Dumnezeu nu a vrut niciodata ca noi sa stim ce inseamna pacatul, dupa caderea in pacat a lui Adam, pacatul a intrat in lume asa cum spune biblia. Hristos a platit datoria pacatului la cruce, singura cale de mantuire Iisus Hristos Domnul prin jertfa Lui. Noi prin acceptarea jertfei Lui, suntem mantuiti si primim viata vesnica.
Domnul Iisus le spune ucenicilor in ultimele Lui seri petrecute cu ei, inainte sa plece la cer.
Ioan 16 '' V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea."
Iisus promite ca va fi alaturi de noi in toate momentele vietii, niciodata nu ne va lasa singuri, va fi langa noi mereu.
''Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi''
Hai ca a venit si citatul.
Pacatul e un concept inventat de biserica pentru un control mai bun. La un moment dat păcatele se răscumpărau pe bani. Convenabil pentru biserica. Acum doar controleaza masele prin frica
Păcatul este să faci amor și să nu vrei să faci copii. Păcatul este prezervativul.
Rostul suferinței este când se rupe prezervativul.
E doar un concept inventat de cei care au creat si apoi au promovat scrierile religioase, in speta Biblia, care ii face pe cei care le cred povestile sa ii urmeze si sa faca tot felul de lucruri in in beneficiul liderilor gruparii respective.
Mai simplu, o chestie prin care sa te faca sa te consideri vinovat de tot felul de lucruri si sa rascumperi iertarea prin contributia la binele celor care promoveaza povestea.
"Isus bate la usa.
-Cine e?
-Isus si am venit sa te salvez.
-De ce anume sa ma salvezi?
-De ce o sa-ti fac daca nu ma lasi sa intru!"
Cam asa functioneaza asa zisele pacate.
Https://www.youtube.com/watch?v=Wr9cZuNYjN8
https://www.youtube.com/watch?v=FqpFckPa3TA
https://www.youtube.com/watch?v=byUVBvoqvM0
Absolut tot ce e scris acolo e adevarat pentru ca Biblia inseamna cuvantul lui Dumnezeu, lumea se duce de rapa datorita pacatelor sale si ghici cine sufera cel mai mult copii, ei nu sunt vinovati cu nimic ei doar s-au nascut aici.
Păcatul este fărădelege.Omul suferă de la căderea in păcat a lui Adam si Eva. Păcatul aduce in om mustrari de conștiința. Rostul mustrărilor este de a atenționa pe om ca este despărțit de Dumnezeu. Pentru a reface relația cu Dumnezeu, este îndeajuns sa crezi Biblia si sa faci legământ cu Dumnezeu in numele lui Isus Hristos.
Păcatul este o încălcare a legii lui Dumnezeu. Se întâmplă atunci când facem ceea ce este rău, adică nedrept în ochii lui Dumnezeu (1 Ioan 3: 4; 5:17). Conform Scripturii, păcatul este și atunci când nu reușim în mod conștient să facem ceea ce este corect (Iacov 4:17).
Pacatul e faradelege - Legea Iubirii. Tot ceea ce faci si nu e din iubire, e pacat. Suferinta a venit la pachet cu pacatul care are acest atribut de a face prin cineva pe altcineva, sa sufere. Dumnezeu n-a creat pe nimeni ca scopul sa fie acela de a suferi insa traind intr-o lume de pacat care vine la pachet cu suferinta, acest lucru e inevitabil. Suferinta te maturizeaza, te constientizeaza de pacat si te face sa intelegi ca nu traim intr-o lume perfecta. Daca n-ar fi suferinta, nu ne-am mai gandi la Dumnezeu pentru ca in general ii cer ajutorul doar cand suferim. Daca ar exista pacat si n-am suferi, n-am constientiza nevoia de mantuire si am zice:"noua ne e bine asa cum suntem". Insa daca n-ar exista suferinta, nici pacatul nu si-ar fi facut aparitia.
Suferinta mai este numita si calea ignorantei.
Crestinii o folosesc cel mai mult ca sa avanseze spiritual.