| J0B0MAT a întrebat:

Ce credeti, primim prin intermediul viselor mesaje de sus in legatura cu anumite evenimente ulterioare? Eu tind sa cred din ce in ce mai mult chestia asta dupa ce ani de zile mi s-au adeverit foarte multe vise sau carora am reusit ulterior sa le aflu intelesul, chiar duminica am visat mai multe evenimente care astazi mi s-au adeverit.
Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| mentholinks a răspuns:

Si mie mi s-a adeverit un singur vis, odata, intr-un mod foarte ciudat. Oricum, cred ca mintea are mai multe sa ne invete decat orice carte. Cauta sa patrunzi in subconstient, poate mintea incearca sa-ti comunice ceva. Eu am ajuns sa cred ca nu Dumnezeu ci o minte atotputernica sta la baza intregii existente.

| J0B0MAT explică (pentru mentholinks):

Si eu cred asta, mintea aia atotputernica, energia care da viata e pentru mine Dumnezeu sau cum il numeste fiecare religie in parte.
Dar cum ai ajuns la concluzia asta? Ca parca inainte aveai alte opinii...

25 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Se pot adeveri, dar azi, conform Bibliei, Dumnezeu nu mai vorbeste prin vise.

| J0B0MAT explică (pentru danay72):

Eu nu inteleg asta, cum inainte vorbea, iar acum nu.Nu ar avea sens.

| danay72 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Într-adevăr, Dumnezeu a comunicat cu unii oameni prin intermediul visurilor. Însă Biblia precizează că s-a întâmplat foarte rar. Visurile nu au fost niciodată principala formă de comunicare divină. Au existat mulţi slujitori fideli ai lui Dumnezeu care nu au primit niciodată mesaje de la Dumnezeu în visuri. Folosirea visurilor ca mijloc de comunicare cu oamenii se poate compara cu despărţirea Mării Roşii. Ştim că Dumnezeu a făcut această minune o singură dată, iar aceasta nu este, cu certitudine, modalitatea lui obişnuită de a trata cu poporul său. — Exodul 14:21.
Apostolul Pavel a recunoscut că, în zilele sale, spiritul lui Dumnezeu acţiona asupra slujitorilor Lui în multe feluri extraordinare. Pavel a spus: „Unuia i se dă prin intermediul spiritului o exprimare de înţelepciune, altuia o exprimare de cunoştinţă potrivit aceluiaşi spirit, altuia credinţă prin acelaşi spirit, altuia daruri de însănătoşiri prin acel unic spirit, iar altuia operaţiuni de lucrări de putere, altuia profeţire, altuia discernerea unor declaraţii inspirate, altuia diferite limbi şi altuia interpretarea limbilor" (1 Corinteni 12:8–10). Deşi visurile de inspiraţie divină nu sunt menţionate în mod expres, se pare că mai mulţi creştini au primit astfel de visuri ca unul dintre darurile spiritului şi ca împlinire a profeţiei consemnate în Ioel 2:28. — Faptele 16:9, 10.
Totuşi, iată ce a spus apostolul cu privire la aceste daruri speciale: „Dacă există daruri de profeţire, vor fi desfiinţate; dacă există limbi, vor înceta; dacă există cunoştinţă, va fi desfiinţată" (1 Corinteni 13:8). Potrivit dovezilor, printre darurile ‘desfiinţate’ s-au numărat şi diverse forme de comunicare cu Dumnezeu. După moartea apostolilor, Dumnezeu a încetat să mai dea aceste daruri speciale slujitorilor săi.
În prezent, specialiştii se străduiesc să înţeleagă procesul care stă la baza visurilor şi dacă acesta are o funcţie practică. Biblia nu revarsă lumină asupra unor chestiuni de acest gen. Totuşi, celor ce continuă să caute mesaje divine în visurile pe care le au, Biblia le dă un avertisment. În Zaharia 10:2 se spune: „Ghicitorii văd minciuni, visurile mint". De asemenea, Dumnezeu a avertizat cu privire la căutarea unor semne prevestitoare (Deuteronomul 18:10–12). În lumina acestor avertismente, creştinii din zilele noastre nu se aşteaptă să primească îndrumare divină prin intermediul visurilor. Dimpotrivă, ei consideră că visurile nu sunt altceva decât fenomene ce se produc în timpul somnului

Mersi de raspuns. Dar totusi continui sa cred ca sunt unele aspecte fara nicio explicatie + faptul ca nu iau totul de bun din biblie.

| danay72 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cu multa placere.Decizia de a crede sau nu in Biblie, iti apartine.O zi frumoasa sa ai.

