" Un singur drum exista si ala duce doar spre Cer
Restul e superficial, lumesc si efemer. "
Eu zic ca nu exista Iad e o inventie a oamenilor. Parerea mea.
Cred ca este a "n" oara cand este pusa aceasta intrebare.
Pentru ca nimeni nu gaseste raspuns satisfacator la ea, nimeni nu stie raspunsul.
As vrea sa-l stiu cu claritate si sa ti-l pot da.Dar nu-l stiu. Putem doar presupune.
Crezi ca exista vreun om pentru care e clar ca exista rai sau iad sau viata dupa moarte?
Nimeni nu are habar.
Depinde ce crezi, daca esti atee nu o sa ma crezi in veci, daca esti crestina evident trebuie sa crezi ca dupa moarte ajungi in Rai sau in Iad.
"Eu nu am prieteni, am
roboti ca isus"
"Si fericirea ta, e tacerea nefericiri,
Inventezi scuze, ca crestini cand le mor parinti."
Tot Kazi Ploae are versuri mai inteligente, daca cedry2k are chef sa viseze la lumi imaginare treaba lui.
Dupa moarte vom muri (logic) si nu vom ajunge in niciun rai sau iad.De ce? Deoarece astea-s inventii.
Tot imi plac mai mult teoriile lu' Cedry2k si is de acord cu ele.
Mulţi oameni sau convins că Biblia reprezintă mesajul lui Dumnezeu pentru oameni. Doar Creatorul ştie cu exactitate ce se întâmplă după moarte, iar în paginile Bibliei el ne dezvăluie acest lucru. Ceea ce trebuie să facem noi e să analizăm de ce putem avea încredere în răspunsurile Bibliei şi apoi să o studiem pentru a găsi acele răspunsuri.
De ce tii sa idolatrizezi pe cineva? Sa stii ca din cauza asta te subestimezi si iei prea in serios rautatile altora. (M-am uitat pe la intrebarile tale )
Incearca sa gandesti rational si nu mai idolatriza daca doresti sa devii un om cu coloana vertebrala. Temperamentul melancolic te atrage in religie dar in acelasi timp ai putea sa gandesti cu mult peste ceilalti. Gandirea profunda produce ura impotriva celor din jur si din cauza asta Melancolicul este religios de obicei. Crestinismul este impotriva a tot ce este lumesc si din cauza asta te asociezi cu el. Mda, just saying dar am vrut sa te ajut desi eu m-am bagat in seama de plictiseala. xd
Pai mersi dar sa stii ca nu idolatrizez pe nimeni si chiar nu sunt asa crestina, doar imi place cum o da Cedry2k si ma gandesc ca ar putea avea dreptate si da urasc multe persoane din jur, tot ce ma inconjoara pentru ca totu' merge in jos. Si intrebarile is mai de mult, m-am schimbat de atunci, nu mai bag in seama ce zice lumea, ma bazez pe instictul meu.
Nu ma intereseaza ce o sa fac dupa ce mor.
Ma intereseaza sa ajung o personalitate implinita in acest prezent nicidecum in trecut sau viitor.
Cine a fost bun in viata de pe Pamant va merge in Rai, iar cine a fost rau va merge in Iad. Insa numai Isus Hristos stie cu adevarat ce inseamna bine si rau, deci numai El, nici macar Dumnezeul Tatal sau Duhul Sfant, vor decide unde ajungem. Eu sper sa fiu buna in ochii lui, fiindca El este bun si iertator!
In viata dupa moarte poti sa crezi, dar nu poti sa stii. Daca e ceva de aflat in privinta asta, vei afla dupa ce dai ortu' popii (da' nu moarte clinica, acolo existand posibilitatea de halucinatii). Daca in privinta asta exista cunoastere obiectiva, viata dupa moarte se numea stiinta, nu credinta.
Iti pierzi toate amintirile/memoria si te "reintrupi"[wut?] ma rog, renasti sub o alta forma...ce crezi ca se poate afla dupa moarte..NIMIC!
Din pacate nimeni nu s-a intors dintre morti ca sa ne poata relata ce a vazut acolo. Cu totii doar ne dam cu parerea, asta nu inseamna ca e si adevarat. Eu tin sa cred ca exista ceva de mijloc si ca moartea ar putea fi doar un nou inceput.
" Insa numai Isus Hristos stie cu adevarat ce inseamna bine si rau, deci numai El, nici macar Dumnezeul Tatal sau Duhul Sfant, vor decide unde ajungem. Eu sper sa fiu buna in ochii lui, fiindca El este bun si iertator!"
Deci Dumnezeu nu este atotcunoscator pentru ca nu stie ce inseamna binele si raul, TOTAL DE ACORD. bate palma!
Raspunsul este cunosct si inteles doar prin credinta. Poate ca stiinta ar putea explica fenomenul; dar puterea vietii si a mortii sunt in mainile lui Dumnezeu. El da viata; iar moartea o ingaduie tot El atunci cand stie ca este cel mai bine. Iar daca vom ajunge in rai sau in iad -decizia aceasta ne apartine noua oamenilor. Se subintelege ca cei care nu Il iubesc pe Dumnezeu nu vor dori sa ajunga in "raiul lui Dumnezeu" (Apocalipsa.2:7), acolo unde se afla si pomul vietii.
Dmnezeul Tatal daca la El te referi stie, insa Iisus alege fiindca El aa stat printre noi, oamenii, pe Pamant!
Moartea nu este un punct ci doar o virgula. Ea este trecerea la adevarata viata, cea vesnica. Pentru mine moartea inseamna intalnirea cu Mantuitorul meu drag si fericirea eterna.Dar pentru tine?
Biblia spune in Ecleziastul 9: 5, 10 :,, Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.",,, Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol (mormant), locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune."
Moartea reprezinta opusul vietii, adica inacitivitate toatala din toate punctele de vedere.
frato întreabă: