| MadScientist a întrebat:

Ce dovada aveti ca nu exista Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Never4ever a răspuns:

Am 4 dovezi:
1.Copiii ce mor de foame,orfanii,femeile ce isi parasesc copii, violuri, omoruri, furturi, femeile ce isi parasesc nou-nascuţii. Unde e Dumnezeu în toate astea?
2.Cine l-a creat pe Dumnezeu? A existat din totdeauna? dar poate si noi oamenii am existat din totdeauna..nu?
3.Cum s-au inmulţit oamenii? Adam şi Eva au facut multi copii(sa zicem)si copiii ăia cum sau inmultit? Frate si sora? Nu e normal.
4. Existenţa a cateva mii de religii, fiecare cu legenda si povestea ei.Asta dovedeşte ca nici una nu e adevarată.
Fundă?

| martzian a răspuns (pentru Never4ever):

Tu ai venit cu 4 „dovezi" care in nici un caz nu indica faptul ca Dumnezeu nu exista.Din contra, as zice, te duc cu gandul la existenta Lui.
„1.Copiii ce mor de foame, orfanii, femeile ce isi parasesc copii, violuri, omoruri, furturi, femeile ce isi parasesc nou-nascuţii. Unde e Dumnezeu în toate astea?" – Aceasta este, in cel mai rau caz, o dovada a existentei lui Dumnezeu. Nu il putem blama pe Creator in conditiile in care ne traim viata asa cum ne place. Iar mizeria asta morala, fizica, spirituala este consemnata in Biblie.

„2.Cine l-a creat pe Dumnezeu? A existat din totdeauna? dar poate si noi oamenii am existat din totdeauna..nu?" – Dumnezeu a existat dintotdeauna – corect. Omul, insa, NU! „Dovada" ta e caraghioasa. Daca vrei sa crezi ca oamenii nu au existat dintotdeauna, stiinta te contrazice. Acolo chiar poti dovedi ca asa este...

„3.Cum s-au inmulţit oamenii? Adam şi Eva au facut multi copii(sa zicem)si copiii ăia cum sau inmultit? Frate si sora? Nu e normal." – Noi credem ca pacatul a afectat lumea in care traim. Vorbim de o involutie a ei. In locul tau m-as minuna cum a interzis Biblia incestul, cu multe mii de ani INAINTE ca stiinta sa stie de ce! Incestul a devenit pacat doar atunci cand Dumnezeu l-a interzis - la inceput NU ERA PACAT. Iar, cum spuneam mai sus, Dumnezeu l-a interzis pentru ca EL STIE in ce mod ne afecteaza dpdv genetic. Prin urmare dovada ta este PENTRU si nu IMPOTRIVA existentei Lui.

„4. Existenţa a cateva mii de religii, fiecare cu legenda si povestea ei.Asta dovedeşte ca nici una nu e adevarată." – Existanta multelor religii false nu dovedeste nimic. Biblia ne invata despre idolatrie, iar ea este singura „poveste" ale carei profetii se implinesc intr-un mod covarsitor. Asta inchide gura carcotasilor – cel putin pe cea a celor onesti.

„Fundă?" – Ai primit ce ai vrut. Eu nu m-as mandri prea tare cu ea... happy

| Never4ever a răspuns (pentru martzian):

Ma rog...fiecare interpreteaza si spune ce vrea despre argumentele(dovezile)pe care le-am dat.Tu le poti lua cum vrei.

| martzian a răspuns (pentru Never4ever):

E bine ca te rogi... Daca ai si argumentele la tine, le asteptam. Daca nu, iti doresc o seara buna!

| PedoBarbie a răspuns (pentru Never4ever):

Bun răspunsul. Excelent.

| AlexiaDucesa2005 a răspuns (pentru Never4ever):

Mare dreptate

| aimullah123 a răspuns (pentru Never4ever):

1) De diavoli ai auzit? Astia pun oamenii sa faca tot ce ei nu pot face de ex: violuri, omoruri si ce ai mai scris tu pe acolo. Cel mai usor te minte diavolul cand te face sa crezi ca nu exista pentru ca atunci iti este usor sa crezi ca nici Dumnezeu nu exista
2) "Crede si nu cerceta". Dumnezeu a existat din totdeauna. Nu are inceput si nici sfarsit
3) http://www.ortodoxiatinerilor.ro/......ncest.html
4) Aici nu te pot contrazice. Exista foarte multe secte dar una singura este religia in care il cunosti pe Dumnezeu. Aceasta este ortodoxia

| Zamfir_Eduard_2001 a răspuns (pentru Never4ever):

La a 3-a dovada, Adam si Eva au facut in primul rand 2 baieti Cain si Abel. Deci cum au facut cei 2 copii, Cu Eva?

38 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nici macar una!

| ramona30 a răspuns:

Sunt atat de multe dovezi incat mi-este mai usor sa le impart in categorii:
1) Nu poate exista o fiinta cu atributele acordate lui Dumnezero (adica atotputernica, omniscienta, omniprezenta etc). Daca e nevoie le iau pe fiecare in parte si le explic;
2) Dumnezeu nu face ce ar trebui sa faca portivit fisei postului (lipsa dreptatii, bebelusi arsi de vii in maternitati, existenta taxelor de inmormantare, botez, nunta, existenţa a cateva mii de religii etc.)
3) Biblia este plina de greseli (in special istorice) si este copiata din alte carti religioase mai vechi.

| martzian a răspuns (pentru ramona30):

"Sunt atat de multe dovezi incat mi-este mai usor sa le impart in categorii:" - din pacate ai uitat sa raspunzi, pierzandu-te in 3 categorii.

