Eu cred ca cineva trebuia sa creeze prima data particula, parerea mea.
Big Bangul nu s-a nascut dintr-o particula ci din materia densa atrasa intr-o "gaura neagra", gaura care dupa ce s-a umplut de materia planetelor si a stelelor moarte care au fost atrase in ea de o forta gravitationala puternica, a explodat la un moment dat, in ceea ce se numeste explozie primara, adica explozie din care a rezultat si buracul numit Mniezau!
Si cel care a creat particula nu ar fi trebuit sa fi fost si el creat la randul lui?
Nu pentru ca este plauzibil sa ii spui Domnului ca exista in afara timpului nostru, unde se plasa ghemul de energie si de ce nu cadea in jos? De unde gravitatie singura, de unde viata din explozie si conditii de viata.
Sigur. Dar intai cineva trebuie sa il creeze pe cel care creeaza. Nu?
Nu.Dupa parerea mea totul trebuie sa fie limitat la ceva existent vesnic viata a fost creata prin gandire nu prin explozie.Pamantul are apa, nu este situat prea departe sau prea aproape de Soare deci clar ca pe el trebuie pusa viata deci ceva gandit.
Fan al designului inteligent sa inteleg?
Viata de pe pamant este compusa din cele mai comune elemente din univers.
Din pacate Dumnezeu nu stia ca galaxia noastra e pe curs de coliziune cu galaxia Andromeda, sau ca majoritatea planetelor au orbita instabila, sau ca soarele va exploda. Iar pe pamant sunt cutremure, tornade, eruptii vulcanice si multe multe alte chestii care indica ca nu e vorba de creatie. Sau e o creatie proasta, de amator.
Cred ca acest clip va explica mai bine ca mine, tipul este directorul planetariului Hayden, nu e ateu.
http://www.youtube.com/watch?v=Weu7Rh6dYrM
OK imi ajunge atata stiinta si batai de cap hai totusi sa mai si traim un pic.
Deci tu explici existenta omului cu ajutorul unui zeu si mai complex ca omul? Cum explici existenta acelui zeu apoi?
Tu nu dai raspunsuri ci complici treaba si mai mult.
Sa stii ca nimeni nu poate spune cu exactitate la ora actuala ce este timpul daca te referi la a 4-a dimensiune...
Fiecare ar trebui sa isi traiasca viata asa cum ii place lui si cum se simte cel mai bine, daca pasiunea lor e stiinta atunci ei vor sa traiasca din asta.
Inainte de timp nu exista timp desi nu exista particule, big bang a inceput o data cu timpul, un exemplu isi amintesti de ceva de dinainte sa te nasti? timpul nu exista pe atunci, big bang a fost un punct singular parerea mea personala e ca universul era inghetat apoi sa desghetat asa a urmat acea energie ce a provocat desghetul emergenta = totul pleaca de la ceva simplu spre complex asa e natura de la haos la ordine
Din nimic a avut loc o explozie si a aparut acest univers atat de minunat si perfect.Totul din nimic!
Probabil ca nu ati observat, dar ati postat la o categorie total nepotrivita. Aici sunt doar doua tipuri de useri, toti credinciosi, mai nou: unii care cred ca Dumnezeu a creat lumea, iar altii care cred Zana Maseluta a generat o particula care a imprumutat energie din nimic si, printr-o mare loterie, a luat fiinta universul. Asta da credinta! Mult mai mare chiar si decat a celor din prima categorie...
BING-BANG? Neaaaah... Mai degraba Cutzu-Cutzu si King-Kong.
In primul rand universul nu e un loc prietenos, e mai degraba ostil in ceea ce priveste viata, radiatii, temperaturi extreme etc, ar ucide omul instant deci universul cu siguranta nu a fost creat pentru om.
Apoi, universul se va raci si distrugerea lui e iminenta. Zona Goldilocks e destul de mare asa ca pamantul putea sa fie si mai aproape de soare, si mai departe, viata exista oricum. http://i.imgur.com/RSTcb.png
Suntem pe curs de coliziune cu galaxia Andromeda. E posibil (probabilitate 2.7%) ca asteroidul 99942 Apophis sa lovesasca pamantul in 2029.
Trebuie sa ignori cu vehementa toate astea plus extinctia dinozaurilor ca sa poti vorbi de un univers minunat si prefect lol.
Ar putea fi date multe, poate nenumărate, exemple care reflectă „mâna" creatoare a lui Dumnezeu. Dar iată aici doar câteva:
Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.
PamantTerra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.
Şi Luna, satelitul nostru, are mărimea perfectă… şi se află la o distanţă perfectă faţă de Terra, cu atracţia sa gravitaţională. Luna creează fluxul şi alte mişcări importante ale oceanelor – astfel încat apele oceanice să nu stagneze – şi în acelaşi timp împiedică vastele oceane să inunde uscatul4.
