Apostazia este lepadarea de credinta. Multi oameni renuntau la credinta in timpul prigoanelor romane, pentru ca nu puteau suferi torturile (prajirea, fierberea in ulei, jupuirea de piele).
Buna,
Parca era renuntarea la religia ta (uneori in vederea trecerii la alta religie).
Este o practica interzisa (aceasta renuntare) de marea majoritate a religiilor. Aceasta deoarece nimeni nu vrea sa isi piarda adulatorii si deci si pe cei care aduc bani.
Parca in tarile din orient si nu numai de religie islamica, acesta practica este pedepsita legal.
Banuiesc ca a aparut inca de cand au aparut si religiile.
MULTUMESC daca doresti citeste in Faptele apostolilor 20:28-30; 2Tesaloniceni 2:1-3;(Matei11:25) Daca doresti acceseaza Www.jw.org/ro si cauta subiectul apostazie. O ZI BUNA.
Nu are legatura. Cauta www.jw.org, la acest subiect. APOSTAZIA.
Merci mult, dar tipul acesta de secta, "Martorii lui Iehova" nu sunt, personal, pe gustul meu.
Nu sunt, pentru ca nu-i cunosti, nu stii ce reprezinta, dar daca vrei, poti sa faci un pasulet, ca sa vezi principiile lor, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la religia ta, ci doar pentru ca sa ai mai multa cunostinta. Vezi care este de fapt mesajul pe care ei il transmit, ca de aceea le spune martori, pentru ca marturisesc ceva ce multi nu stiu. Daca doresti citeste Daniel 12:4. Isaia 43:8-12.
Cred ca ai dreptate. Dar nici nu vreau sa ii cunosc. Nu am de gand sa aprofundez interpretarea specifica fiecarei secte a crestinismului.
Ca orice alta secta (sau religie) are nevoie pentru autosustinere de bani. La final este doar o alta metoda de a aduna bani de la cei pe care ii are in curtea sa.
Din ce am vazut (si da ai dreptate, nu cunosc) dar vorbesc metaforic, fiecare secta are pe cineva care i-a dat drumul si care este considerat coleg de banca cu Isus. In singurul caz pe care il stiu, "invatatorul" chiar il certa un pic pe Isus (nu stiu daca chiar la nivelul de batut obrazul) ca nu mai vine si pe aici.
Asa ca decat sa merg cu o firma mica, mai bine merg la o firma mare.
Si da, m-am uitat foarte rapid pe site-ul acela al martorilor. Nimic nou. Doar promisiuni ca totul e de bine. Pot sa marturiseasca si in continuare. Insa la ce care cred in ei...
Si ISUS si apostolii au participat cu lucruri de valoare la templu, dar este important, sa stii pentru ce scop iti aduci aportul. ISUS a vorbit despre doua cai : una larga pe care intra multi si duce la distrugere, si o cale ingusta pe care intra putini si duce la viata vesnica. Daca vrei citeste in ISAIA 65:1, 2; Isaia 48:17-20. citeste cu atentie si rabdare. Mai vorbim.
Specificam -,, lepadarea de credinta adevarata, potrivit cu Faptele apostolilor 20:28-30; 2Tesaloniceni 2:1-3.Deci unii sau indepartat din dorinte egoiste, marsave, pentru ca Satan le-a stat tot in picior si i-a castigat, altii din diferite slabiciuni materialiste. MULTUMESC
Sunt vreo 2000 de "credinte adevarate"; eu am cunoscut de aproape oameni dintr-o astfel de credinta "adevarata" si sunt satul pana in gat. Si pe urma, Dumnezeu nu putea sa lase parasiti oamenii dintr-un rastimp de 2000 de ani pana sa trimita un profet salvator american.
Daca nu stii, pe langa multele credinte "adevarate" de import, exista si una autohtona. Stii care e aia?
Numai 2000? Sunt chiar zeci de mii...
Ideea aceasta cu "pasuletul" pentru a vedea "principiile lor" seamana cu o invitatie pentru un pestisor sa intre "putin" in undita pentru pentru a vedea cum e sa fii "convins" si manipulat spre ceva.
Dupa aceea vezi tu... Tocmai, ca nu mai "vezi" si distingi nimic altceva apoi
Bine, in acest mod nu procedeaza doar o singura grupare ci mii si mii!
Un "studiu" oferit de o grupare nu este altceva decât un curs de "initiere" in gruparea respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare a unui mod gresit de a ''privi" lucrurile.
Apostazia e renuntarea deschisa la o credinta. Cand cuvantul este scris cu majuscula si insotit de afirmatia ca ar fi aparut strict candva, apostazia reprezinta si un pretext legitimator pentru aparitia tardiva a unui anumit cult crestin.
Are, cum sa nu aiba.
Nu va spune seful la adunare ca este un drept fundamental al omului sa-si schimbe credinta?
Iar in Geneza 14:4 este scris pentru prima data.