"Nu poate exista o fiinta cu atributele acordate lui Dumnezero (adica atotputernica, omniscienta, omniprezenta etc)." - De ce? Si daca asta este o dovada, ce dovada ai pentru alternativa creatiei?

"Daca e nevoie le iau pe fiecare in parte si le explic;" - Te rog sa le iei pe rand. E nevoie, pentru ca esti in eroare si ii duci si pe altii acolo...

"Dumnezeu nu face ce ar trebui sa faca portivit fisei postului" - Care este fisa postului lui Dumnezeu? Daca te uiti in Biblie acolo se spune ca pacatul pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu. Prin urmare noi suntem cei care "incalca fisa postului". Cum putem acuza divinitatea de propriile fapte? Si cum ai mai scrie aici daca El - Dumnezeu - nu ar avea rabdare cu cei pacatosi?

"Biblia este plina de greseli (in special istorice) si este copiata din alte carti religioase mai vechi." - Probabil ca ai citit in cartea de bucate. Erori vor gasi in Biblie doar cei certati cu studiul...

| Inferno a răspuns:

Nu exista dovezi, deci nu an nimic.

| nesuferit a răspuns:

Ca sa intelegi cat de penibila e intrebarea ta :
Ce dovada ai ca nu exista zeul capdepenis?

| Thunderstruck a răspuns:

Pai in primul rand cel care afirma trebuie sa dovedeasca...Dar daca ar fi sa-ti spun de ce nu cred in Yahve, ti-as zice ca Biblia la cate contradictii are nu are cum sa fie o carte de la Dumnezeu, faptul ca traim pe o Planeta departe de a fi perfecta, faptul ca mi se pare mai logic ce zic oamenii de stiinta in zilele noastre decat ce-au zis niste evrei acum 2000 de ani, faptul ca istoria se repeta, religiile mor si se nasc...N-as putea sa concep o viata in care sa cred in Dumnezeu, pur si simplu nu-mi place ideea asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Thunderstruck a răspuns (pentru MadScientist):

N-ai de unde sa stii cum e sa fii ateu pe moarte... Poate ai dreptate ca e trist, e normal, dar daca as avea toate conturile incheiate, as sti ca am lasat o familie in urma, ca se pot descurca si fara mine nu m-ar deranja foarte tare sa mor, poate doar frica asta de necunoscut... Poti sa te impaci cu gandul asta, parerea mea.

| Duucu a răspuns:

Siretul tau dezlegat.

| Duucu a răspuns (pentru MadScientist):

Daca era legat, inseamna ca God is real si invers.

| RAY a răspuns:

Ce dovada aveti ca nu exista zeus?

eu stiam ca cel care afirma trebuie sa dovedeasca si nu cel care u afirma nimic, apropo ateii ce afirma sunt curios sa stiu? sunt curios cati ani ai?

| RAY a răspuns (pentru MadScientist):

Nu poate dovedi inexistenta cat de ilogic suna, stiinta dovedeste ce exista nu fanteziile unor oamenii, esti impartial si in cauza lui alba ca zapada?

| RAY a răspuns (pentru MadScientist):

Exista o forma de ateism care inseamna absenta unei afirmati asupra existentei lui dumnezeu se numeste ateismul alab, e cea ce ai scris tu nu afirma, infirma nimic

| hate1t4ll a răspuns (pentru MadScientist):

Doar pentru ca la un moment dat stiinta nu este capabila sa explice ceva, nu inseamna ca nu va putea in viitor sa o faca.
Total off-topic, stiu.

| M25M a răspuns:

Ce dovada aveti ca exista?

| martzian a răspuns:

Stiinta nu are inca "dovezi" stiintifice care sa-i confirme propriile elucubratii si roade ale imaginatiei - banuieli anticreationiste nefondate. Iar "dovezile" de pana acum au fost TOATE contrafacute. Vezi exemplul omului de la Piltdown - dovedit a fiind fals ceva mai tarziu sau fragmentul de magar care a fost confundat (in 1980) cu un stramos al europenilor.

Unul dintre motivele pentru care sunt iritat de cei care cer dovezi PENTRU existenta unui Dumnezeu transcendent este tocmai lipsa de dovezi pentru propriile teorii formulate de o parte a lumii academice. Iar prostia e ridicata aici la rang de cinste - ma refer la homo-constipatus (o noua rasa: maimuta de TPU).

| Seby90 a răspuns:

Faptul ca nu gasim o dovada ca el sa existe reprezinta o dovada ca el nu exista.

| Zenit313 a răspuns:

Nu putem demonstra ca NU exista Dumnezeu, dar nu avem nici cea mai mica dovada care sa-i ateste existenta.

| Ramona000 a răspuns:

Eu totusi cred ca exista parerea mea

| rocco09 a răspuns:

Dovada e raspuns prietene, nu intrebare fara raspuns!

| Never4ever a răspuns:

Mersi pentru funda.

| Ƨirenia a răspuns:

Si nimeni n-a dat un raspuns concret...asta inseamna ca nici ei nu-s siguri ca nu exista.

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

Isus mi-a raspuns rugaciuni, ca si cum va face pentru toti ce se poocaiesc

Din experienta zic ca Lui Dumnezeu ii pasa de cei ce vor sa faca Voia Lui.
Cum a promis in Cuvantul sau, ca Dumnezeu sta departe de pacatosi dar asculta pe cei drepti

Aia e legea, nu ai cum sa o schimbi, happy
Dumnezeu a zis si a infaptuit

| savvy12 a răspuns:

Uite dovada -> ( )

| savvy12 a răspuns (pentru MadScientist):

Imaginatia mea, stai linistit/a nu trebuie sa ma intelegi...

Întrebări similare