| AvalohAlyn a întrebat:

Ce crezi si ce parere ai despre....RELIGIE? Dar despre credinta in DIVIN sau DUMNEZEU?
Si cum ti se pare crestinismul?

Răspuns Câştigător
| 熊Panda熊 a răspuns:

Mi se pare o religie duhovniceasca si logica. Adica la toate intrebarile ai un raspuns logic, mai ales in Ortodoxie. Si este o religie in care Domnul tine la om, si face tot posibilul sa-l mantuiasca. Vezi, in islam e altcumva, esti obligat sa faci unele lucruri fortat (si in crestinism sunt unele lucruri obligatorii, cum ar fi botezul, sau nunta, daca nu te calugaresti, dar nu sunt lucruri atat de grave ca in islam, sau ca in buddhism ), in crestinism, Dumnezeu e un Dumnezeu al iubirii, nu face niciodata rau, doar il ingaduie ca sa ne testeze, raul e facut de om si de diavol. Iar imi place ca nu degeaba ne opreste Domnul de la unele pacate, deoarece ne fac rau, de ex: relatiile intime inainte de casatorie pot duce la avorturi, despartiri, certuri, etc., tigarile, alcoolul, drogurile, la autodistrugere, scandaluri,..., necredinta are efecte asupra mantuirii, si multe altele.
Chiar si multi oameni de stiinta zic ca e ilogic ca Univesrul sa se fii creat singur. Trebuia o " Inteligenta superioara ", Dumnezeu, care nu a pierdut legatura cu creatia, cum zic unii. Doamne ajuta happy!

2 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Raspunsul este destul de greu. Intrebarea si-au pus-o toti, intr-un moment sau altul, dintr-un motiv sau altul, din cele mai vechi timpuri.
Religia a aparut odata cu momentul in care ti-ai descoperit mainile, organele vizibile si apoi te-ai minunat ca mai ai si altele nevazute(inima, creierul, glanda tirioda, etc,).
Se chinuie omul, de infinit timp, are uneori revelatii, alteori este suparat, mai observa ca nu poate decide prin vointa lui totul, nici prin a altora. Uneori mai observa, e drept, in decursul vietii pamantene, ca mai si moare.Trebuie sa multumesti sau sa injuri pe cineva! Daca te duce mintea, nu o sa injuri prietenii, nici dusmanii, si atunci Il descoperi pe Bunul Dumnezeu! Vazand ca are si niste porunci (mai tarziu-dupa gradinita)incerci sa nu le respecti! Vezi consecinte. Apoi incerci sa le respecti. Vezi alte consecinte(daca mai apuci).
M-am nascut in Crestinism, dei sunt crestin ortodox.Crestinism e un nume pe care si-l aroga, capusar multe comunitati.
Daca vorbesc despre Crestinismul generic (ortodox) am o parere foarte buna, mi-a gasit raspuns la toate intrebarile pe care mi le-am pus, dar am si intrebari pe care Nu mi le-am pus. Inca. Dar am Credinta ca ma reprezinta.Am studiat, mai mult sau mai putin si alte credinte, nu difera, din ce am inteles pana acum decat cu o constanta (pe care o numesc traditie), de Crestinismul meu.

| Deaad a răspuns:

Despre religie in general nu am o parere atat de proasta.Este una proasta, dar nu asa mult.
Unele religii au culturi si obiceiuri interesante.Cum e paganismul.
Despre credinta in Divin sau in Dumnezeu? Nu am nimic cu oamenii care cred, doar sa nu mi-l bage mie pe gat pe dumnezeul lor.
Cum mi se pare crestinismul?
Cea mai proasta religie.Si una dintre cele mai razboinice,cele mai sangeroase,care a facut multe rele in trecut(de exemplu crestinizarea nordului cu forta, distrugerea a sute de temple pagane, iar acei oameni nu au avut nici o vina; inchizitia, cruciadele datorita crestinismului etc etc.)
Ca filosofie, de asemenea mi se pare stupida.Indeamna la slabiciune(intoarcerea celuilalt obraz), bunatate irationala(iubirea dusmanilor), foarte multe legi care nu sunt deloc gandite bine si nu in cele din urma, existenta uneia dintre cele mai scarbe institutii de pe Pamant:biserica ortodoxa sau catolica.