| catalina62572 a întrebat:

Ce credeti voi despre martori lui iehova cum il denumesc ei pe Dumnezeul nostru? Sint ei religia cea adevarata dupa cum isi zic? vreau mai multe pareri dar va rog nu jignind pe nimeni din aceasta categorie de religie. multumesc.(eu sint ortodoxa).

Răspuns Câştigător
| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns:

Am citit toate comentariile de la intrebarea asta si am vazut cat de departe se afla acestia cu ceea ce zic ei si cum sta realitate.Nu ma boi lungii prea mult ca sa comentez tot ce au spus cei de aici.Ai intrebat de numele lui Dumnezeu cum este el numit,nu noi l-am numit asa, asa s-a facut el cunoscut lui Avraam, Isac, Iacob, Moise si multora din vechime, numele lui Dumnezeu a fost scos din multe traduceri ale biblie din 2 motive:1-tradictia evreiasaca de a nu pangarii numele, adica cumva sa nu il blasfemieze.2-nu se cunoste o pronuntie exacta, insa acestea nu sunt motive pentru a ascunde numele lui Dumnezeu. Sunt sigur ca sti rugaciunea model Tatal nostru rostita de Isus, el spune acolo,, Tatal nostru care esti in ceruri, sa fie sfintit numele tau''-acum te intreb cum pot oamenii sa sfinteasca numele lui Dumnezeu daca nici macar nu il cunosc.Numele lui Dumnezeu a stat ascuns pentru a se inventa Trinitatea-doctrina falsa desigur deorece nu are baza scripturala. Daca vrei sa stii cum sunt Martorii lui Iehova mergi la cea mai apropiata Sala a Regatului din orasul tau si vei vedea, sau asculta-i pe cei ce vin la usa ta sa iti impartaseasca vestea buna despre regatul lui Dumnezeu.Iti mai zic un lucru important, am vazut aici ccomentarii dezgustatoare care sunt total departe de realitate.De un lucru sunt sigur.Toti nu accepta invatatura sanatoasa ci, tot felul de lucruri care gadila urechile adica faptul ca ceva simplu si bun e bine.Nimeni nu te persecuta nimeni nu se ia de tine, un crestin fara persecutie nu e crestin, Pavel spune in 2Timotei 3:12 -ca aceia care vor sa traiasca in devotiune sfanta vor fi persecutati si se vede,un om pasiv niciodata nu va primi aprobarea lui Dumnezeu,el trebuie sa invete adevarul sa se lase modelat de modul de gandire a lui Cristos nu de al lumii, unii cand se pun sa citeasca Biblia deja au ideile facute, si spera sa gaseasca ceva care sa sustina, daca tot uni se dau asa de buni sa aiba curaj sa mearga si ei din casa in casa sa ii invete pe altii, dar ce sa ii invete? de unde spirit sfant? de unde umilinta de a fi persecutat de altii, care uneori te batjocoresc? si se numesc crestini.O zi buna sa ai si sinceritatea ta te va duce departe.Cauta cea mai apropiata Sala a Regatului si vei vedea cine sunt martorii.

38 răspunsuri:
| catalina62572 explică (pentru Dragos_Arapasu_1994):

eu sint ortodoza botezata la nastere, acum trei ani de zile am studiat biblia impreuna cu martori din Italia, eu nu am nimic impotriva altor religi, dar am constatat ca ei se bazeaza doar pe biblie si asta e foarte bine si pun si in practica. singurul lucru pe care nu am reusit sa/l depasesc este problema icoanelor si a cruci care pentru noi este arma impotriva diavolului, de botezat din nou eu nu ma mai botez, asa ca nu stau nici de o parte nici de alta.Cred in D/eu il iubesc cu toata fiinta mea in isus, si de cruce nu ma lepad.

| sesilia2 a răspuns (pentru catalina62572):

Buna. Am inteles ca te-a enervat ca MARTORII le numesc chipuri cioplite.Dar sa luam un exemplu: sa zicem ca tu esti Isus, si esti omorat cu un cutit, ti-ar placea ca oamenii sa se inchine la cutite in loc sa se inchine tie si lui Dumnezeu?

| sesilia2 a răspuns (pentru catalina62572):

Intr-adevar, este greu sa intelegi Biblia.Pentru a intelege Biblia, trebuie sa faci un STUDIU BIBLIC cu un Martor al lui Iehova.

| catalina62572 explică (pentru sesilia2):

Seselia draga mea nu reprosa pentru a nu avea reprosuri. eu cred ca am specifivat ca am studiat biblia draga mea de trei ani, spune-mi tu ce citat din biblie nu asi sti eu? Este greu.matei10,vr17,17.Mateicap16 vr24-Atunci isus le-a zis"Daca cineva voieste sa vina dupa Mine sa-si ia crucea, si sa ma urmeze.(daca el scria sau zicea cutitul urmam cutitul nu?)

| catalina62572 explică (pentru martzian):

Pai tocmai asta e, ajungi in polemica cu ei desi cind e vorba de crucea pe care mintuitorul sa jerfit pentru noi, ei o urasc, pai daca traditia asa era atunci sai crucifice pe un lemn adica teul asta cum noi o numim cruce cu ce sintem noi restul acum de vina?
isus si in biblie zice asa.:matei cap16 vr24Daca cineva voieste sa vina dupa mine atunci sa se lepede de sine sa-si ia crucea si sa ma urmeze."pentru martori crucea este un chip cioplit, dar in biblie nu zice asta, chipurile cioplite sint obiectele din alte culturi si inchinarea la demoni sau a altor asa zisi zei.nu cred in maica domnului, dar isus prin cine s-a nascut? sint lucruri care normal ca ma deranjeaza nefiind adevarate,,.

| catalina62572 explică (pentru scumpik45):

Eu nu zic ca religia ortodoxa nu respecte criterile cerintei, sau cartea sfinta biblia, problema religiei in conformitate cu legea ortodoxa nu respecta cea ce D-zeu zice in biblie.tu ca preot iti faci meseria nu, apoi ce faci iesi si mergi pe calea lui mamana ca serviciul ti l-ai terminat gata slujba te duci la bar? trebuie sa respecti moral si spiritual.e ca si cum acum te rogi, si dupa doua minute injuri..eeeiii.sau ai auzit citi preoti sint pedofil? chiar si cei mai mari monarhi din rangul papei au fost condamnati de pedofilie, unde este credinta sau respectul pentru cel cel urmeaza? credinta este bazate pe fapte,,. Farisei si carturari ei au fost de la inceput impotriva lui isus.si anticristul tot printre ei exista.fac ei minuni fac ei vindecari,? cu puterea cui cu ce drept? singurul a fost si va ramine domnul isus care are puterea de a vindeca sau mintui puterea care vine de la duhul sfint adica Tatal.Preoti se implica in politica isus asa facea? eu nu cred, el urma legea tatalui nu a oamenilor..Filipeni cap3 vr18-sint multi care se poarta ca vrasmasi ai cruci lui hristos.dar vr19 da raspunsulcategoric.

| Nicolae_Vasiu_1968 a răspuns:

Pentru a te convinge odata pentru. todeauna citeste in biblie urmatoarele versete referitor la inchinare :
Exod 20:3-4-5 pag 81 Isaia 44:9 la 18. pag.717.
Habacuc 2:18-19-20 pag903.
Faptele 10:25-26. si 14: 14-15 pag. 1074
Apoc.19.10 si 22 8-9.
mersi...