La ce te referi prin această întrebare? Cum adică "ce mai face Dumnezeu, Iisus, Sfântul Duh". După toate lecturile aprofundate pe care le-ai citit nu ți-au oferit nici un răspuns? Dacă nu mai citeşte-le odată şi încă odată şi poate îți vei răspunde singur la întrebare. Răspunsul este deja acolo, eu nu sunt în măsură să ți-l ofer. Sper că îl vei găsi singur.
Vechiul testament este Biblia evreasca, Tanach, preluata cu unele versete falsificate ca sa para a fi profetii privind venirea lui Isus, si cu ordinea cartilor schimbata. E normal ca cea mai mare parte a textului sa fie la fel.
Dumnezeu e bine, de creat nu mai creeaza, caci in a saptea zi s-a odihnit, a vazut ca e bine si nu are de ce sa schimbe asta. Isus este in rai, pentru ca a avut prevederea sa faca afirmatii, in mai multe randuri, care desfiinteaza superstitia numita crestinism; aceste afirmatii s-au strecurat in Noul Testament si, de cate ori cineva citeste aceste afirmatii si in cativa ani revine la o teologie mozaica, rangul lui Isus in rai creste. Pe de alta parte, Isus traieste intr-o stare de enervare si furie permanenta; de cate ori cineva i se inchina, el isi sfasie camasa dintr-o singura tesatura; aceasta este reactia oricarui rabin cand e martor la idolatrie. Despre duhul sfant nu stiu nimic.
Dumnezeu
:are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara ci toti sa vina la pocăință "2 Petru 3:9
Iisus:
"Iata eu stau la ușa si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu El si el cu Mine" Apocalipsa 3:20
Sfântul Duh
"Duhul ne ajuta in slăbiciune noastră caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite" Romani 8-26
Nu e la fel, iti garantez. De exemplu iad in ebraica este sheol sau ghehena, care inseamna mormant.
Sunt multe cuvinte care difera foarte mult, in limba originala.
xxxSecretDiscretxxx întreabă:
anonim_4396 întreabă:
alfons2390 întreabă: