Admit faptul că nu e o carte ușor de citit și înțeles. Desi m-am născut într-o familie creștină nu am luat Biblia de la sine înțeles. Am căutat argumente ale veridicității ei. Citesc din ea pentru a înțelege mesajul ei, nu cu ideea preconcepută că ar trebui sa îmi spună ce vrea eu sa cred. Deși pare greu de crezut e carte fascinată, exactă și logică.
Nu cred că așa ușor devine cineva ateu. Mai degrabă sunt o mulțime de acumulări... Revenind la incest, această noțiune, apare la aproximativ 2500 de ani după evenimentele despre căsătoria lui Cain. Prin Lege sunt interzise căsătoriile între rude apropiate. De ce erau permise la începutul istoriei umane și ulterior sunt interzise astfel de uniuni. Biblia consemnează că la crearea lor Adam și Eva erau perfecți fără a cunoaște boala și moartea, fără defecte genetice. La 2500 de ani distanță omenirea era, din punct de vedere al sănătății departe de începuturi. Legea împotriva incestului a fost dată tocmai pentru a proteja națiunea Israel de probleme care ar fi putut apărea prin consangvinitate. Pe de altă parte la atâția ani distanță erau suficienți oameni pe pământ de unde să îți alegi un partener.