Apa… deşi incoloră, inodoră şi insipidă, totuşi nici o vietate nu poate supravieţui fără ea. Plantele, animalele şi oamenii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din apă (cam două treimi din trupul uman este apă). Vei vedea imediat de ce caracteristicile apei o fac să fie atât de propice vieţii:
Are un punct de fierbere şi un punct de îngheţ neobişnuit de ridicate. Apa ne îngăduie să trăim într-un mediu cu schimbări de temperatură, menţinându-ne în acelaşi timp organismul la o temperatură constantă de 36, 5 grade.
OceanApa este un solvent universal. Aceasta proprietate a sa face ca mii de substanţe chimice, minerale şi nutritive să poată fi transportate în tot trupul nostru şi în cele mai mici vase de sânge5.
În plus, apa este neutră din punct de vedere chimic. Fără să influenţeze componenţa substanţelor pe care le transportă, apa îngăduie ca medicamentele, alimentele şi mineralele să fie absorbite şi folosite de către organism.
Apa are o tensiune superficială deosebită. Aşa se face că apa din plante poate să curgă în sus, învingând forţa gravitaţiei, transportând apa şi substanţele hrănitoare până în vârful celor mai înalţi copaci.
Datorită faptului că apa îngheaţă de sus în jos şi pluteşte, peştii pot trăi chiar şi iarna.
Cam 96% din apa Terrei se află în oceane. Dar aici pe Terra există un sistem care îndepărtează sarea din apa oceanică şi apoi o distribuie pe toată suprafaţa planetei. Prin procesul de evaporare, se înlătură sarea din apa oceanică şi se formează norii; aceştia sunt mişcaţi cu uşurinţă de către vânt, împrăştiind astfel apa pe deasupra Pământului, pentru hidratarea vegetaţiei, a animalelor şi a oamenilor. Acest sistem de furnizare a apei şi de purificare a ei, de reciclare şi refolosire, ajută la menţinerea vieţii pe planeta noastră6.
http://www.everystudent.ro/exista/
Daca tot ne aruncam chestii de pe net, poftim: http://www.youtube.com/watch?v=4238NN8HMgQ
Care e mai credibil decizi tu :)
Ema nimic nu-i perfect stiu ca isi imaginezi totul a fi perfect dar nimic nu-i, pamantul este o planeta ca oricare alta daca ar fi sa vb de frumusete putem vb de saturn, pamantul a avut sansa sa gazduiasca viata tu ignori posibilitatile sunt 8 planete fara pluto ar fi culmea din 8 una sa nu fie la o distanta buna fata de soare nu perfecta te contrazic pamantul e o planeta ostila nu una perfecta, din nimic s-a creat totul te contrazic in viziunea voastra s-a creat din nimic, de ce minti nimeni nu a spus ca din nimic, deci varianta voastra ca un zeu aparut din nimic creaza totul din nimic poti demonstra desigur ca nu, explica ceva biblia nimic, de ce a creat 9 planete pentru ca doar pe una sa fie viata?
Ema nu distanta conteaza si inclinatia planetei fata de soare determina anotimpurile pe pamant si ziua de 24 de ore desigur si atracia lunara, marimea planetei e mica nu perfecta de unde sti tu ce o marime perfecta?
din nou gresesti planeta pamant nu a creat oxigenul si viata primiodiala, mai documenteazate si tu
Depine, poti spune ca a fost o particula materiala sau una energetica, ecuatia care iese este identica.
Astea s-au creat în timp, de ce nu le-a făcut direct "perfecte"? Pământul n-a fost aşa dintotdeauna. Copy-paste pentru copy-paste: "Naşterea şi evoluţia planetei noastre a fost o consecinţă a unui şir neîntrerupt de dezastre. Începutul sistemului nostru solar şi implicit al Terrei a depins de moartea unei stele masive. Atunci când o stea de dimensiuni mari se stinge are loc o explozie colosală în urma căreia sunt aruncate în spaţiul cosmic cantităţi impresionante de materie. Materialul rămas în urma unei asemenea explozii se adună treptat sub efectul gravitaţiei pentru a forma noi stele şi planete. La fel s-a întâmplat şi în cazul sistemului nostru solar, apărând astfel Soarele şi un număr de aproximativ douăzeci de planete."
Distanţa dintre planete e cauzată de gravitaţie. La început Luna era mai aproape de Pământ, 70% din organismul uman este apa, ş.a.m.d.
Tot, absolut tot ce ai pus aici, s-a creat în timp, cum ziceam. Dacă n-ar fi fost aşa, nu am fi existat, viaţa a apărut când a găsit condiţii propice.