Cred ca toti oamenii sunt prea siguri de religia lor si nu pot vedea de mai "sus".Te-ai intrebat vreodata de ce religia ta e buna, si nu a lui x sau y (in cazul in care nu esti ateu)? Nu prea stiu ce sa zic...Fiecare religie are propriul mod de a-si manifesta iubirea fata de Dumnezeu, fiecare are alte scopruri/caracteristici.Ma enerveaza doar oamenii care te opresc pe strada si te tin de vorba juma' de ora, incercand sa te convinga de nu stiu ce in Biblie...
Pai atunci rolul lui Dumnezeu care mai e daca regulile toate le fac oamenii, mai ales cand aceste reguli tind sa devina de-a dreptul stranii, aberante (cum e in cazul martorilor), si contradictorii?
Şi nu este ignorant Dumnezeu, pentru a crede că şi-a lăsat creaţia fără un "mesaj" unitar, un "mesaj" lipsit de contradicţii...
90% adevar si 10% otrava. Cine poate sa bea acest amestec? Dar oamenilor le place ortodoxia, deoarece nu le mustra nimeni pacatele. Unul nu are curaj sa puna mana pe Biblie caci "daca aflii ce e scris acolo si nu faci, o mai mare pedeapsa vei avea; asa ca e mai bine sa nu cunosti adevarul". Asa cuvinte mi-au sunat in urechi de la fratii ortodocsi -si cred ca sunt ale celor mai multi ortodocsi; daca nu chiar ale tuturor.
"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi" - Mihai Eminescu
Daca el credea asta, nu vad cum as putea eu sa-l contrazic. Si nu cred ca este cineva pe aici care sa fie indreptatit sa-l contrazica.
Daca doresti citeste in2Corinteni6:17; Apocalipsa 18:4 :Exod20:4,5; Psalmul115:4-8; Isaia 42:8; 1Ioan 5:21; Deuteronomul27:15. (Daca faci efortul sa citesti aceste versete biblice cu atentie, iti multumesc, ca ai dat importanta indrumarii, pentru aprimi un raspuns ).
Niciunul dintre cultele apărute târziu (în secolele XIX sau XX) nu exista la începutul creştinismului, niciuna nu a fost proiectată sau dorită de Dumnezeu, din moment ce Acesta îşi subliniaza aproape obsesiv intenţia ca Legământul Său să rămână unic, Biserica Sa…
Nu Dumnezeu le-a creat pe toate aceste 40000 de grupări. El Şi-a transmis mesajul printr-o singură direcţie, lipsită de contradicţii şi confuzii.
DAR, Scriptura nu este tocmai o carte uşor de înţeles şi accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi yeci de mii de grupări secatante ce pretend a li se acorda atenţie.
Câte versiuni de culte există astăzi, tot atâtea versiuni greşite de interpretare a Scripturii există, din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții.
Adică ce cred despre religia mea de Creștin-Ortodox?
Ca și fiecare religie e una bună.
Este necesar să fie făcută diferenţa între CREDINŢĂ (Biserică) şi LIBERTATEA persoanei de a respecta sau nu învăţătura.
Ce vină are Dumnezeu, ce vină are Biserica, dacă oamenii nu îi respectă învăţăturile divine? Este responsabilitatea libertăţii umane să facă asta...
Isus Hristos nu a înfiinţat nici o religie.Este total eronat să denumeşti o anumită dominaţiune religioasă ca fiind cea adevărată sau mai rău, să te baţi cu pumnul în piept şi să spui că a fost înfiinţată de însuşi Isus Hristos!
Hristos ne-a adus credinţa, iertarea de păcate.Şi-a dat viaţa pentru noi, nu pentru a ne face religii, ci pentru a avea Viaţă Veşnică!
În Scriptură găsim doar două versete cu referire la religie:
Iacov 1: 26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
27 Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.
Dar problema celor care nu fac parte din Biserică este tocmai aceea ca Mântuitorul chiar a înfiinţat o singură Biserică
Iar despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
Până nu scoateţi o traducere în care să specificaţi clar că Biserica la care face referire Hristos în acele versete este doar RELIGIA ortodoxă, n-are nici un farmec ceea ce zici
Că după capul tău, Biserica = Religia Ortodoxă, iar Hristos s-a jertfit doar pentru ortodocşi
Şi oricum n-ar fi prima adăugare şi nici ultima!
Spor la interpretat!
Isus a spus că cei care au religia adevărată trăiesc în armonie cu învăţăturile ei. „După roadele lor îi veţi recunoaşte", a zis el. „Orice pom bun produce rod excelent" (Matei 7:16, 17). Cu alte cuvinte, cei care practică religia adevărată pot fi recunoscuţi după convingerile şi conduita lor. Deşi sunt imperfecţi şi fac greşeli, închinătorii adevăraţi se străduiesc, ca grup, să înfăptuiască voinţa lui Dumnezeu.
