Saracii crestini, marginalizati intr-o tara in care ei sunt clar majoritatea(nu minoritatea).
Lumea care face asa ceva stii din ce categorie face parte si cel mai bine e sa treci cu vederea de ei, pentru ca o sa vada atunci cand le vine vremea si ar vrea sa dea timpul inapoi ca totul sa fie bine si va fi prea tarziu.
Un ateu adevarat nu rade de un crestin decat daca respectivul vrea sa-i bage pe gat viziunea lui crestina. Altfel, ateul adevarat e tolerant.
Ateul care nu crede in Dumnezeu doar pentru ca asa e moda, ala iti rade in fata.
Trebuie sa poti distinge intre doua tipologii atat de diferite de oameni.
De ce rahat ai spune ceva ce are legatura cu dumnezeu unui ateu. Tocmai tu esti ala care vrei sa ii bagi pe gat. Stii ca e ateu, evita subiectul. ignorantule.
Posteaza la categoria religie.ateule.ce cauti aici? ateismul e religie? care e ipocrit acum?
Ignorantule, am raspuns la ea cand era printre intrebarile fara raspuns. Nu dau niciodata pe aici. Stai calm.
Pai e ca si cum as venii eu la tine si ti-as zice ca mi-a adus mos craciun un logan, si as parea convins de asta tu cum ai reactiona? sau poate noi astia pacatosi ne tinem de scoala, muncim si ne vedem de treaba noastra fara sa incercam sa facem pe nimeni sa "ralizeze" nimic.
Probabil ca "oamenii din ziua de azi" incep sa te injure cand incepi sa faci prozelitism, nu cand iti exprimi in mod coerent si decent crezul tau.
De ce un ortodox nu se impaca cu un pentecostal s.a.m.d.
In cateva cuvinte, diferenta intre un credincios si un ateu s-ar putea exprima asa: Credinciosul crede ca toate celelalte credinte, in afara de aia a lui, sunt gresite. Ateul crede si el ca toate celelalte credinte sunt gresite, in plus una: aia a credinciosului. Nu e o diferenta mare.
Pare ca nu e o diferenta mare. Credinciosul crede intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului al tuturor celor vazute si nevazute Ateul nu crede in nimic. Gandeste-te asa: Un om are de raspuns la o intrebare si are mii si mii de variante de raspuns dar are dovezi ca doar una este corecta. Alt om are aceeasi intrebare si aceleasi mii si mii de variante de raspuns, si el are aceleasi dovezi ca doar una este corecta dar le respinge fiindca nu ii convine raspunsul. Acum zi tu este o diferenta mare sau mica intre cei doi oameni?
Nu contează ce spun alții.
Fiecare crede ce vrea și ce i se pare verosimil. Dacă te lași afectat sau manipulat de opinia publică înseamnă că nu ești cu nimic diferit față de ei.
Serios!? Din cate stiu eu, daca te declari ateu/satanist iti sare toata lumea in cap. Crestinismul e religia majoritara in lume si atat timp cat va ramane asa nu cred ca ai nici macar dreptul sa vi cu astfel de intrebari.
Fiecare are dreptul la o opinie proprie si fiecare vede lucrurile,indiferent de natura lor,intr-un anumit fel.O persoana care crede cu tarie in parerea personala,va nega din start orice alta varianta si din aceasta cauza apar atat de multe neintelegeri, mai ales pe tema religie, care este un subiect destul de delicat.In cazul de fata(religia),deciziile fiecaruia ar trebui respectate,nu contestate sau comentate, dar acest lucru nu se va intampla.E drept ca multi atei reactioneaza intr-un anumit fel cu privire la credinciosi, dar nici credinciosii(multi dintre ei)nu sunt deloc mai prejos.De aceea este bine sa nu se puna prea mult accent pe astfel de discutii contradictorii, intrucat un credincios convins nu va renunta la credinta lui, indiferent de contraargumentele ateului si invers.
Stiai ca asa va fi.fii tare in credinta.stii doar ca foarte putini vor fi cei salvati.fii printre ei.
Asa este, cei drepti vor fi chemati in rai. Atat tine Dumnezeu lumea, pana se va intregi numarul ingerilor cazuti din sufletele celor drepti. Asta inseamna ca daca ai totusi ceva pacate dar incerci sa le indrepti si faci voia lui Dumnezeu, cand va veni ziua judecatii nu va mai intra nimeni in rai pentru ca deja va fi atins numarul maxim? Sau si crestinii putini ramasi pe pamant care nu doresc cu niciun chip sa accepte cipul vor merge in rai pana la urma? Ca asta nu inteleg.
Imi pare bine ca gandim la fel.Lumea s-a schimbat si au uitat de Dumnezeu, trebuie intr-un fel sa-i ajutam, sa le limpezim mintea.
Care este dovada care aia dus-o? nu se accepta :citate din biblie, previziuni de genul ( in viitor vor fi razboaie, se vor naste copii cu 3 oua, vor aparea boli, ), povesti despre potop, inviere si alte prostii. Daca vrei sa am faci sa cred raspunde-mi la urmatoarele intrebari:
1. Cand si cum a aparut Dumnezeu? ( vei zice ca a existat din totdeauna)
2. Cum poate exista ceva fara inceput?
3. Cand sa hotarat ca trebuie sa faca universul? inainte sa faca universul unde exista Dumnezeu?
4. De ce a facut oamenii sub forma de maimute ( e dovedit stiintific ca am evoluat din maimute) si nu i-a facut direct oameni
5. De ce nu i-a facut pe oameni suficient de destepti incat sa nu manance din emrele alea? doar El God e perfect nu? a gresit tocmai GOD?
