decit altii! Cind te crezi mai bun decit altii apare mindria! Egoismul apare cind te iubesti prea mult, cind te consider cel mai important termen al ecuatiei vietii. Iar starea de saracie poate genera egoism in interiorul unei persoane. Egoismul este opusul altruismului! Oamenilor saraci, fara educatie si credinta in Dumnezeu, le este mai greu sa fie altruisti si mai usor sa fie egoisti.
Stii care ar fi rapunsul la intrebarea "Ce e mai bine sa fii sarac sau bogat?". Tot o intrebare "Ce este preferabil sa aiba societatea, multi saraci needucati sau bogati educati?"
Concluzia este una singura: EDUCATIA! Oamenii care compun o societate vor fi mereu diferentiati d.p.d.v. al avutiei personale. Unii vor fi mai bogati, unii vor fi mai saraci, insa cel mai important lucru este ca oamenii, fie ei saraci sau bogati, sa fie educati. Daca oamenii vor primi o educatie (crestina) veritabila egoismul va disparea, locul sau fiind luat de altruism. Nu este pacat sa fii bogat sau sarac, important este ca din starea in care esti sa nu uiti de Dumnezeu si sa te oferi oamenilor din jurul tau cu toata dragostea.
Dupa parerea mea, vorbind de religie, cel mai important este sa te dedici lui Dumnezeu. Educatia in sensul in care ai folosit-o tu apare doar ca in mod de a diferentia oamenii, adesea bogatii isi permit sa judece deoarece se cred mai buni, pe cand saracii nu. Stiu ca am deviat de la subiect, dar vreau sa-mi intelegi opinia in sensul educatiei. Nu insinuez ca nu este necesara, dar este si un privilegiu negativ care te face sa-i judeci pe oameni in functie de gradul de inteligenta, care este un alt mod de a corupe, stiind ca doar Dumnezeu are permisiunea de a judeca oamneii, poate ca nu-mi intelegi intr-u totul opinia, dar macar sper sa pricepi macar un pic ce am vrut sa evidentiez si pmenind in comentariu lasat la adresa mea de egoism, apare totusi si cand crezi ca esti mai bun decat altii deoarece, nu te poti iubi prea mult, insasi afirmatia ta fara sa te consideri mai bun decat cineva.
Bogatia--ea il poate face si fericit daca el a facut-o cu minile sale si cinstit, si daca are prieteni, iar daca nu are pe nimeni el moare in toate bogatia lui, iar saracia ne facem sa luptam pentru viata...ca sa avem si noi pentru ce trai-familie, dragoste, prieteni.
Unori si saracia te omoara-dar trebuie sa trim pentru ceva-sa avem o speranta si asta cel mai des ne ajuta,
si inca ceva sa nu ne amagim, sa nu putem fi cumparati de cei bogati--ca, in urma urmei o sa ne doara...
funda?♥
Bogatia, clar, saraci de obicei se multumesc cu ceea ce au, dar bogatii isi doresc din ceea ce mai mult, prin metode cat mai usoare.
Bogatia pentru ca bogatia te dai foarte mare cu ea nu iti mai pasa de nimeni etc
Poti fi bogat dar sa nu ai fericire, dar dorinta omului de a vrea mai mult nu inceteaza deci la bogatie e mai usor de corupt.
Bogatia ...clar, bineinteless Pai te corupe tot vrei sa strangi cat mai mult dar la urma pierzi si ce ai avut Funda?
! Bogatia! i la ordinea zilei cine pune mana pe vreo 5 mii de euro se corupe instantaneu@!
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: