Realitatea prin care sufletul nemuritor se uneste din nou cu trupul biologic (sau cu un trup spiritualizat daca e vorba de invierea generala de la sfarsitul lumii)...
Unul mai apropiat convietuirii cu sufletul:
53 "Fiindcă ceea ce este supus putrezirii trebuie să se IMBRACE IN NEPUTREZIRE şi ceea ce este muritor trebuie să se îmbrace în NEMURIRE. 54 Dar, când ceea ce putrezeşte se va îmbrăca în neputrezire şi ceea ce este muritor se va îmbrăca în nemurire,..."
Un anumit număr de oameni vor fi înviaţi la viaţă cerească şi vor primi corpuri spirituale la fel ca îngerii. Ei vor domni împreună cu Isus ca regi peste pămînt.
Romani 8:17Deci dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: da, moştenitori ai lui Dumnezeu, dar comoştenitori cu Cristos, cu condiţia să suferim împreună cu el ca să fim şi glorificaţi împreună cu el.
Pot sa-ti dau 100 de versete care sa arate ca si cerul va fi locul vesniciei. De ce incalci Biblia spunand ca se poate mosteni doar "pamantul"?
De ce incalci Biblia spunand ca doar "un numar de oameni" vor fi inviati, cand Evanghelia Sf. Ioan ne confirma ca toti vor invia?
Eu "o tin de coarne" si tu te incapatanezi iar si iar sa-mi spui ca-i ciuta, nu?
"să trăiască veşnic pe un pămînt pardiziac."? Tocmai ti-am spus ca "pot sa-ti dau 100 de versete care sa arate ca si cerul va fi locul vesniciei. De ce incalci Biblia spunand ca se poate mosteni doar "pamantul"?"
"doar un numar de oameni vor fi inviati"? DE ce calci Biblia? Tocmai ai mai calcat-o si acum 5 minute si ti-am spus ca Evanghelia Sf. Ioan ne confirma ca toti vor invia...
Invierea e o mare fantezie umana, asa ca nu sunt exemple. Decat inventate, bineinteles.
Invierea este atunci cand te pocaiesti, deci se naste omul nou.omul vechi a murit pentru pacat, si traieste pentru Dumnezeu si imparatia cerurilor meecluzand viata pamanteasca si pe traitorii de pe pamant din viata asta trecatoare.incepi sa traiesti ingereste in trup iar cand vei muri de fapt te vei naste in viata vesnica asa cum a spus mantuitorul ca; vei trai chiar daca ai murit.
Miel, oua rosii, drob, ceapa verde, cozonac, pasca, vin, etc
E misto de inviere.