"Ortodox = drept credincios, restul nu conteaza"
Întradevăr, ce contează conduita lor, odată ce se declară ortodocşi e totul ok
Religia adevarata NU se cunoaşte după libertatea oamenilor, după faptele lor! Este absurd! Matei 7, 20 se referă la cu totul altceva:
Omul este produsul faptelor sale;
Omul este produsul libertăţii sale;
Omul este definit prin faptele libertăţii sale; (poate fi pom bun sau rău, cu faptele corespunzătoare…)
Legea sau învăţătura NU este vinovată pentru faptele omului:
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea lui Adam şi a Evei în Rai; (pomul rău cu roade rele era omul cu LIBERTATEA lui)
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea evreilor (chiar de fiecare dată după ce Dumnezeu completa aceeastă Lege!), ci omul cu RESPONSABILITATEA lui.
- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea unui anumit apostol (Iuda), sau anumitor creştini în chiar Noul Testament (Anania şi Safira), ci omul cu LIBERTATEA lui!
Pe de altă parte, un "fiu al Bisericii"- (un simplu credincios) care încalcă reguli, reprezintă ALTCEVA decat BISERICA!
"Creştinii" se reprezintă doar pe ei înşişi. Asta datorită LIBERTĂŢII lor de a respecta învăţăturile Bisericii, sau de a le călca în picioare (aşa cum vedem din păcate uneori). Din acest motiv, ei nu sunt relevanţi decât PENTRU EI ÎNŞIŞI, nu şi pentru Biserică, tocmai pentru că prin trădare S-AU DEZIS DE BISERICĂ!
DOAR DACĂ ei respectă întru totul învăţăturile sfinte ale Bisericii lui Hristos, atunci se poate spune că reprezintă cu cinste Biserica!
Referitor la "traditii" trebuie spus ca fiecare religie si credinta are "traditia" ei, istoria sau istoricul ei, dar conteaza daca acestea provin sau nu de la Fiul lui Dumnezeu si de la apostoli sau de la oameni (40000 de secte si "traditii" exista de la oameni), conteaza daca la baza acestor traditii stau inunanimitate TOTI EPISCOPII Bisericii primelor secole, sau, sta vreun "Luther", sau vreun "Smith" intemeietori de rataciri dupa rataciri (cateva zeci de mii la numar).
Apoi, conteaza daca acea "traditie" a ramas NESCHIMBATA (Predania Bisericii) sau, in cazul "traditiilor" denominatiunilor sectante, a cunoscut schimbari, rataciri si pierderi, precum si ruptura totala fata de lucrarea harului transmis in Biserica...
Văd că păţim acelaşi lucru: eu tin vaca de coarne si tu spui ca-i ciuta...
Oare nu la un set concret de invataturi (lipsite de contradictie) se refera unicitatea Bisericii? Iată:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
Mulțumesc. Da. Și am verificat ce zice prin citirea Bibliei și urmărirea botezului la biserică și multe altele. Are mare dreptate. Presupun că și tu îl urmărești, nu-i așa?
"- Nu Dumnezeu prin LEGEA Sa a fost vinovat pentru căderea unui anumit apostol (Iuda), sau anumitor creştini în chiar Noul Testament (Anania şi Safira), ci omul cu LIBERTATEA lui!"
Corect, dar 1 corinteni 5:11 De aceea, vă scriu acum să nu mai aveţi legături cu cineva numit frate care este un fornicator sau un om lacom sau un idolatru sau unul care insultă sau un beţiv sau un extorcator! Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncaţi! 12 Fiindcă ce treabă am eu să-i judec pe cei de afară? Nu-i judecaţi voi pe cei dinăuntru, 13 în timp ce Dumnezeu îi judecă pe cei de afară? „Înlăturaţi-l din mijlocul vostru pe răul acela!"
Cîţi "ortodocşi" au fost excluşi pentru beţie, curvie, omoruri... printre care şi mulţi preoţi? O mare parte a celor ce aparţin ortodoxiei practică aceste lucruri. "Biserica" nu este legea ci oamenii care o alcătuesc.
Mântuitorul a spus că nu a venit pentru cei sanatosi ci pentru cei bolnavi.
Cei bolnavi au mai mare nevoie de Biserica decat cei sanatosi.
Însuşi Mântuitorul ni se descopera in mod ascuns sub chipul semenilor care au nevoie de noi. De unde indiferenta aceasta ni general a sectelor fata de de "bolnavii" care au nevoie de "doctor"?
deleuandrei întreabă:
recedaniel3 întreabă: