Nimeni nu stie ce este cu adevarat ''bine si rau".
Esti crestin, da?
Vreau sa intelegi la un nivel foarte adanc cele doua exemple pe care le voi da.
Romanii au fost "rai" sau ''buni'' cand L-au ucis pe Iisus?
Dumnezeu a facut bine cand si-a trimis Fiul cu unica misiune, cea de a fi rastignit? A fost "bun" sau "rau"?
Vezi acum de ce e atat de greu de judecat si despartit binele de rau?
Lasam deoparte timpeniile cu prieteni imaginari, judecata de apoi, pacat. E vorba de un concept extrem de simplu - "ce tie nu place, nici altuia nu-i face". Apoi iei conceptul asta si il treci prin doua filtre - al logicii, si al legilor societatii in care traiesti/normelor sociale. De exemplu daca sint masochist, asta nu inseamna ca si partenera mea trebuie' sa fie la fel.
Nu ma intereseaza ce mi se spune. Ascult, procesez, decid. Daca lumea se uita strimb, mi se rupe.
E ciudat ca daca scrii pe google conceptul acela, primesti rezultate care duc in religie sau empatie.
Cum treci empatia prin filtrele tale?
Incearca, dar nu-mi raspunde ca aici:
http://www.tpu.ro/go-to-answer/14975821/
Ma intereseaza parerea ta, asa ca acum insist. :)
Google e idiot. Daca iei si cauti chestii normale, gasesti numai timpenii. Empatizez doar cu cei cu care am macar una-alta in comun. Putini, dar buni.
Pentru mine, ghidul în viață este Biblia, motiv pentru care bine sau rău stabilesc în funcție de principiile biblice și conștiință.
Cred că e bine ceea ce spune Biblia că e bine și rău ceea spune Biblia că e rău și observ că conștiința oricui condamnă în acord cu valorile Bibliei. Când cineva spune că binele e rău și răul este bin, mă gândesc că sunt zilele din urmă și nu trebuie să mă mire.
Raul reprezinta absenta binelui, e doar in conceptia noastra notiunea de rau doar pentru a pune in balanta aceste 2 lucruri/
Eu aveam un raspuns si mai bun.
Ei lasa... Iti trece.
Priceless =_))
E doar invidios, nu-l baga in seama.
De aici au inceput:
http://www.tpu.ro/go-to-answer/14967787/
Acum il astept cu un raspuns: "Dexul e prost!" =))
Sunt satisfacuta ca el si prietenul, :D imi urmaresc comentarii de acum o saptamana.
Patetici. =))
Moralitate în sine ține de capacitatea empatică (astfel că un psihopat este complet amoral). Simțul moral e direct proporțional cu cantitatea de empatie pe care o ai pentru o anumită persoane... Dacă nu empatizezi deloc cu o anumită persoană, automat nu să-ți pese dacă moare sau dacă e torturată. La rândul ei empatia apare în funcție de similaritățile specie sau populație respectivă, cu cât două civilizați sunt mai diferite, cu atât sunt șase ca una dintre ele să se considere superioară alteia anulând orice concept de umanizare pentru "specia inferioară". Astfel de oameni sunt și pe TPU, oamenii care consideră că o anumită etnie e subumană. Părerea mea e că gândirea lor e subumană.