Dar cum voi aveti alta traducere este posibil ca sa nu stiti.
Cuvantul grec "apostasia" vine de la verbul afistemi, iar substantivul inseamna abandon, dezertare sau revolta.
In faptele apostolilor 5:37 este folosit in acest sens(apèstese)
Dar cum spuneam este posibil sa vorbim despre traduceri diferite.
Pacat ca poza de profil, te arata a fi serios, dar stii ce spune biblia : Limba il murdareste pe om. Atat poti tu, atat dai.
Da, din vremea lui Isus, el a spus ca nu va veni sfarsitul, pana nu va veni, MAREA APOSTAZIE.A aparut dupa moartea apostolilor si s-a raspandit cu repeziciune.
O sfidare directa adusa lui Dumnezeu este faptul de a considera ca dupa ce Fiul lui Dumnezeu a venit la "plinirea vremii" oamenii sa nu fi fost pregatiti sa primeasca SI SA PASTREZE invataturile Sale...
Inseamna ca Dumnezeu S-a inselat? Cine poate cuteza sa creada blasfemia aceasta?
Hristos a mărturisit că Biserica este Una singură, alături de care va rămâne până la sfârşitul veacurilor, deci SI EA VA RAMANE NEATINSA:
- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27
Sau:
"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi BISERICA MEA şi porţile iadului nu o vor birui."( Matei 16, 18. )
"Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."( Matei 28, 20.)
Unde exact a mentionat el aceasta notiune, atat de grav redactata: MAREA APOSTAZIE? Si cum ati reusit voi sa estimati amploarea fenomenului?
Nu te supara, fratii neoprotestanti din Virginia au o astfel de biserica. S-a dat si la televizor, o gasesti si pe net. Eu doar discutam cu Milan despre fenomen.
Deci nu-i vorba de ce dau eu, e vorba de ce dau fratii din America.
Da, cauta in MATEI 13:25;! 2Tesaloniceni 2:3; 1Timotei 4:1, 2; 2Timotei 2:18; 2Petru 2:1; 1Ioan 2:18; Intruca ea a aparut dupa moartea apostolilor, cand in congregatia crestina s-au strecurat eretici, si chiar au indus in eroare pe cei ce au invatat adevarul, si multe concregatii s-au destramat. Si de atunci continua. Marele apostat Satan, el insusi renuntand la adevar, din egoism, si punand-ul pe Dumnezeu intr-o lumina nefavorabila inaintea omului, a reusit sa induca pe multi in eroare (Apocalipsa 12:7-12 ) care cu repeziciune au abandonat inchinarea adevarata, pentru ca inima lor nu a fost sincera.La fel sunt si azi, iata multimii de oameni renega adevarul, nu cauta sa infaptuiasca vointa lui Dumnezeu, ci -si cauta propriile interese si placeri. 2timotei 3:1-5.
nu consideri doar ca fratii tai din Virginia au mai multa credibilitate ca si Biblia? Fratii pot sa fie din orce parte a pamantului, nu este deosebire intre un neam si altul, inaintea lui Dumnezeu, este important sa sustina adevarul, bazat pe realitate si cuvantul lui Dumnezeu.
Citatele date de tine vorbesc de doua lucruri diferite: ereziile sectare, rupte de Biserica, fenomen institutional-religios, si lepadarea de credinta a omenirii, fenomen social-religios, premergator Sfarsitului Lumii. Biserica a luptat si lupta impotriva amandurora. MAREA APOSTAZIE, ca fenomen aparut dupa moartea apostolilor, marcand coruptia totala a Bisericii, nu are argument biblic. Este doar o interpretare a unui cult modern care isi cauta legitimitatea in trecut.
Dar raspunsul meu este chiar la subiect:
"Hristos a mărturisit că Biserica este Una singură, alături de care va rămâne până la sfârşitul veacurilor, deci SI EA VA RAMANE NEATINSA:
- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27"...
Bine, ti+am mai zis de multe ori, care este biserica sau congregatia lui Cristos? Citeste Luca12:22!, Matei 24:45: Apocalipsa 14:1-4! iata ei sunt BISERICA lui CRISTOS sau Noul Ierusalim sau MIREASA LUI CRISTOS. Te rog incearca sa fii realist, ca-ti va fi de folos
Auzi, si tu si Milan, vorbiti la fel,. Care Biserica a luptat impotriva apostaziei,? Unde spune despre intreaga Biserica, corupta?
Luca 12,22 - "Şi a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru viaţa voastră ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca."
Matei 24, 45 "Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?"
O.K. dar unde se vorbeste despre BISERICA in acele versete?
Cu siguranţă nu acolo, ci de exemplu aici:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
Auzi, de ce nu vrei tu sa studiezi Biblia. caci stii ceva, dar nu potrivit cunostintei exacte (Ioan 17:3; 2Corinteni 4:3, 4,5 ).
silvio întreabă:
AvalohAlyn întreabă: