| AvalohAlyn a întrebat:

Ce credeti despre tot ce a scris Ellen G. White?
Are o opera impresionanta si zic eu inspirata divin.Si o zice un ortodox obiectiv.In afara de cateva chestii despre Sabat unde nu sunt de acord,chiar scrie minunat si inspirat, opera ei a ajutat multi oameni sa vina la credinta si sa fie mai aproape de Iisus.De exemplu uitati-va la cartea Viata lui Iisus sau Educatia(Editura viata si sanatate)

7 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Operele lui E.W. sunt obiect de studiu in toate universitatile de stat din USA si sunt pazite de federali ca bogatie nationala.

| doctorandus a răspuns:

Dap, la adventisti e cunoastere revelata ca masturbarea e cauza tuberculozei si a cancerului. Nu bacilul Koch, aia care zic de bacilul Koch sunt darwinistii.

| Mircea08 a răspuns:

Dar tu ce crezi despre tot ce a scris Iisus?
Are o opera impresionanta si zic eu inspirata divin. Si o zice unul care nu apartine nici unei religii sau secte - obiectiv. Inafara de chestiile adaugate de cei care au intemeiat religiile cu care nu sunt de acord, chiar scrie minunat si inspirat. Opera lui (invatatura lui ) a ajutat multi oameni sa se mantuiasca si sa fie vesnic aproape de Iisus De exemplu uitati-va in Evanghelie, singura invatatura a lui Iisus pentru crestini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!
Ai grija! Ai idee cate carti sunt scrise de(cica) "Ellen White"? Sunt volume enorme si biblioteci intregi, este imposibil pentru un singur om sa fi scris atat! Asta ca o observatie.
Ce m-a oripilat este ca la un botez, cel botezat avea obligatia de a sti o anumita carte sau anumite volume scrise de Ellen White altfel nu era botezat. Prostii! Asta contrazite flagrant invatatura Bibliei. In perspectiva mea, penticostalii, catolicii si adventistii sunt de evitat!(pe locul 2 fiind martorii lui iehova si ortodocsii).
Cu alte cuvinte nu pot avea o parere despre cartile ei(sau lui, cine stie?) pentru ca nu stiu daca sunt adevarate! Nu orice suna logic si frumos este adevarat!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ceea ce a produs sânge rău a fost o legendă urbană că scrierile Ellenei White au fost 100% dictate de către Dumnezeu, în loc să fi conspectat din cărțile unor istorici. Se pare că pionierii adventismului nu credeau în acest mit, care a devenit popular printre adventiști după 1915. Certurile de părăsire a bisericii au fost produse de faptul că cei educați în spiritul acestui mit au constatat realitatea scrierilor d-nei White, care erau conspecte, nu dictări divine, iar adventiștii conservatori s-au șucărit că nu mai puteau ascunde gunoiul sub preș, făcând presiuni care au condus la părăsirea bisericii de către mulți istorici onești. Toate acestea ar fi putut fi evitate prin a nu da crezare unor basme băbești despre inspirația d-nei White. Mai nou editurile adventiste din SUA dau note de subsol cu sursele din care a conspectat madam White. Editorii ei au înțeles în sfârșit că își fac biserica de cacao dacă ar nega în continuare că a conspectat.

| Teffan a răspuns:

Ellen white a fost o nebuna și toate scrierile ei sunt bazate pe fantezii creștine, și pe obsesia ei în legătură cu "pacatul masturbarii".
N-am ce sa cred despre ea mai mult ca fiind o pata neagra în istoria lumii ca orice scriitor influent creștin din toate sectele si toate versiunile.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ortodoxia este incompatibila cu erezia adventista! Ortodoxia este invatatura dreapta si neschimbata si viata Bisericii in Duhul Sfant, de 2000 de ani! Adventismul este o erezie americana de secolul 19, bazata pe minciuna si inselarea oamenilor despre a doua venire si altele. Secta adventista nu are nimic sfant!