| RAY a întrebat:

Ce e mandria, care mandrie e pacat si care nu e?

Cand diavolul L-a ispitit pe Iisus Hristos a facut-o pe inaltimea unui munte. Nu s-a coborat in adancul suferintelor si umilintelor, asa cum Dumnezeu Tatal a facut mai tarziu cu Mantuitorul, ci L-a ridicat pe loc inalt, fagaduindu-I lucruri mari: imbelsugare, slava omeneasca si stapanire asupra lumii intregi. Facea multe fagaduinte, dar putea el, oare, sa dea ceva? Nu, pentru ca el insusi nu are nimic, decat numai rautatea, mandria si focul iadului.

https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/mandr ia-68680.html

Răspuns Câştigător
| chuckmanson a răspuns:

Într-o conversație cu mine i-ai numit pe hinduși și budiști sataniști și păgâni iar acum cand cineva îți critică dogma îl întrebi cu ce drept o face? Voi fanaticii creștini aveți o ipocrizie în voi de ajunge la cer!

90 răspunsuri:
| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

De fiecare data, fata in fata cand gresesc pe cineva.
Internetul e exclus din ecuatie.

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Să crezi tu că ți-l dau. Din moment ce ai mințit că ști Biblia mai bine ca noi și că ești mai "credincios", asta rămâne exclus. Dacă îți ceri scuze îți dau.

Te luai de gramatica mea. Hate, nu heate laughing. Să te mai iei data viitoare.

| Celcestietot a răspuns (pentru LupusDei1993):

Așa se pare. Lasă-l frate în pace, că tot nu o să înțeleagă.

Lasă mă Ray, că eu știu ce însemna. Tu nu ai folosit cum trebuie cuvântul.

| RAY explică (pentru Celcestietot):

Asta e mandrie a nu recunoaste propile greseli, ti ai cerut vreodata iertare?

| danut a răspuns (pentru RAY):

Isus NU a facut minuni pentru oricine ci doar pentru cei ce aveau sanse sa scape de pacat. Isus NU A FACUT minuni la cererea preotilor sau a conducatorilor romani. Citeste Biblia.

| RAY explică (pentru danut):

Eu am scris altceva, ca nu a vindecat doar de a lui

Da eu ce ți-am propus într-un mesaj? Nu era vorba de mine, ci de tine aici în comm. Nu mă întreba tu pe mine, tu răspunde primul. Oricum, și dacă îți dau sursa, cu ce te ajuta, că tu nu crezi în nimic? Tu tot pe teoria evoluționistă mergi, așa că nu te ajuta cu nimic în viața vorba mea. Ești pus pe ceartă mereu și pe batjocură. Eu am incercat să fiu om cu bun simt, dar cu tine nu se poate, și asta din cauza ta. Oricum râzi pe la spate de credincioși, deci...

Ce legatura au textele citate de tine cu mandria si CINE te-a facut pe tine JUDECATOR al crestinilor? Esti arogant si obraznic in loc sa fi UMIL.

NU ai posibilitatea de a judeca ceea ce NU intelegi.

Eu sunt crestin cumva? voi sunteti, prin comportamentul vostru demonstrati ca nu sunteti mai diferiti

Hai cu versetul ala

Tu ai judecat budisti, hindusi, nici nu le intelegi

Nu vin cu versetul, pentru că ești cum am menționat. Nu spuneai tu de creștini cum că ar fi din grotă, din evul mediu, înapoiați etc?

Ai scos din context, contextul era altul, am scris ca conform unui sondaj facut pe TPU se regaseau in categoria dogmatici, bigoti, inchisi la minte ce nu e adevarat din asta, inclusiv danut care e aici a spus ca niciodata nu iti va schimba credinta

Pai ce, tu îți vei schimba credința ta în Darwin vreodată? Ești la fel că el și îl acuzi.

Desi catolici au credinta in darwin tu te auzi

Da tu nu ești creștin. Vorbeam strict de tine ateule, nu mai ocoli subiectul. Nu ești în stare nici macar să recunoști ceva.

Ai ma bun simt, educatie cand vb cu cineva

Unde era sfântul lui Darwin...

E o vorba romaneasca zice: pacatosul pe limba lui piere. A spus cineva ca suntem diferiti, suntem si noi niste pacatosi DAR recunoastem acest liucru si ne POCAIM de faptele noastre dar voi nu va pocaiti si explodati de manmdrie fata de noi.

Nu,nu recunoasteti

Tu habar nu ai ce am facut eu dar faci "judecati" de valoare. Eu am citit despre brahmani, vede si yoga inainte sa te nasti tu si probabil parintii tai inca mergeau la primara.

Ce sa recunosc?

Deci eu nu am habar, tu ai habar, tu stii totul eu nu stiu nimic, tu esti sfant eu pacatos, asa e o conversatie cu tine

Nu dragule, eu nu sunt sfant ci doar un pacatos care cauta iertarea dar tu esti eruditu lumii.

Sa stii ca a lua aproapele in deradere este pacat, in fapt daca ai fi crestin cu adv mai intreba cu ce te pot ajuta, baza crestinismului este iubirea nu glumele, misto, bataia de joc

A-ti arata adevaratul caracter nu inseamna ca iti iei aproapele in deradere dar voi ati citit ca un crestin "intoarce " si celalat obraz cand este lovit DAR ati uitat sa cititi ca Dumnezeu a spus ca un crestin sa fie INTELEPT si sa se comporte ca vulpile si sa nu se lase umilit de toti neavenitrii de pe lumea asta. Vrei stima, ofera respectde de nu, CE vei da aia vei primi. Si nu mai astepta ca un crestin sa fie bataia ta de joc injosindui credinta si Creatorul.