| Elinelaaaa a întrebat:

Ce este Dumnezeu pentru tine?

24 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Creatorul universului.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O inventie a religiei

| Mayhem666 a răspuns:

Un personaj fictiv.

| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.

| StrongHeart a răspuns:

Dumnezeu este iubirea intrupata in Iisus Hristos, Sfanta Treime.
Nu exista altceva sa inlocuiasca golul pe care il simte omul in viata lui, de aia se spune ca daca nu il ai pe Dumnezeu, nu traiesti cu adevarat.

| mastadont a răspuns:

Pentru mine dumnezeu e o rămășiță a minții omului primitiv, o invenție prin care omul a încercat să scape de frica de necunoscut și să-și explice fenomenele lumii care ne înconjoară pe care nu le-a înțeles, pentru că, omul a preferat mereu să debiteze aberații în loc să recunoască faptul că este ignorant și nu știe anumite lucruri. E mult mai ușor să atribuim totul unui dumnezeu inexistent și să lăsăm lucrurile la voia întâmplării decât să cercetăm, să ne punem întrebări și să descoperim, astfel a apărut dumnezeu. Pe măsură ce omul scapă de ignoranță și descoperă tot mai multe din legile universului care ne înconjoară dumnezeu pierde tot mai mult teren, lucruri care o dată erau exclusiv domeniul divinității acum sunt cunoscute și înțelese, dumnezeul care o dată avea atâta influență în mințile predecesorilor noștri acum a ajuns să ocupe doar un colțișor întunecos, în curând omul se va debarasa de astfel de superstiții iar religia va deveni doar o amintire a epocilor în care omul era naiv, credul, neștiutor și ignorant.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Energia suprema si neinteleasa care a creat universul.

Răspuns utilizator avertizat
| AdioTPU a răspuns:

Pentru mine este Tatăl, confidentul și cel mai bun prieten al meu. Eu Îl percep pe Dumnezeu a fi energie, spirit, vibrație, o vibrație superioara, înaltă, pozitivă.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Dumnezeu este principiul creator si ontologic al tuturor lucrurilor, fara de care nicio existenta nu poate fi explicata. Big bang si singularitatea primordiala sunt simple teorii, nu realitati, ale unor cercetatori care cauta in alta parte explicatii, din cauza mandriei. Dumnezeu este o realitate revelata! Asa ni S-a revelat, ca o Fiinta in trei Ipostasuri dumnezeieste incepatoare, bunul Dumnezeu cel iubitor de oameni, care daruieste noua curatire de greseli.

| Ammqa a răspuns:

TOTUL. Fără El nu pot trăi, orice problema as avea El ma ajuta în bunătatea Lui cea mare și ma duce și în raiul Său, slavă Lui! Pot a am probleme pământești (cum ar fi, sa ma ajute la școală/servici, cu sănătatea, banii, mâncare, haine etc.) sau spirituale (cum ar fi, sa ma ajute sa ma pocăiesc mai mult, sa ma apropii de El, sa ma ajute sa ma las de anumite păcate sau greșeli etc.) si mi-a pregătit și un loc în rai, adică cât de minunată poate fi iubirea Sa?

| Akajhx a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Dacă ești ateu sau necredincios, nu trebuie să jignești, ok? Tu nu ai habar ce e acolo sus de poti sa răspunzi în halul ăsta. Scrie în Biblie în Ioan 14 parcă, ca Domnul Isus a mers în cer și ne pregătește un loc și după Se va întoarce după noi sa ne ducă acolo unde este și El. Dacă nu crezi, nu crede, vei fi tras la răspundere. Eu nu aberez și știu exact ce spun, astea nu sunt povesti de copii mici, crede ma. Dar e ok, nu mie îmi faci rău că mă jignești. Crezi ca ma afectează răspunsurile tale? Știu prea bine ca exista mulți atei/necredincioși care stau și comentează, dar nu mi pasă. Eu zic sa asculți de ceea ce zic, ptc la finalul vieții vei vedea ca exista ce ți am spus, dar va fi prea târziu...

| Elinelaaaa explică (pentru Ammqa):

Mai exact ce inseamna acel Totul pentru tine?
Cum te ajuta Dumnezeu mai exact?
Ce este raiul? Cum simti tu iubirea lui?

| Elinelaaaa explică (pentru Akajhx):

De unde stii ca ceea ce spui nu sunt povesti?
Ai citit biblia cu atentie?
Stii ce este biblia cu adevarat?

| Snannd a răspuns (pentru Elinelaaaa):

Literalmente TOTUL. Absolut orice problemă as avea El e de partea și îmi vrea binele, e minunat.
Ma ajuta și spiritual, când sunt căzută la pământ ma ridica, ma întărește, ma mângâie. Iar dacă s ar întâmpla să nu am ce sa mănânc, dacă ma rog Lui Dumnezeu ma va hrăni, nu ma va lăsa să mor de foame. (cunosc cazuri în care s-a întâmplat asta)
Raiul este un loc, sus în cer, pe care ni l a pregătit Domnul Isus și unde totul e minunat, perfect, fără niciun defect, niciun păcat, nicio stare grea, niciun plâns, NIMIC.
O simt în multe lucruri, e greu de descris, dar o simt în mine și e minunată

| Snannd a răspuns (pentru Elinelaaaa):

Am citit o aproape de 2 ori, și da, cu atenție, ca să înțeleg cu adevărat ce scrie acolo și sa rețin ce e important. Da, știu ce e Biblia din moment ce o citesc

| Vjchd a răspuns (pentru KronstadtRevival):

HA HA HA, ce amuzant esti
Cei botezați cu Duhul Sfânt vor fi ridicați în cer și vor merge în rai. Ai citit Biblia? Lucrurile astea sunt afirmate acolo. E inutila gluma ta, ptc eu știu adevărul și nu ma jignești. Eu as zice sa te gândești mai bine ce vrei sa faci cu viata ta, ca dupa ce mori nu mai poți schimba nimic...

| Holiday a răspuns (pentru Akajhx):

Un lucru e cert: misticismul nu a facut pe nimeni inteligent.

| Holiday a răspuns (pentru Vjchd):

Raiul si Iadul nu exista. Sunt doar instrumentele cu care sunteti dresati. Exact ca in cazul dresarii animalelor, sunt zaharelul si biciul. Numai ca astea din povestile mistice sunt fictive. Biblia e doar o poveste fara noima, care e folosita de unii in scopul obtinerii de beneficii de pe urma credulilor.

Întrebări similare