| vRemi a întrebat:

Ce credeti cu adevarat de fapt, ca Dumnezeu nu exista sau ca biserica este o afacere?
Eu sincer cred in Dumnezeu dar cred cu desavarsire ca biserica este doar o afacere.

45 răspunsuri:
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Dumnezeu exista, eu cred in El. Iar biserica, afacere pentru ce?
Noi cu ajutorul bisericii, L-am cunoscut pe Dumnezeu, nu? Cu ajutorul icoanelor, a bisericii suntem mai aproape de el.
Deci nu, nu cred ca biserica este o afacere.

| vRemi explică (pentru PamfleticaTotHellenne):

"Nu iti face chip cioplit si nu te inchina la el" sunt cunoscut?
Parca reprezinta un pic icoanele... Sunt facut de om, nu? Deci imediat cum intram in biserica incalcam o porunca.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Darkmagic):

Ai scris enjpe randuri pentru 3. laughing
Una e sa te uiti la un mar si sa crezi ca are vierme, ceea ce o sa poti verifica atunci cand o sa ai un cutit (stiinta), si alta e sa te uiti la el si sa spui ca e nuca de cocos, sau stiu eu, croscobaur (religia).
Ok, lumea trebuie sa creada in ceva, ateii stiu asta si inteleg, problema e ca se poate crede in ceva ce pune creierul la treaba, ceva ce nu te face sa urasti pe cel care nu gandeste ca tine, si ura e putin spus, prea laudatul tau crestinism, omoara creierul incet, incet. "Crestinismul a schimbat lumea, NU Buddha, NU ateii, ori hindusii, ori alte specimene..." da, si prin ce mijloace? De la crimele din trecut (nu imi veni cu primii crestini prigoniti pentru ca ghici ce? tot de un fel de crestini erau prigoniti), la santaj emotional, mai ales ca oamenii nu pot verifica daca e adevarat sau nu, le mai spui si prostia lui Pascal, ti-au dat creierul pe tava de teama "sa nu piarda tot", cu asta te mandresti. laughing E ciudat ca cineva de varsta ta si care se lauda cu nu stiu ce cunostinte are o gandire asa, foarte ciudat. thinking

App, nu inteleg de ce se lauda crestinii cu cele 10 porunci cand aproape le e rusine cu zeul din vechiul testament si se lauda cu noul.

| PamfleticaTotHellenne a răspuns (pentru vRemi):

Pai, da, idolatrizarea este un pacat pana la urma, dar la ce ne-am inchina daca nu la icoane? Ne inchinam lui Dumnezeu, nu icoanelor. Si din cate stiu, icoanele ne ajuta sa intram in comuniune cu EL, nu!?

| vRemi explică (pentru PamfleticaTotHellenne):

Nu prea, teoretic asa ar fi, dar cele 2 teorii se cam contrazic, eu unul nu am nici o icoana in casa, nu ma inchin la icoane, si pe cat posibil merg in biserici cu cat mai putine icoane, in orice caz, eu consider ca trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu si doar atat.

| Woo_Bobby_1988 a răspuns:

Voi v-ati format convingerea ca Dumnezeu nu exista si ca biserica este o afacere, pentru ca sunteti ortodocsi, si ati vazut multe lucruri care va displac referitor la biserica probabil, precum "dati de pomana sa manance mortii pe lumea cealalta", sau altele care sunt gresite, si neconforme cu sfanta Biblie.
La o biserica ortodoxa se cer bani pentru orice, da sau nu? o slujba mica, sfintirea unei colivi, sau multe altele.

Ia duceti-va voi intr-o biserica evanghelica, si sa-mi spuneti mie cine va obliga pe voi sa dati un singur leu acolo.

Daca Dumnezeu nu exista, cine-i vindeca pe aceia care marturisesc ca s-au vindecat de cancer in faza terminala? Oare sunt nebuni? Daca sunt nebuni, de ce si analizele confirma vindecarea?

Daca spuneti ca nu exista Dumnezeu, automat nu exista nici diavol, asa-i?
Atunci cum explicati starea acelor oameni posedati demonic? Epilepsie? Daca e epilepsie, atunci de ce medicamentele pentru epilepsie nu le amelioreaza starea?

Oameni buni, treziti-va pana nu e prea tarziu. Pentru ca o sa existe situatii in viata cand nici macar toti banii din lume nu va vor putea cumpara sanatatea.

Daca voi credeti ca Dumnezeu nu exista si ca Biblia este o inventie, eu va contrazic vehement. Si-mi pun viata la bataie pentru credinta mea.

In final fiecare crede si face ce vrea. Dar, inainte de-a judeca dupa bunul plac, va invit sa faceti cercetari.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu a fost niciodata o prioritate generala, mondiala. desteptii au lasat prostimea sa creada in ce vrea si si-au vazut de treaba, de adevaratele teluri.
daca era o prioritate...hohooo...veneau buldozerele, stii treaba.

| Darkmagic a răspuns (pentru Mădă0611):

:))...
Nu cred ca esti tu in masura sa stabilesti cat de "ciudate" sau nu, sunt procesele mele logice.
Mai fa o data asta, si o sa am grija sa te pun in dificultati infinit mai mari decat ce ai patit aici:
http://www.tpu.ro/go-to-answer/11783445/

Nu de alta, dar poate asa o sa observi ca si crestinii "gandesc"...

Mada wrote:
"Ok, lumea trebuie sa creada in ceva, ateii stiu asta si inteleg..."

