Cartea vietii este regasita in Biblie in Apocalipsa in legatura cu judecata Lui Dumnezeu.
Apocalipsa 20 ''Apoi am văzut un tron mare şi alb şi pe Cel Ce şedea pe el. Pământul şi cerul au dispărut din prezenţa Lui şi nu s-a mai găsit loc pentru ele. 12 I-am văzut pe morţii mari şi mici stând înaintea tronului. Au fost deschise nişte cărţi şi a fost deschisă şi o altă carte, care este Cartea Vieţii. Morţii au fost judecaţi potrivit cu faptele lor, aşa cum erau ele scrise în cărţi. 13 Marea i-a dat pe morţii care erau în ea, moartea şi Locuinţa Morţilor[c] i-au dat pe morţii care erau în ele şi fiecare a fost judecat după faptele lui. 14 Moartea şi Locuinţa Morţilor au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta este a doua moarte: lacul de foc. 15 Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în lacul de foc.''
Oricine este mantuit prin Domnul Iisus Hristos si se intoarce la Dumnezeu, Dumnezeu ii scrie numele in cartea vietii. Dar cel care nu se intoarce la Dumnezeu si il respinge, si respinge moartea Domnului Iisus Hristos pe cruce, si alege sa traiasca in continuare in pacat ascultand de Lucifer, i se va sterge numele din cartea vietii.
Cat timp omul inca traieste pe pamant, cat timp inima inca ii bate, se poate intoarce la Dumnezeu, dar in momentnul in care a plecat de pe pamantul acesta si l-a respins pe Dumnezeu, nu se mai poate intoarce, destinul a fost deja ales, singur si l-a ales.
Zeul biblic nu avea bani sa-si cumpere o tableta si scrie intr-o carte chestii ca sa nu le uite.
A cam imbatranit si il lasa memoria.
Salut,
Ioan 14:6 Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si VIAȚA. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
Romani 3
21. Dar acum s-a aratat o neprihanire pe care o da Dumnezeu, fara lege - despre ea marturisesc Legea si Prorocii -
22. si anume, neprihanirea data de Dumnezeu, care vine prin credinta in Isus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred in El. Nu este nicio deosebire.
Efeseni 1:13 Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
Efeseni 4:30 Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
Înțelegi acum?
Sunt scriși în Cartea Vieții cei ce au dus o viață de sfințire: 1Corinteni 9
23. Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea.
24. Nu stiti ca cei ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul? Alergati, dar, in asa fel, ca sa capatati premiul!
25. Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji.
26. Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant.
27. Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.