anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce credeti voi despre asta...
In 9/11 va mai aduceti aminte pozele cu oamenii care se aruncau pe geam. cred eu, ca preferau aia decat sa arda in chinuri(in locul lor as fi facut la fel). Dar, dupa "religiosi", aia au ajuns in iad? ca s-au sinucis? Pai atunci nu e dzeu un ipocrit ca i-a pus sa faca asa alegere?

Parerea mea, al "iubitor" a fost cam nesimtit, gresesc?

37 răspunsuri:
| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu dragule, am fost pe 21 decembrie, seara, 1989 la Universitate, pe 23 decembrie in Drumul Taberei, Ghencea si Anteriana, etc. De mamica ta nu stiu nimic, apa am baut doar de la robinet si uita ca inca traiesc iar pe munte nu am mai fost de 10 ani.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Asa este, iadul va fi, cand va fi, pe TOT pamantul (mult nu mai este).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

Observ ca esti ca un religios, tot pe ata o tii. oricum, sa stii omeni au murit, din pacate au murit degeaba ca tara tot de rahat este. ciao

| Mayar a răspuns:

Cum i-a pus Dumnezeu sa faca asa alegere? Ce alegere i-a pus? Daca sunt nebuni, problema lor, doar nu vine Dumnezeu sa le bage mintile in cap. Ce zice in Decalog? Sa nu ucizi! DEci normal ca e pacat, si inca unul grav.
Faza e ca multi prosti zic : "Ma sinucid si scap de aici", dar nu tie, ca ii e greu sa citeasca, ce sa zic, ca ajunge in iad, si de acolo nu mai poate scapa, nu se mai poate sinucide iar. Gata, s-a terminat!
Si nu inteleg ce aveti cu religia crestina. Ea exista, daca sunt prosti care nu o inteelg si nu merg la biserica sa asculte preotul care explica pe mintea tuturor, de si o curca pricepe, problema lor. Nu inteleg ce-i conceptia asta ciudata si deplasata.

| danay72 a răspuns:

Iadul in Biblie se refera la moarte, nu chin vesnic. Apocalipsa21:8.Apoi,Dumnezeu sufera cand vede ca un om de disperare, s-a aruncat.In nici un caz El nu gandeste ca oamenii, pentru ca este iubire. 1Ioan4:8

| milan9 a răspuns:

Unii, prin prisma religiei diferite de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, "moartea a doua" ar avea sens propriu, dar ei scapă intenţionat din vedere faptul că Scriptura este plină de metafore, de la începutul ei şi până la sfârşitul ei (iar Apocalipsa este formată in mod special NUMAI din metafore!)

Dacă apostolul a spus „moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară „a doua"? Doar pentru ca trupul să mai fie înviat pentru vreo câteva ceasuri şi apoi să moară iar? Nu putea fi „rezolvată" problema de la început?

Dar "moartea a doua" se referă insa doar la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică, esecul libertatii lui, ratarea tintei!

Pentru lămurire, Biblia oferă zeci și zeci de exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalte...

| milan9 a răspuns:

In primul rand, sufletul nu moare. Dumnezeu NU şi-a propus in bunatatea lui să distrugă, să nimicească vreun suflet.
Un suflet nu poate fi ucis, dar in schimb un suflet ALEGE SINGUR, fericirea sau nefericirea, nu ca amplasament ci ca stare a sufletului prin implinire sau neimplinire.
Pierderea mantuirii si colaborarea cu demonii este cel mai mare esec al libertatii omului.

În primul rând, Dumnezeu este Iubire şi a creat totul pentru VEŞNICIE. Sufletele sunt vesnice. Noi avem privilegiul dar şi responsabilitatea de a ne "configura" şi alege starea acelei veşnicii. Nimeni altcineva în locul nostru.