Este problema lor. Iar ortodoxismul e a mea si a celor ce cred. Nici intr-un caz a ta. De ce te agiti atat de mult sa nu mai cred eu in viata de dupa moarte?
Aici nu e vorba decat de manipulare. Sunt zeci de mii de zei de-a lungul istoriei. Nu e real niciunul. E vorba de o afacere si de o spalare a creierelor la nivel mondial. Desteptii iau bani pe seama prostilor. Daca ti se zice inca de la trei ani de Dumnezeu sua de Brahma sau Mohamed, clar ca vei crede in unul din ei. Acum, depinde de fiecare ce alege.
" Sunt zeci de mii de zei de-a lungul istoriei. Nu e real niciunul."
Cu asta sunt de-acord.
" E vorba de o afacere si de o spalare a creierelor la nivel mondial. Desteptii iau bani pe seama prostilor."
Nu crezi ca esti paranoica, adica religia nu a fost creat pentru manipulare, cei care au creat-o pur si simplu nu isi putea explica in alt mod realitatea, in schimb, noi putem.
Cum sa fiu paranoica? Asta e adevarul pur. Uite si tu:
https://www.youtube.com/watch?v=02PIs9sd_eo
https://www.youtube.com/watch?v=I32zi239HA8
E adevarul pur. Multi habar nu au pe ce lume traiesc. Asta e prostia umana. Si are de a face cu manipularea si proasta crestere. Nu am zis ca religia a fost creata pentru a manipula, tu ai inteles asta. De fapt, religiile se bazeaza pe manipulare si spalarea creierelor. Religia isi avea rostul cu mult timp in urma, pentru oamenii care nu isi puteau explica cum apar fulgerele si dadeau vina pe un zeu. Dar sa dai vina pe un zeu imagindar in zilele noastre, pentru orice nenorocire, e absurd si total deplasat.
Primul verset din Biblie formulează adevărul fundamental că „Dumnezeu a creat cerurile şi pămîntul" (Geneza 1:1). Chiar dacă unor oameni le place să vorbească de un Dumnezeu fără nume‚ Biblia nu procedează la fel. Numindu-l pe nume‚ Geneza 2:4 ne informează că „Iehova Dumnezeu a făcut pămîntul şi cerul." (Vezi şi Geneza 14:22; Exod 6:3; 20:11.) O mare parte a Bibliei a fost scrisă iniţial în limba ebraică‚ iar în textul ebraic al Bibliei numele personal al lui Dumnezeu apare de aproape 7 000 de ori sub forma tetragramei sacre (יחוח). Unii traducători o redau prin Yahweh‚ dar forma cea mai obişnuită care se foloseşte în limba română este cea de Iehova.
Numele acesta nu este o invenţie a unor oameni evlavioşi. El a fost ales de Creatorul însuşi (Exod 3:13–15; Isaia 42:8). El nu este un nume care ar putea fi înlocuit‚ după plac‚ cu acela de Buda‚ Brahma‚ Alah sau Isus. Profetul Moise i-a amintit în mod adecvat naţiunii Israelului antic: „Tu ştii bine astăzi şi trebuie să-ţi reaminteşti în inima ta că Iehova [în ebraică יחוח] este adevăratul Dumnezeu în cerurile de sus şi pe pămîntul de jos. Nu există altul" (Deuteronom 4:39). Acesta este Dumnezeul căruia i s-a rugat Isus Cristos‚ Acela căruia el i-a adresat denumirea de „singurul Dumnezeu adevărat". Astăzi‚ persoane informate din toate naţiunile de pe pămînt îi aduc închinarea lor. — Ioan 17:3; Matei 4:8–10; 26:39; Romani 3:29.
"Lupta e doar cu prostia si consecintele ei, consecinte care se vad cu ochiul liber in toate tarile cu populatie preponderent religioasa. Iti dai seama ca ne-ar durea la un metru in fat(z)a daca prostiile astea religioase nu ar avea consecinte din cele mai nocive la nivel social, al nivelului de trai, etc.
Discutia e aceeasi legata de toti zeii nu doar de zeutul crestin, si atunci pe principiul tau "luptam" cu toti, deci credem ca exista toti. Stupid, nu?
E foarte stupid să spuneţi că luptaţi cu (,) consecinţele a ceva ce nu există.Îţi spun eu, dacă Dumnezeu nu ar exista, voi nu aţi mai face asta.
Eu nu lupt cu nimeni(bine, e o luptă puternică între stat şi persoană).De ce să lupt cu ceea ce se întâmplă datorită altcuiva mult mai puternic?
Te asigur că nu e vina Ortodoxiei că România se află unde se află."Vina" ortodoxiei este că etnogeneza românească s-a produs. Fără creştinismul adus din imperiul roman, probabil astăzi nu am mai fi vorbit sub numele de români.
România fără ortodoxie e ca pâinea fără faină.NU poate exista!
"România fără ortodoxie e ca pâinea fără faină.NU poate exista!"
Poezia asta au mai vanturat-o si altii prin alte tari si n-a tinut, pana la urma s-au desteptat suficient de multi incat sa inceapa popii sa puna lacate pe usile bisericilor si sa-si restranga afacerea.
Mai, eu nu as spune ca religia tine de indentitatea ta nationala, ca nu religia ta te face romana, ci genele si cetatenia, plus limba si cultura etc.
Ai dreptate, dar în cazul Romaniei nu putem spune Romania fără Ortodoxie.Am trecut prin foarte multe timp de 2000 de ani pentru a separa acestea 2.
Vad ca nimeni nu s-a avantat sa-ti raspunda la subiect.
"Ce credeti, hindusii au o relatie cu Brahma sau Krishna? "
Da si nu, in primul rand religia hindusa e o religie henoteista, in aceast caz exista un panteon care difera de la o regiunea la alta, dar si un zeu protector care difera de la familie la alta, insa pentru hindusi exista aceiasi convingere, Brahma e realitatea suprema, Brahma e pentru hindusi ceia ce e nirvana pentru budhisti (de retinut ca nirvana in budhism e stare nu un zeu, si nu e vorba de moarte ci stare intre viata si moarte, iar tiinta fiecarui budhist este sa atinga aceea stare sau sa se reincareneze pana reuseste). Relatia hindus-zeu e una contemplativa care se manifesta intr-o stare de extaz indusa prin meditatie.
Nu vreau sa discut despre convingerile mele...sunt personale si diferite probabil de majoritatea ''turmelor''(2)...
-mentionez asta doar pentru ca tu ai adaugat acel '' in convingerea voastra''-anyway...toti cand eram mici credeam in Mos Craciun nu?
Dupa ce am crescut insa ne-am dat seama ca mosul e o inventie, ca de fapt cel mai adesea parintii sunt costumati in mosi si ca tot ei lasa si darurile sub brad...si uite asa odata cu inaintarea in vastra(adolescenta -mai exact) se spulbera una dintre cele mai frumoase ''datini'' de Craciun...
Spre deosebire de noi, hindusii sunt mult mai rigurosi si mai credinciosi in ceea ce priveste religia chiar daca e sau nu adevarat, noi visam la s-class.
anonim_4396 întreabă:
mentholinks întreabă:
DeProfundis99 întreabă: