Hm... Interesant.
Pai, in primul rand, degeaba esti bogat in lumea asta, dar nu esti ca un Fiu al Domnului. Degeaba ai bani si bijuterii, daca nu imparti cu cei saraci, care intr-adevar ca au nevoie mare de un asemenea lucru, degeaba esti bogat in lumea asta, daca vei fi sarac in cealalta, deagaba esti imbracat in bijuterii, pentru ca ele nu valoreaza nimic in comparatie cu o floare din Rai, care ''este mai bogata de mii si mii de ori de cate bogatiile lumii la un loc.''
''Si lumea trece, si pofta ei, dar cine face voia Domnului ramane-n veac'' ( 1Ioan 2, 17).
De-asemenea, se zice si ca ''saracia naste monstri''. Dar nu trebuie sa te gandesti ca esti sarac, pentru ca exista sus un Tata Ceresc.
Avem, spre exemplu si pilda cu bogatul nemilostiv si cu saracul Lazar.
Dar, bineinteles ca, daca nu te increzi in Dumnezeu, ambele pot corupe fiinta umana.
Sanatate si o seara buna!.
Amandoua, cand esti sarac te corupi sa fii bogat si cand esti bogat te corupi sa fii si mai bogat.
Da, bogatia sau ierarhia omului in societate depinde de mai multe aspecte, de societate, parinti, etc, din care poate veni o sansa, posibilitate, sprijin, indrumare, etc. Totusi si in tarile cu un potential economic scazut, unde sansele omului de a se ridica(imbogati) sunt mai scazute, tot exista o diferenta de trai intre cele doua categorii de oamenii(rezumati in raspunsul anterior), doar ca la scara mai mica, probabil.
Referitor la oamenii din categoria mai mica, nu cred ca ei aleg deliberat saracia, ei au doar alte prioritati. Ei sunt mai "buni", mai emotivi, asfel caracterul plus principiile si valorile le stabilesc prioritatile.
Ai afirmat chiar tu un lucru " Lipsa de educatie ". Pacatul este mai mic atunci cand este facut din nestinta, dar te-ai gandit ca faptele din disperare ar putea fi mai usor iertate de Dumnezeu? Egoismul nu apare din saracie, apare cand crezi ca esti mai bun decat altii, iar ei nu devin mai reci unii cu altii, ci mai apropiati, simt ca pot sa se ajute reciproc.
Te intreb sincer : Ai vazut vredata o familie de tigani? Ai observat ca cu toate ca sunt saraci ei sunt uniti? Era o veche vorba : saracia este cea mai buna invatatura. Poate ca noi interpretam saracia ca pe un lucru gresit. Reflecteaza la ce ti-am spus, poate vei intele mai multe.
Poti fi bogat dar sa nu ai fericire, dar dorinta omului de a vrea mai mult nu inceteaza deci la bogatie e mai usor de corupt.
Nu! Egoismul nu apare cind te crezi mai bun decit altii! Cind te crezi mai bun decit altii apare mindria! Egoismul apare cind te iubesti prea mult, cind te consider cel mai important termen al ecuatiei vietii. Iar starea de saracie poate genera egoism in interiorul unei persoane. Egoismul este opusul altruismului! Oamenilor saraci, fara educatie si credinta in Dumnezeu, le este mai greu sa fie altruisti si mai usor sa fie egoisti.
Stii care ar fi rapunsul la intrebarea "Ce e mai bine sa fii sarac sau bogat?". Tot o intrebare "Ce este preferabil sa aiba societatea, multi saraci needucati sau bogati educati?"
Concluzia este una singura: EDUCATIA! Oamenii care compun o societate vor fi mereu diferentiati d.p.d.v. al avutiei personale. Unii vor fi mai bogati, unii vor fi mai saraci, insa cel mai important lucru este ca oamenii, fie ei saraci sau bogati, sa fie educati. Daca oamenii vor primi o educatie (crestina) veritabila egoismul va disparea, locul sau fiind luat de altruism. Nu este pacat sa fii bogat sau sarac, important este ca din starea in care esti sa nu uiti de Dumnezeu si sa te oferi oamenilor din jurul tau cu toata dragostea.
! Bogatia! i la ordinea zilei cine pune mana pe vreo 5 mii de euro se corupe instantaneu@!
Dupa parerea mea, vorbind de religie, cel mai important este sa te dedici lui Dumnezeu. Educatia in sensul in care ai folosit-o tu apare doar ca in mod de a diferentia oamenii, adesea bogatii isi permit sa judece deoarece se cred mai buni, pe cand saracii nu. Stiu ca am deviat de la subiect, dar vreau sa-mi intelegi opinia in sensul educatiei. Nu insinuez ca nu este necesara, dar este si un privilegiu negativ care te face sa-i judeci pe oameni in functie de gradul de inteligenta, care este un alt mod de a corupe, stiind ca doar Dumnezeu are permisiunea de a judeca oamneii, poate ca nu-mi intelegi intr-u totul opinia, dar macar sper sa pricepi macar un pic ce am vrut sa evidentiez si pmenind in comentariu lasat la adresa mea de egoism, apare totusi si cand crezi ca esti mai bun decat altii deoarece, nu te poti iubi prea mult, insasi afirmatia ta fara sa te consideri mai bun decat cineva.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: