Exista foarte multe teorii despre "inceputuri". Cea mai recenta era cea a universului-holograma. Poti sa crezi si in multivers daca doresti. Insa cele mai multe dovezi aduse in sprijinul unei teorii fac referire la Big Bang.
Ai pus o intrebare gen "oul si gaina"!
1,universul a inceput prin acel big bang, dar de care inceput vorbim? si teoria lui Mclaren12 poate fi adevarata, se poate ca universul sa aiba cicluri de inceput si sfarsit, cine stie
Acum 1 minut | Nilsson a răspuns:
"orice trebuie sa aiba un inceput."
Consider aceasta afirmatie ca fiind o prezumtie gresita.
Mintea noastra limitata nu poate intelege ce e dincolo de limitele ei, unii se incapataneaza sa nege acest lucru.
ca mintea noastra are limite nu inseamna ca dumnezeu este raspunsul la toate sau ca exista
Si prin asta vrei tu sa spui ca ajungi la Dumnezeu? Ok. Regula ta tampita se aplica si aici. Ce era inainte de Dumnezeu?
Dupa afirmatiile tale, si Dumnezeu are un Dumnezeu care are un Dumnezeu. Deci tot zeului gresit te rogi.
(am asociat intrebarea cu categoria la care e pusa)
"orice trebuie sa aiba un inceput."
Consider aceasta afirmatie ca fiind o prezumtie gresita.
Mintea noastra limitata nu poate intelege ce e dincolo de limitele ei, unii se incapataneaza sa nege acest lucru.
De ce Universul trebuie sa aiba un inceput? Suna a contradictie dar cum ar putea cineva sa conceapa inceputul Universului atata timp cat inainte de existenta Universului nu exista absolut nimic care sa poata cauza nasterea sa? Mintea omului nu poate concepe infinitatea, motiv pentru care nu poate concepe faptul ca Universul nu are un inceput. Am auzit ca si ceva fizica cuantica sustine teoria Universului infinit care era acceptata pana s-au bagat evreii pe fir prin teoria Big-Bang, teorie creata pentru a manipula mintea omului de rand care realizeaza ca zeul biblic este o minciuna care nu a creat nimic, asa au aparut ateii, oameni ignoranti a caror minte este limitata de asa zisa autoritate numita "stiință", un domeniu practic plin de interese si coruptie asa cum este si in medicina, economie, politica etc.
Unii spun ca inainte de Big Bang nu exista timp, deci intrebarea "Ce exista inainte de Big Bang?" nu are logica deoarece nu poate exista "inainte de" fara timp.(fiindca "inainte se" afirma ca exista un timp)
Si eu sunt confuz, si nu inteleg cum poate sa fi inceput Big Bang-ul fara timp, sau cum sa existe orice, fara timp, dar eu nu sunt om de stiinta. Poate sunt noi descoperii de care nu am aflat inca, oricum.