Tot ii dai in sus si in jos cu ateii, "ateii fac", "ateii dreg"...
Ateii fac pe naiba!
Ateii de aici se razboiesc amarnic cu crestinii, pentru ca atat stiu, si atat pot.
Comprende?
Arata-mi o, ganditoareo, O SINGURA INTREBARE dintre miile puse la "Religie", care sa combata alta religie decat crestinismul si sa nasca atatea polemici.
Raspuns: Zero.
De ce?

Pai poate pentru ca "ateii" de aici habar n-au de alte religii, si combat si ei ce pot, nu?
Ori poate pentru ca alte religii sunt mai periculoase decat "plicticosul" Crestinism, si se poate lasa inclusiv cu zdup daca va dati viteji...

Ia "combateti" Islamul...
Doar e mai periculos si mai violent decat Crestinismul, nu?

Sau legati-va de religia Mozaica, daca va credeti atat de "minunati".
De ce nu o face nimeni?
Te asigur ca evreii sunt FOARTE sensibili la antisemitism, si FOARTE sensibili privitor la religia lor.
Deschideti voi cateva topicuri referitoare la credinta evreilor, si intr-o saptamana nu o sa mai aveti unde sa comentati.
"Vitejii" lui peste..."ganditorii" lui Papuc... :))
Ar trebui sa va fie un pic de rusine...

P.S. Trece-ma la "ignore" ca ma plictisesti, si ar fi destul de nepoliticos sa o fac eu.

laughing si la aia cu evolutia, stii doar ce ai citit, de parca e greu sa iti folosesti mintea, daca nu scrie nicaieri ca marul e mar, marul nu e mar ca e ce scrie nu stiu unde, "x e rechin", pai e rechin ca asa l-au numit oamenii, poate e o noua rasa de nu stiu ce peste care acum seamana cu rechinul, si se indreapta spre o noua specie, dar nu, e rechin ca asa scrie nu stiu unde.

Mda, si ateii din tarile musulmane se lupta cu islamul. Wow! oare de ce? Ca sunt prosti, habar n-au de alte religii. Crestinii de ce au treaba mai mult cu ateii decat cu alte religii, ca in prezent nu cred ca ateii ii omoara, ci alea alte religii, dar iar, la aroganta suntem buni, la gandit nu, si apoi, la usa nu musulmani sau evrei vin, sau budisti, hindusi, pocaiti vin, in parc slujba de la o biserica ortodoxa se aude, duminica clopotele ortodoxe se aud, la scoala copiii ortodoxism invata, ortodocsii fac fite daca nu iti faci cruce sau nu crezi in prietenul lor imaginar. Esti pe langa. oh go on

Nu dau ignore nimanui, tu esti amuzant, si mai amuzant ca pari de peste 40 de ani si o tii una si buna cu niste basme; lumea se schimba, se descopera lucruri, o carte de acum enjpe ani nu mai e valabila, pentru tine e. laughing

| Darkmagic a răspuns (pentru Mădă0611):

:))))
Mai fata, ateii care se respecta, "Ganditorii", cum le spui tu, sunt PRO Stiinta, si IMPOTRIVA ORICAROR inclinatii spre supranatural, IMPOTRIVA ORICAREI religii.

Ori ce vad eu aici e o "cruciada" impotriva crestinilor, punct!
Ce naiba-mi vinzi mie basme? :))

La intrebarea din link, cea despre evolutie, v-am dovedit ca NICI DRACU de aici de pe TPU NU l-a citit pe Darwin si a sa "Originea speciilor".
Tine: :P
http://www.tpu.ro/go-to-answer/11771339/

Toti "ateii" lui peste imbratisati teoria lui Darwin, si habar n-aveti de ea, nu i-ati citit macar cartea de capatai... :)))
Mai sunt si acum amuzant?
Pai...razi... :D

Ateii sunt neutri pana cineva ii misca, apoi treaba e simpla, actiune - reactiune, orice ganditor, oricat s-ar ocupa cu altceva, cand il misti, te impinge pentru a-si reocupa locul. Si s-o fi citit, si sa n-o fi citit, Darwin a trait acum ceva timp, si imi confirmi ce ziceam de carti, unde mai pui ca nu e doar teoria lui? El zice ca mutatiile sunt aleatorii, eu cred ca sunt adaptative, daca Darwin zice nu stiu ce si in mare esti de acord cu el, nu inseamna ca trebuie sa nu gandesti ca nu cumva sa-l contrazici. Esti ca un "prieten" care se lauda ca are nu stiu ce programe antivirus si apoi a patit-o cu unul (virus), siguranta asta inseamna vulnerabilitate de fapt. Tu razi, eu rad, e ok. big grin

| Rakanishuu a răspuns:

Şi eu cred în Dumnezeu, dar biserica nu mai este cum, probabil, era acum câteva decenii sau chiar mai mult. Mă rog, preotul meu este un om chiar bun, dacă ma duc să mă spovedesc nici măcar nu-mi ia bani, şi nu numai mie. Dar mai sunt acei idioţi pe care nu-i pot numi preoţi care, după ce că-ţi ia toţi banii din buzunar, îţi mai zic şi păcatele la un pahar de bere. Biserica în general, nu este o afacere. Depinde de cine o conduce, mă refer la preot sau chestii.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Isus Cristos, întemeietorul creştinismului, a arătat clar că închinarea la Dumnezeu nu trebuia transformată într-o afacere. (Matei 10:8 - Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.)

| milan9 a răspuns:

Credinta nu trebuie sa devina o afacere, dar in toata istoria Scripturii, preotia a beneficiat si de o sustinere materiala din partea oamenilor.
"Tot aşa a poruncit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie."-I Corinteni 9, 14

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Nu stiu daca Dumnezeu exista sau nu dar Biserica este clar o afacere.