| Fatamuntilor a întrebat:

Ce credeti ca ar determina o tanara la cinsprezece ani,aflata la inceput de drum in viata sa-si parasesca familia si prietenii si sa mearga la o manastire, si sa locuiasca acolo pentru tot restul vietii?

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Faptul ca vine unul, ii promite marea si pamintul si luna si stelele, i-o trage si apoi se face ca ploua, iar ea e prea slaba psihic sa treaca peste un astfel de soc si considera ca manastirea ar fi o solutie. Stiu un caz (verisoara a nevesti-mii) de fata la ~23 de ani, frumusica, absolventa de Farmacie, cu job cu un salariu la care altii doar viseaza, plecata la manastire dupa ce a imbirligat-o cumva sa faca timpenia asta un ratat idiot de asistent social cu salariul minim care mai facuse chestia asta cu vreo 2-3 tipe (nu a profitat de ele, ci le-a cunoscut pe la biserica si le-a bagat in cap timpenii de-astea cu manastirea de s-au calugarit bietele fete). In cazul ei, era si dintr-o familie destul de religioasa, nu cred ca cineva cu totul cu picioarele pe pamint ar face un astfel de pas, mai ales la o virsta mica. Pe cei trecuti de 40-50 de ani care isi pierd familia/scopul in viata si gasesc alinare in viata la manastire ii inteleg, dar pe astia tineri, sub nici o forma.

42 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru MMihai):

Ar fi culmea s-o determine lipsa de sanatate mintala la picior.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Fara suparare Mada dar vorbim de aceiasi majoritate care habar nu are cine a scris Biblia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici eu, dar nu schimbarea e mai importanta ci ca convigerea sa fie permantenta nu temporara.

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu doar ca nu sunt posedati,dar cu ateii diavoul nu are nici o treaba, el este multumit ca nu crezi ca exista, nu te mai ispiteste si nu te mai lupta,deoarece a fi ateu este deja pacat. Nu este nimeni posedat, niici atei nici crestini,cei care zic asta nu stiu ce vorbesc decat cazuri foarte rare si in cazul acela se face exorcism, cred ca ai auzit de asa ceva, doar atunci se pune problema posedarii, cand e nevoie de exorcism. Nu sunt basme si le-ai inteles gresit chiar de la crestini care nu stiu ce spun, dar degeaba iti spun asta, mandria si orgoliul tau prea mare nu te lasa sa recunosti ca ai inteles gresit, ai impresia ca le sti pe toate si nu poti gresii. Asta e ceea ce am observat la cei mai multi atei, se cred super destepti si stiutori a toate cate sunt si cum am zis, o mandrie cat bomba atomica de mare.

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

laughing si pe musulmani de ce ii ispiteste, ca ei nu cred in Iisus, deci sunt ai lui? Aveti o logica de rasul curcii.
Nu e vorba de mandrie, e vorba de gandirea majoritatii crestinilor laughing, eu doar dau mai departe ce aud. smug

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu chiar, exista preoti care cred asta.

Răspuns utilizator avertizat
| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

laughing Pe bune de ce vorbesti fara sa stii. In coran numele de Iisus este de mai multe ori scris decat chiar al profetului Mohamed. Musulmanii cred in Iisus,dar nu ca si crestinii,la ei este diferit, nu stiu exact cum, ca nu le stiu pe toate, dar nu vorbesc decat din ce stiu spre deosebire de tine. Ai zis ca e gandirea majoritatii, dar daca aceasta este gresita de ce nu renunti la ea. Asa pot spune si eu ca gandirea majoritatii crestine este asa si eu doar dau mai departe ce aud laughing, dar eu nu fac asa, eu cunosc ortodoxia din ce am studiat eu ci nu din ce am auzit la altii, ai vazut ca la altii e gresit, de ex cei care au zis ca ateii sunt posedati.

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

Ce le intorci, ma refeream ca nu cred ca el e "mantuitorul". Ei il vad doar ca pe un profet. Tu vorbesti din ce nu stii din moment ce spui ca vorbesc din ce nu stiu. Si eu stiu din ce am studiat, dar e mai funny ce auzi, astfel se observa gandirea, sau lipsa ei a adeptilor unei religii. smug Deci, ei nu sunt botezati, nu cred ca Iisus e calea, adevarul si viata, de ce ii mai ispiteste diavolul?

| StefaniaM a răspuns:

Premiul Oscar rolling on the floor)

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Lipsa de cunoaștere, inocența, etc.
Pa, pa.