La fel: )

| J0B0MAT explică:

Ce legatura au?!

| Lawliet14 a răspuns:

Unele vise sunt de Sus. Si nu uita, diavolul niciodata nu citeste gandurile!

| J0B0MAT explică (pentru Lawliet14):

Nu citeste? Wow, si mie care multi imi spuneau ca da, si ca el da si unele vise si ca de aia nu trebuie sa crezi in vise.
Dar cum sa nu cred in vise, cand mi s-au adeverit atat de multe?! Nu mai cred in diavol.

| Lawliet14 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cum sa nu crezi in diavol? Ai citit Biblia? Si de citit, nu citeste gandurile. Nu stiu daca da vise sau nu dar se poate juca usor cu sufletul unui om. Desi am impresia ca doar daca ingaduie Dumnezeu.

Eu cred doar in Dumnezeu.De ce ar ingadui Dumnezeu diavolului sa se joace cu noi?! Nu are sens.

| Lawliet14 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Citeste Examenul lui Iov - Un examen de credinta. Diavolul exista!

Nu citesc.Nu cred. Poate sa existe.

| AliGab a răspuns:

Am mai raspuns la o intrebare asemanatoare: raspunsul este NU. voi atasa si link-ul cu intrebarea, poate esti curioasa sa il vezi: http://www.tpu.ro/......mi-scoata/

| PorumbRodica1965 a răspuns:

O modalitate de comunicare a lui Dumnezeu cu omul in timpurile biblice, au fost si visele. Cu siguranta mesajele transmise anumitor persoane alese, erau pentru informare, insa acestea s-au terminat odata cu terminarea scrierilor biblice ("citestein 1corinteni13: 8-10winking Biblia vorbeste despre vise(ganduri sau imagini ce apar in timpul somnului) pot fi naturale, vise de origine divina si vise care au legatura cu ghicitoria-Iov20:8; Zaharia 10:2Iata ce este scris in Ieremia 29:8, 9. Asa ca Biblia este cartea de la Dumnezeu caruia astazi trebuie sa-i dam importanta, iar visele ca mod de comunicare s-au terminat odata cu moartea apostolilor. Invataturile demonilor duc in eroare (1Timotei 4:1) Daca doresti mai vorbim.

| Peridava a răspuns:

Nu toate visele sint premonitorii.
Dar da, unele sint, numai ca e necesar sa le intelegi inainte si nu dupa petrecerea evenimentului. Atunci, degeaba, daca nu reusesti sa eviti ceva rau.

Răspuns utilizator avertizat
| noone666 a răspuns:

Primul link conține informații atât despre vise, lumea viselor, dar și puterea pe care o ai tu(premonițiile pe care ai spus că le ai).

| noone666 a răspuns:

Nu înțeleg care-i problema că-s sataniste site-urile sau nu. Satanismul nu este, n-a fost și nu va fi niciodată despre crime, sinicideri, sacrificii animale sau de orice alt fel NICIODATĂ!

| J0B0MAT explică (pentru noone666):

Am zis eu asta.Nu ma pasioneaza domeniul asta. Si oricum, nu stau sa citesc acatiste acuma. Daca vrei sa dai un raspuns, spune-ti parerea personala, nu am cerut linkuri.

| noone666 a răspuns:

Este o putere supranaturală pe care o deții datorită evoluției spirituale a sufletului tău. Explicația pe care o dădusem nu era neapărat pentru tine, dar mulți au o impresie greșită despre satanism.

| J0B0MAT explică (pentru noone666):

Multi au pareri gresite despre multe lucruri.big grin