Operele lui E.W. sunt obiect de studiu in toate universitatile de stat din USA si sunt pazite de federali ca bogatie nationala.
Dap, la adventisti e cunoastere revelata ca masturbarea e cauza tuberculozei si a cancerului. Nu bacilul Koch, aia care zic de bacilul Koch sunt darwinistii.
Dar tu ce crezi despre tot ce a scris Iisus?
Are o opera impresionanta si zic eu inspirata divin. Si o zice unul care nu apartine nici unei religii sau secte - obiectiv. Inafara de chestiile adaugate de cei care au intemeiat religiile cu care nu sunt de acord, chiar scrie minunat si inspirat. Opera lui (invatatura lui ) a ajutat multi oameni sa se mantuiasca si sa fie vesnic aproape de Iisus De exemplu uitati-va in Evanghelie, singura invatatura a lui Iisus pentru crestini
Salut!
Ai grija! Ai idee cate carti sunt scrise de(cica) "Ellen White"? Sunt volume enorme si biblioteci intregi, este imposibil pentru un singur om sa fi scris atat! Asta ca o observatie.
Ce m-a oripilat este ca la un botez, cel botezat avea obligatia de a sti o anumita carte sau anumite volume scrise de Ellen White altfel nu era botezat. Prostii! Asta contrazite flagrant invatatura Bibliei. In perspectiva mea, penticostalii, catolicii si adventistii sunt de evitat!(pe locul 2 fiind martorii lui iehova si ortodocsii).
Cu alte cuvinte nu pot avea o parere despre cartile ei(sau lui, cine stie?) pentru ca nu stiu daca sunt adevarate! Nu orice suna logic si frumos este adevarat!
Ceea ce a produs sânge rău a fost o legendă urbană că scrierile Ellenei White au fost 100% dictate de către Dumnezeu, în loc să fi conspectat din cărțile unor istorici. Se pare că pionierii adventismului nu credeau în acest mit, care a devenit popular printre adventiști după 1915. Certurile de părăsire a bisericii au fost produse de faptul că cei educați în spiritul acestui mit au constatat realitatea scrierilor d-nei White, care erau conspecte, nu dictări divine, iar adventiștii conservatori s-au șucărit că nu mai puteau ascunde gunoiul sub preș, făcând presiuni care au condus la părăsirea bisericii de către mulți istorici onești. Toate acestea ar fi putut fi evitate prin a nu da crezare unor basme băbești despre inspirația d-nei White. Mai nou editurile adventiste din SUA dau note de subsol cu sursele din care a conspectat madam White. Editorii ei au înțeles în sfârșit că își fac biserica de cacao dacă ar nega în continuare că a conspectat.
Ellen white a fost o nebuna și toate scrierile ei sunt bazate pe fantezii creștine, și pe obsesia ei în legătură cu "pacatul masturbarii".
N-am ce sa cred despre ea mai mult ca fiind o pata neagra în istoria lumii ca orice scriitor influent creștin din toate sectele si toate versiunile.
Ortodoxia este incompatibila cu erezia adventista! Ortodoxia este invatatura dreapta si neschimbata si viata Bisericii in Duhul Sfant, de 2000 de ani! Adventismul este o erezie americana de secolul 19, bazata pe minciuna si inselarea oamenilor despre a doua venire si altele. Secta adventista nu are nimic sfant!
jamal000 întreabă: