| NutellaVsFinetti a întrebat:

Ce credeti voi ca trebuie sa faca un om pentru a fi mantuit?

11 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Uite parerea mea:
1. Sa creada in Dumnezeu.
2.Stii ca intr-un colectiv pot fi mai multi cu alte religii de obicei neprefacem(adica atunci cand ti-e rusine cu religia ta)
3.Sa iubesti si pe prieteni si pe dusmani(n-as putea face asta niciodata, asta e adevarul, o singura data am intalnit un crestin adevarat si m-a uimit)

| Lizzu a răspuns:

Nu cred ca exista mantuiala... de nici un fel.

Poate exista o evolutie a esentei omului (daca si aceasta exista); o evolutie pe o scara mai inalta datorita experientelor acumulate pe drum si transformarii acestei esente dincolo de orice limite.

Cand spun "esenta" spun "suflet" ..cu toate ca incep sa ma indoiesc chiar si de existenta lui...

| ErrorFound a răspuns:

Sa actioneze in cunostinta de cauza.
Sa se mantuiasca singur.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca doresti citeste in Biblie daca ai, in Ioan 3:16; Ioan 17:3,; Isaia 48:19, 20; si sa respecte ceea ce a spus Isus :.

| Maxim96 a răspuns:

Sunt trei conditii:
1.Credinta
2.Harul
3.Faptele bune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia ghiceste? ca orice ar face singur nu ar reusi, fara ajutorul celui ce a spus; eu sant usa cea stramta.NIIIMENI nu ajunge la tatal decat prin mine?

| RaduMD a răspuns:

Pentru ca sa se mantuiasca, omul trebuie sa se indrepte.

| Andrei258 a răspuns:

Doamne ajută,

Omul pentru a se mântui trebuie să se spovedească şi să facă faptele milosteniei trupeşti şi sufleteşti (A sătura pe cel flămând, a da de băut celui însetat, a îmbrăca pe cel gol, a primi în casă pe cel străin, a cerceta pe cel bolnav, a cerceta pe cel din temniţă, a îngropa pe cel mort. Iar cele ale Milosteniei sufleteşti sunt: A îndrepta pe cel ce greşeşte, a învăţa pe cel ne ştiutor, a da sfat bun celui aflat la îndoială, a ne ruga pentru apropele, a mângâia pe cei întristaţi, a suferi cu răbdare asuprirea şi a întării şi pe alţii când sunt asupriţi, a ierta pe cei ce ne-au greşit.)Sursa Carte de Rugăciuni tipărită cu binecuvântarea Î.P.S Bartolomeu Anania Arhiepiscop şi Mitropolit al Clujului cap.Rânduiala spovedaniei paginile 196-197 editura Arhidiecezană Cluj 1995.

Noapte binecuvântată.

| tasmania a răspuns:

Sa-si faca datoria de crestin si sa nadajduiasca in mila lui Dumnezeu - "a Domnului este mantuirea".

| florySim a răspuns:

"Rugati-va neincetat"-sfantul apostol Pavel.

| florySim a răspuns:

16. Şi, iată, venind un tânăr la El, I-a zis: Bunule Învăţător, ce bine să fac, ca să am viaţa veşnică?
17. Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile. (Matei 19)