Atita timp cit am fost vindecat de ea, are putere de vindecare. Si mai stiu si alte cazuri.
Da, si eu stiu o gramada care au mancat cartofi si s-au vindecat de diverse. Sunt sigur ca si tu cunosti o gramada. Ideea e ca, atat cartoful, cat si prostia aia de impartasanie, nu au avut vreo contributie in vindecare. Rezultatul a fost dat de cu totul alti factori. Ti-am mai spus, speranta de viata in tari unde majoritatea n-au auzit de prostia asta cu impartasitul, ba chiar il considera pe Isus, daca au auzit din greseala de el, cel mult un fel de Mickey Mouse, este mai mare decat in tari imbacsite de misticism crestin. Daca ar fi sa ne luam dupa asta, pare ca nu doar ca nu vindeca, dar provoaca si probleme de sanatate. Si pe undeva chiar asa e. Pe langa problemele de ordin psihic provocate de misticism, increderea in faptul ca mosmoane de astea te-ar putea vindeca ii face pe multi fraieri sa ignore si/sau sa amane prea mult solutiile medicale care le-ar reda sanatatea. Sunt cifre concrete vs povestile tale subiective. E atat de simplu...
Arata doar trei vindecati de cartofi. Doar trei.
Eu am avut toate semnalmentele unui atac cerebral, durere ascutita in interiorul capului, ceva ca un arc rupindu-se, ameteala mai apoi, slabiciune de nu am mai putut sta in picioare. Asta chiar in timpul programului bisericii, inainte de impartasanie. Am luat-o, si dupa, exact ca la un medicament, dar ca cu actiune rapida (sa zicem intravenos ), in loc sa ma simt din ce in ce mai rau, cum fusese pana atunci, m-am simtit din ce in ce mai bine, incit am ajuns pe picioarele mele acasa, desi in jur de o ora nu am putut sa ma ridic de pe scaun, si nu eram un mosnegel pentru care asta poate fi ceva obisnuit, nu, eram, si sunt inca tipul care chiar daca se simte foarte rau poate juca un meci de volei, am si jucat cu o viroza extrem de serioasa la campionatul intre scoli, pentru ca nu mi-am permis sa lipsesc, fiind coordonatorul echipei, singurul din echipa ce facea volei de performanta, si de lipseam, echipa ar fi fost demoralizata, in plus am si cistigat un loc trei intre toate echipele din scolile din Timisoara in acel an (bineinteles ca dupa aceea 3 zile nu m-am ridicat din pat, am dat atunci tot ce am putut). Deci daca acea stare de rau m-a obligat sa stau jos, atunci chiar a fost ceva serios. Si nu sunt singurul caz, pot sa iti aduc inca 10 cazuri care au experimentat vindecarea instantanee la impartasanie. Tu adu doar trei vindecati de cartofi.
De-a lungul vietii, multi oameni sufera unul sau mai multe atacuri cerebrale de mica anvergura, care au simptome similare, ceva mai mici, sau ceva mai intense ca ale tale, dar care dureaza (simptomele) un timp scurt, sau foarte scurt. Nu orice "atac" cerebral duce la complicatii. Pe majoritatea creierelor autopsiate se observa leziuni cauzate de astfel de incidente. In concluzie, si daca luai impartasanie, si daca mancai un cartof, tot aia era. Si eu am experimentat acum vreo 10 ani ceva asemanator, din fericire la fel ca la tine, nu grav, rezolvat cu stat potolit pe scaun vreo 10 minute si un pahar cu apa (nesfintita). Multe astfel de afectiuni le vindeca organismul singur. Adeptii misticismului, primul lucru pe care il fac e sa execute diverse ritualuri, in functie de orientarea lor religioasa, iar apoi au impresia ca datorita lor s-a intamplat o "minune". De fapt rezultatul era acelasi si fara acele ritualuri.
E adevarat ce zici tu. Insa e totusi o intrebare: dse ce am inceput sa ma simt bine imediat dupa impartasanie? De ce nu mai devreme, de ce nu mai tirziu? Ce sanse reale ar fi ca la intimplare sa se intimple exact atunci? E ca la tatal meu, necredicios, cu o inflamatie urita la genunchi de luni de zile. A acceptat totusi sa ma rog cu mama mea pentru el. Dupa ce m-am rugat, in doua zile s-a tot dezumflat piciorul. Nu mai avea probleme aproape deloc. L-am confruntat cu realitatea si a zis si el ca a fost intimplarea. Ce sanse ar fi fost sa fie intimplarea, dupa ce luni de zile s-a chinuit cu inflamatia? De ce nu cu o zi inainte, cu doua, cu trei, cu oricite? Mai apoi, s-a umflat la loc. Se mai intampla, cand nu crezi, sa ai parte de vindecare de la Dumnezeu si sa o pierzi mai apoi. Un an s-a mai chinuit cu piciorul inflamat.
Din moment ce zeul x e fantezie pe hârtie, la fel e și "Sf.Impărtășanie" si puterea ei de vindecare.
Cred ca Sfanta Euharistie sau Impartasanie este Hristos! Hristos Dumnezeu are putere foarte mare de vindecare, dovedita inca din timpuri biblice. Este plina evanghelia de minunile si vindecarile Sale! Sf. Ap. Ioan inca spune ca si alte minuni a facut Hristos, care nu sunt consemnate in Biblie, dar se cunosc din Traditie. Hristos este cel mai mare doctor fara de arginti!
Are fix puterea pe care i-o dai tu. Daca tu crezi ca te vindeca, atunci te va vindeca. (cam asta e ideea din -- "credinta ta te-a vindecat")