| Steregoi a întrebat:

Ce e scris sa se intample se va intampla. Inversunarea necredinciosilor de pe TPU este prezisa in Biblie. Inversunarea sau secularismul din lume. Apocalipsa 17, 18. Ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| BogdantheDreamer a răspuns:

Omnisciența nu înseamnă intervenția în libera voință a oamenilor.

21 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

E normal.Totul e un program ce trebuie să se împlinească orice ar fi.Nu cred că liberul arbitru al omului poate fi manipulat, dar în schimb spiritul de turmă va domina rațiunea omului, iar cei ce au inventat acest program cunosc acest lucru.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DeyCj):

Cand am chef sa mai rad citesc ce mai scrie Steregoi.

| Steregoi explică (pentru anonim_4396):

Daca razi sa fii si fericit. Daca razi numai in batjocura nu esti fericit.

| SG1995 a răspuns:

Că tragi prea multe substanțe.

| Steregoi explică (pentru SG1995):

Si ce e rau cand trag pe nas multe miresme de la flori, de la o mancare buna aromata?

| SG1995 a răspuns (pentru Steregoi):

La lipsa de coerența pe care o manifesti numai miresme de flori n-ai tras. laughing
A mai venit azi una spartă la mine când eram în parc să-i zic iubitului că a plecat când se trezește, mi-am luat tălpășița. laughing

Stii vreo planta obisnuita si la indemana din Romania care poate fi folosita ca drog in stare naturala si fara efecte adverse? M-ai facut curios. happy

| SG1995 a răspuns (pentru Steregoi):

Habar nu am, macul din care orice chimist poate extrage morfina, canepa. Naiba știe, dacă ești curios documentează-te.

################

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Daca e ceva scris sa se intample, inseamna ca liberul arbitru nu exista, deci Dumnezeu e raspunzator pentru toate relele din lume.

| Steregoi explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Dumnezeu e cel mai mare ghicitor. Omul care bifeaza numerele castigatoare e raspunzator de numerele castigatoare la loto? happy

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Dumnezeu e ghicitor, cate tampeni scrii omule, ghicitul e interzis in biblie

Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca să fiţi ai Mei. Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor." (Levitic 20:26-27)

am senzatia ca tu isi bati joc si de teisti si de atei baiete

| Steregoi explică (pentru RAY):

Dumnezeu nu vrea rivali in ghicitorie si de aceea interzicea ghicitul.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Omniscienta este diferita de "a fi scris sa se intample"
Faptul ca tu stii ca se va intampla un lucru nu este la fel ca acel lucru sa se intample pentru ca asa ai zis tu.
De exemplu: "stiu ca ploua" vs. "ploua pentru ca asa am spus eu"
Tu il sustii pe Steregoi, deci esti de acord ca ceva "este scris sa se intample". Asta inseamna ca si tu esti un crestin care, involuntar, da vina pe Dumnezeu pentru toate relele care se intampla. Crestin prefacut, de altfel.

Un jucator la loto doar bifeaza. Dumnezeu alege lozul castigator. Ca doar Dumnezeu a facut si ruleta sau libertatea de alegere. Masinariile autonome iau decizii singure si proiectantul lor stie in ce situatie se va impiedica masinaria.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Steregoi):

Iar. "Dumnezeu alege lozul castigator." Cum Dumnezeu e omniscient, stie cine e proprietarul biletului inainte de a-l extrage. Deci Dumnezeu ii face un favor acelei persoane. In ce masura mai exista liberul arbitru daca Dumnezeu favorizeaza unii oameni? Unde mai e meritul lor?

Nu am facut o analogie completa.

| Romanul86 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu există destin moral. Există destin doar cum zice Sf Vasile cel Mare că ne naștem și murim.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Omnisciența nu înseamnă intervenția în libera voință a oamenilor.

| AC4S4 a răspuns:

Eu zic să nu mai pui întrebări de umplutură. Tu nu dorești un răspuns, vrei doar să răspândești o idee.
Sunt, în mare parte, de-acord cu tine, dar majoritatea întrebărilor tale au ca scop propaganda.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Bravo,nota 10, meritati fundita

| PreaDistinsul a răspuns:

Si tu ai fost prezis in Biblie, nu-ti spun versetul, cauta-l.