6.Cand la creat pe Lucifer ( dracu sau cum ii mai ziceti voi) nu stia ca el se va razvratii si va devenii rau? Daca nu stia inseamna ca nu e perfect nu? iar daca stia e doar un increzut care profita de puterea lui imensa si l-a creat pe diavol tocmai pentru a juca un joc macabru?
si mai am si altele dar astept raspuns la astea momentan
1. Dumnezeu a existat din totdeuna.
2. Este peste puterea noastra de intelegere cum poate exista ceva fara inceput.
3. Nu stiu cand a fost facut universul in care traim noi. Pe atunci nu existau calendare sau ceasuri.
4. Dumnezeu a facut omul om asa cum este in ziua de astazi, asa cum a fost acum doua mii de ani si asa cum a fost la inceput. L-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Faptul ca avem niste chestii in comun cu mainutele cred ca este doar ca sa ne fie testata credita. Adica cercetatorii spun ca noi ne asemenam cu maimutele ca avem ADN-ul nu stiu cum si ca avem degete opozabile ca si ele etc, acestea fiind considerate dovezi, unii oameni nu mai cred in Dumnezeu, aceia au picat testul.
5. Daca iti amintesti Dumnezeu a spus omului ca poate sa manance din ce pom vrea doar din pomul cunoasterii binelui si raului sa nu manance ca atunci negresit va muri. Omul a avut de ales intre a asculta de Dumnezeu si a asculta de Eva. A ales sa asculte de Eva, de aici reiese ca omul a avut libertate deplina inca de la inceput. Daca Dumnezeu voia ar fi putut sa intervina chiar cand Eva a pus mana pe mar. Dar nu a facut-o pentru ca asta ar fi insemnat ca omul nu ar fi avut libertate deplina. Tu zici ca nu au fost destepti si de aia au mancat din pom. Pai vezi tu, pomul acela se numeste pomul cunoasterii binelui si raului cu un motiv. Si anume ca nu cunosti binele si nici raul daca nu mananci din pom. Daca Adam si Eva ar fi fost creati cu minte sa nu manance din pom, atunci ei nu ar mai fi fost izgoniti din Eden si nu ar mai fi avut copii. Dumnezeu doreste ca toti copii Lui sa se mantuiasca si de aceea a ingaduit sarpelui sa ii ispiteasca pe primii oameni. Desigur ca ar fi putut sa il faca pe Adam direct pe pamant dar facandu-l in Eden, Adam a avut o sansa sa isi pastreze curatirea sufleteasca deoarece nu avea niciun pacat.
6. Dumnezeu este Atotstiutor, adica stie tot ce a fost, tot ce este, tot ce va fi si tot ce ar putea fi. lucifer a fost facut desavarsit in frumusete. Nu a fost facut din prima ingerul cu cel mai inalt grad, ci a avansat, a perseverat. Si pana la urma a ajuns la limita posibilului, mai sus nu putea sa se duca. Din nefericire pentru el, cat era de curat la suflet si se bucura de acces prin tot raiul si pe unde avea chef nu a inteles ca Unul este Dumnezeu Vesnic si nu a fost, si nu va fi niciodata altul ca El. lucifer a incercat sa se dea el drept Dumnezeu (mare prostie a facut) neintelegand ca savarseste un pacat atat de mare incat il va condamna la o eternitate de chinuri inimaginabile. Iadul a fost creeat odata cu caderea lui lucifer. Dumnezeu a facut tot ce a facut din dragoste fata de oameni, toate nenoricirile (cutremure, inundatii, alunecari de teren etc) au avut si au rolul de a il intoarce pe om catre Dumnezeu, de a il face pe om sa se roage si sa isi ceara iertare pentru toate pacatele. Asa si caderea lui Lucifer a avut rolul de a da omului posibilitatea de a alege ce vale sa urmeze. Omul poate sa aleaga calea cea dreapta sau nu. Iti dai seama ca Dumnezeu fiind Atotputernic putea sa il extermine pe Lucifer dar ce folos ar fi adus asta omului? Astept alte intebari.
Sunt crestini? Ce varste au? Sunt baieti sau fete? Cum se numesc? raspunde-mi la aceste intrebari si iti voi spune cum sa-i convingi.
Pai probabil ca unii nu cred.
sau le este ciuda, nu-i asculta! ignora-i! sunt rautaciosi doar pentru ca poate au avut o problema si nu s-a rezolvat, chiar daca s-au rugat sau asa...
Acesti oameni care nu cred in Dumnezeu nu au credinta si sunt tampiti rau. Fara Dumnezeu nu am exista. Acei oameni sunt un fel de atei doar ca sunt crestini sau alte religii care cred in Dumnezeu dar ei prefera sa nu o faca. Oamenii au devenit asa din cauza ca in Romania este politica NU CRED PANA NU VAD, si cum pe Dumnezeu nu-l poti vedea de asta lumea nu mai crede in el dar eu cred in Dumnezeu pentru ca mereu cand am greudati el ma ajuta. Funda?
Lor pur si siplu nu le pasa sau cred ca sunt ''mult prea tari'' pentru asta. lasa-i, lucrul important este ca nu e bine sa ii bagi in seama O.K?